Sportgazdaság

LeBron James a Liverpoolban szerzett tulajdonrészt

  • VNA

Az NBA egyik legnagyobb sztárja, LeBron James a brit labdarúgás ékkövének számító Liverpoolban szerzett tulajdoni hányadot.

Lebron James, a Miami Heat szupersztárja
A szerda esti bejelentés értelmében a Liverpool labdarúgócsapatában szerzett kisebbségi tulajdont a Miami Heat kosárlabdacsapatának sztárja, LeBron James. Az NBA-ben kétszer is az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) megválasztott kosárlabdázó saját cégén, az MRMR Branding & Marketingen keresztül kötött üzleti megállapodást a Liverpool anyacégével (Fenway Sports Group). A szerződés értelmében az utóbbi tulajdonosi csoporthoz tartozó menedzsment cég kezeli majd James globális marketing és sportszponzorációs ügyeit, amelynek fejében a James-féle cég tulajdoni részt szerez a patinás brit egyesületnél.

Az elmúlt időszak sikertelenebb szereplése ellenére a Forbes gazdasági magazin listája szerint még mindig a Liverpool a világ hatodik legértékesebb klubja. „Hiszünk abban, hogy ez egy erős és mindkét fél részére gyümölcsöző együttműködés lesz” - nyilatkozta a szerződés aláírásakor a Liverpool és a Fenway Sports Group társtulajdonosa, Tom Werner, aki hozzátette, hogy James és a Liverpool is „globális márka”, ráadásul mindkettő nagyon ismert az ázsiai piacokon, ezt pedig nyilvánvalóan szeretnék kiaknázni. A Liverpool hivatalos honlapjára szerdán felkerült közlemény nem tartalmaz arra vonatkozó részleteket, hogy LeBron James milyen tulajdoni hányadot szerzett a Liverpoolnál.