Női kézilabda

Idegenbeli kupameccs előtt a Győr és a Ferencváros

  • VNA

A hétvégén a női kézilabdázóké lesz a főszerep Európa-szerte, a nemzetközi kupák elődöntőjében két magyar együttes is érdekelt.

A középdöntő csoportkörét követően a végső, kieséses fázisához érkezett Európa legjobb női csapatainak küzdelemsorozata. Ezen a hétvégén az elődöntő első mérkőzéseit rendezik. A magyar bajnoki címvédő, az idén sorozatban már ötödször ebbe a magasságba eljutó Győri Audi ETO szombat este Estella-Navarrában kezdi a párharcot. Az Itxako ellen nem lehet más célja a győrieknek, mint hogy 2009-hez hasonlóan ebben a szezonban is döntőt játszhassanak. A győri csapat pénteken reggel fél tízkor indult útra, a lányok előbb busszal Pozsonyba utaznak, majd onnan különgéppel Pamplonába repülnek. A szombat esti találkozót a győri szurkolók egy kivetítőn a Magvassy Mihály Sportcsarnokban (ingyenesen) is megnézhetik. A BL-elődöntőben a másik ágon a montenegrói Buducsnoszt Podgorica a norvég Larvik otthonába látogat. A visszavágókra a következő hétvégén kerül sor.

BL elődöntő, 1. mérkőzések
április. 09. 17:15 Larvik (norvég)–Buducsnoszt (montenegrói) TV: DIGI Sport (élő)
április 09. 19:00 Itxako (spanyol)–Győri Audi ETO KC  TV: DIGI Sport (élő)

A Kupagyőztesek Európa Kupájában is az elődöntőnél járnak a csapatok, és ebben a sorozatban is érdekelt még a magyar résztvevő. A legutóbbi legjobb európai kupaszereplését négy éve produkáló, akkor is a KEK-ben négy közé jutó FTC a Toulon búcsúztatása után újabb francia ellenféllel kerül szembe a fináléba kerülésért. Az odavágó házigazdája, a Metz igencsak komoly riválisnak ígérkezik, hiszen az előző két fordulóban az osztrák Hypo NÖ, majd az orosz Zvezda felülmúlásával maradt versenyben. A Ferencváros nem készül jó előjelekkel a francia túrára, hiszen csütörtökön este a bajnoki elődöntő első találkozóján szenvedett vereséget hazai pályán a Debrecentől. A KEK elődöntő másik párharcában svéd-spanyol összecsapásra kerül sor, a visszavágókat a BL-hez hasonlóan itt is a jövő hét végén rendezik meg.

KEK elődöntő, 1. mérkőzések
április 09. 19:30    Lugi (svéd)–C.B. Mar Alicante (spanyol)
április 10. 17:30    Metz Handball (francia)–FTC-Rail Cargo Hungaria