Női kézilabda BL

Forrnak az indulatok a győri fórumon

  • Németh Norbert

A Győri Audi ETO vasárnap hazai pályán elért döntetlenje után eldőlt, hogy ötgólos különbséggel kiesett a női kézilabda Bajnokok Ligájából a spanyol Itxakóval szemben. A csapat honlapján a mérkőzésről szóló beszámolóra érkezett hozzászólások között nem sok elégedettséget tükrőző szót találtunk az elődöntőnél nagyobb dolgokra váró szurkolók mondataiban...

A spanyolországi odavágó előtt megszólaltattuk Konkoly Csabát, a győriek vezetőedzőjét. Az interjúban szó esett az Itxako együtteséről, akik ilyen kiugró eredményt korábban még nem értek el. Sajnos Konkoly úrnak igaza lett: erős csapat ez a spanyol gárda.

"Nagyon erős csapatok vannak a legjobb négy között, mondhatni a világ legjobb négy klubcsapata, így mindenképp nehéz mérkőzésre számítok. Ettől függetlenül Spanyolországba is egyértelműen győzelmi szándékkal utazunk."

Mint ismert, az első mérkőzésen 26-21-es spanyol siker született, amely nem tűnt akkora előnynek. Nyugodtan mondhatjuk, egy formán kívül kézilabdázó ETO-t láthattunk Estellában, így a mérkőzés eredménye nem tükrözte a két csapat közti különbséget. Azonban a visszavágó sem úgy sült el, ahogyan azt a győriek szerették volna. Ismét rendkívül fegyelmezetlenül játszottak, számos labdát eladtak. A hibákat sorolni lehetne, azonban felesleges. A végeredmény ugyanaz marad: a Győri Audi ETO KC sajnálatos módon kiesett a női kézilabda legrangosabb kupasorozatából, a Bajnokok Ligájából.

A klub hivatalos honlapján "Egy álommal szegényebbek lettünk..." címmel jelent meg a mérkőzés egészét összefoglaló cikk. A hozzászólások közt szemezgetve sokan csalódtak az egyesületben, amiért ismét nem sikerült nemzetközi porondon kiemelkedőt alkotnia a csapatnak.

Macarena Aguilar Diaz (sárga, Itxako) és Simona Spiridon a Bajnokok Ligájában játszott Győri Audi ETO KC- Itxako Reyno De Navarra BL mérkőzésen Győrben, a Magvassy Mihály Sportcsarnokban.

Sokan elhibázott döntésnek vélik Simona Spiridon és Aurelia Bradeanu elküldésének idő előtti bejelentését, amely minden bizonnyal negatívan érintette a csapatmorált. Egy szurkoló is ugyanezen állásponton van: "Sikerült lelkileg padlóra küldeni a csapat két meghatározó tagját ezzel a megalázó «nem küldtük el őket csak nem kínáltunk Nekik új szerződést» című kommunikációval. Aztán meg bíztattuk magunkat, hogy mindenki tegye oda magát a pályán Mica-ért (Aurelia Bradeanu - a szerk.) meg Szimiért (Simona Spiridon - a szerk.). Azt hajtogatta mindenki, hogy profi játékosok, ezért az, hogy lapátra lettek téve, - mert ez a valóság - nem befolyásolhatja teljesítményüket. Ez nem így működik, ők is hús-vér emberek, akik vérig lettek sértve és megalázva" - fejtette ki véleményét egy fanatikus.

"Nem szabadott volna elengedni Bradeanut és Spiridont. Nem ér ennyit Löke" - fogalmazott egy másik csalódott szimpatizáns.

Vannak, akik szerint a csapat vezére, Görbicz Anita is önmaga árnyéka volt: "Görbicz ne Amorimmal kiabáljon, hanem nézzen magába. Amennyiben nem lenne ennyire betegesen túlértékelve, akkor ma is lett volna csapategység" - szól egy szurkoló éles kritikája.

"Sajnos Görbicz teljesítménye gyenge és ez rányomja bélyegét a mérkőzésekre" - vélekedik egy másik hozzászóló.

Néhányan Vanyus Attila ügyvezető elnököt is megtalálták, mintegy egyszemélyes felelőseként a helyzetnek és főleg az átigazolási politikának. Az elnök azonban a fórumon saját maga cáfolta a rajongók néhány állítását: "Soha nem hozok egyéni döntéseket (egy eset volt kivétel ez alól), mindenkor a csapat vezetőedzőjével, menedzserével és 1-2 elnökségi taggal közösen döntünk a játékosok szerződtetéséről. És nem küldünk el játékosokat, 1 eset kivételével, soha senkit nem küldtünk el. Akinek lejár az 1,2,3 éves szerződése, ott vagy a játékos dönt, hogy nem köt újat, vagy mi (és ez nem elküldés). Becsületesen, ő is és mi is teljesitettük azt, amit a szerződésben közösen aláirtunk. Megjegyzem, ez sajnos sok klubnál nem így van."

Végszóként: majdnem minden hozzászóló írásában fellelhető a "Majd jövőre!" gúnyos szlogen. Személy szerint magam is kíváncsi vagyok, mire lesz képes a jövő évi ETO Lökével, Lekiccsel és Radicseviccsel. Lassan a Győri Audi ETO KC lesz a kézilabda Manchester Cityje, azonban a győzelmeknek a jövő évi Bajnokok Ligája kiírásban mindenképp jönniük kell.