Férfi kézilabda

Nehéz meccsek várnak a magyarokra a BL-ben

  • MTI

Nehéz meccs vár a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában érdekelt Veszprémre és Szegedre szombaton.

A csoport első helyéért és a vele járó extra kedvezményekért harcoló Veszprém ahhoz a Koldinghoz látogat, amelyet október 16-án csak hatalmas küzdelem árán, a remek második félidei játékával vert 31-28-ra. A félidőben még 16-13 volt "oda". A dánok nem mondtak le arról, hogy a második helyen zárjanak, ehhez minimum négygólos sikert kellene elérniük.

A Szeged a Valladolidot fogadja, és a két csapat őszi ütközetekor a spanyol együttes diadalmaskodott 26-23-ra. A Tisza-partiak egy hete a rossz hajrájuk miatt kikaptak a Schaffhausen otthonában, ráadásul a svájci gárda - mivel szerdán legyőzte az éllovas orosz Csehovot - fellépett a harmadik helyre. Ha a Skaliczki-csapat nyer, akkor biztos nyolcaddöntős, ráadásul ebben az esetben még az előkelő második hely is elérhetővé válik a csoportban.

A férfi KEK nyolcaddöntőjében a Balatonfüred jó eséllyel várja a francia Tremblay elleni vasárnapi visszavágót, mivel csak 29-27-re kapott ki idegenben. Ezzel szemben a Tatabánya-Carbonex 39-26-os vereséget szenvedett a spanyol La Rioja otthonában, így a fordításhoz kisebb csodára lenne szüksége a szombati hazai meccsen.

A magyarok hétvégi programja:
Szombat:
Férfi BL, 9. forduló:
B csoport: Kolding (dán)-MKB Veszprém 16:15
Az állás: 1. MKB Veszprém 14 pont, 2. Montpellier (francia) 12, 3. Kolding 10, 4. Hamburg (német) 9, 5. Savehof (svéd) 2, 6. Tatran Presov (szlovák) 1.

C csoport: Pick Szeged - Valladolid (spanyol) 18:00
Az állás: 1. Csehovszki Medvegyi (orosz) 13 pont/9 mérkőzés, 2. Valladolid 11/8, 3. Schaffhausen (svájci) 9/9, 4. Pick Szeged 8/8, 5. Dinamo Minszk (fehérorosz) 5/8, 6. Aalborg (dán) 4/8
Az első négy helyezett jut tovább a nyolcaddöntőbe.

Férfi EHF Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Tatabánya-Carbonex - La Rioja (spanyol) 18 ó (az első mérkőzésen: 26-39)

Vasárnap:
Férfi KEK, nyolcaddöntő, visszavágó:
Balatonfüred - Tremblay (francia) 18 ó (27-29)