Férfi kézilabda

Ha ebben a csapatban valaki küzd, akkor nincs kritika - Ilyés Ferenc

Magyarország kissé nehézkes kezdés után végül szép játékkal, könnyedén győzte le Macedóniát vasárnap délután Veszprémben a férfi kézilabda Európa-bajnokság I. selejtezőcsoportjában. A mérkőzés után Mocsai Lajos szövetségi kapitány, Tatai Péter, a nemzeti együttes kapusa és Ilyés Ferenc, a válogatott balátlövője nyilatkozott a találkozót közvetítő Sportklub televíziónak.

Ilyés Ferenc (k) és a macedón Filip Mirkulovszki (b) küzd a labdáért Veszprémben, a férfi kézilabda Európa-bajnokság selejtezőjének 4. fordulójában vívott Magyarország-Macedónia mérkőzésen.
Szerdán Macedóniában találkozott a két együttes, és ott már az első percekben látszott, hogy csak a mieink győzhetnek. Ez vasárnap Veszprémben nem így volt, és ezt Mocsai Lajos is kiemelte: "Ez egy más mérkőzés volt, mint a szerdai. Kint szerintem lebecsültek minket a macedónok, és meglepődtek a szkopjei találkozón. Ezúttal voltak nehéz pillanatok, balkezes lövő nélkül kezdtünk, majd egy húszéves balkezes fiú segítségével fordítottunk. Örülök, hogy a fiatalok ilyen jól teljesítettek, Putics Barnát is szerettem volna játszatni, de arra sajnos nem volt lehetőség."

Tatai Péter, a csereként beálló és nagyszerűen védő kapus annak ellenére is önkritikus volt, hogy nagy részt vállalt a győzelemből. Erre talán az első félidőben reklamálásért kapott kétperces büntetése miatt volt is egy kis oka, de a védéseivel vele ellentétben mi elégedettek voltunk.

"Elnézést kérek a kiállításomért, bár nem éreztem jogosnak, de sajnálom. Örülök, hogy jól ment a védés, azonban annak ellenére, hogy nem akarok álszerénynek tűnni, talán egy-két lövést még megfoghattam volna" - mondta a Szeged hálóőre.

A mezőnyjátékosok közül hat góljával a legjobbak közé tartozó, és találatai zömét a legfontosabb időszakban, hátrányunk alatt szerző Ilyés Ferenc a csapategységet tartotta a legfontosabbnak: "Kicsit nehezen kezdtünk, talán épp az esélyesség terhe miatt. A macedónok megleptek minket egy kicsit a védekezésükkel, de ez a csapat remekül tud küzdeni, és így fordítottunk. Ennek az együttesnek az az egyik legfőbb erőssége, hogy egymásért tudunk harcolni, és ha itt valaki kiteszi a szívét a pályára, akkor nincs felesleges kritizálás, csak biztatás."