Férfi kézilabda

Miért kell megelégedni a hetedik hellyel? - Puljezevics

Puljezevics Nenadnak rosszul esett, hogy sem Mocsai Lajos, sem Sinka László nem kereste a kézilabda-világbajnokság kapcsán.

Puljezevics Nenad gólöröme - Fotó: AFP

Puljezevics Nenadról rég hallottunk, pedig nemrég ért véget a férfi kézilabda-világbajnokság. A két éve Hannoverben védő hálóőr jól érzi magát Németországban, de rosszul esett neki, hogy senki nem kereste Magyarországról.

„Minden rendben Hannoverben. Megszoktam az itteni életet, napi két edzés szerepel a programban, a Bundesliga menetrendje pedig olyan sűrű és kemény, hogy egyáltalán nem unatkozunk. Úgy gondolom, hogy elégedettek lehettek velem a vezetők, hiszen a nyáron sikerült meghosszabbítani a szerződésemet. Az elmúlt szezonban kiharcoltuk a bennmaradást, most a 18 csapatos bajnokságban a 15. helyen állunk, négy pontra vagyunk a középmezőnytől, igaz, csak a jobb gólkülönbségünk miatt nem állunk kiesőhelyen, de úgy vélem, idén is sikerül bennmaradnunk” – tette hozzá a 37 éves játékos a delmagyar.hu-nak adott interjúban.

A Pick Szeged egykori kapusa nem volt tagja a magyar válogatott keretének, pedig elmondása szerint számított a meghívóra.

„Senki sem keresett. Mocsai Lajos kapitány, illetve Sinka László, a kézilabda-szövetség elnöke sem beszélt velem. Ez rosszul esett, mert amikor segíteni kellett a magyar csapatnak, akkor mindig jöttem, játszottam. Legalább egy telefont megereszthettek volna, hogy mi van velem, hogy megy a védés. Sajnos elfelejtettek” – jelentette ki a szegedi közönség egykori kedvence.

Puljezevicsnek mindig határozott véleménye volt, és ezt ki is fejtette a 2009-es horvátországi világbajnokság kapcsán. A kapus szerint nagyobb célokat kellene kitűzni a magyar válogatott elé, mert a hetedik hely nem jelent igazi motivációt.

A horvátországi világbajnokságon egyszer már kinyitottam a számat, és akkor sokan megsértődtek. Azt mondtam, engem nem motivál az, hogy nyerünk egy meccset, utána pedig elégedetten hátradőlünk. Mindig hiányoltam a komoly célokat, pedig a magyar válogatott képes lenne komoly célok elérésére. Miért nem lehet azt megfogalmazni, hogy legyünk a négy között, játsszunk elődöntőt? Miért kell megelégedni a hetedik hellyel? Nekem ezzel lett tele a hócipőm, sohasem szerettem a langyos vizet. Az álmom lett volna egy olimpiai szereplés, azért vállaltam a védést a magyar válogatottban, ez nem jött össze, ezért fakadtam ki Zágrábban a vb-n. Érdekes módon azóta elfelejtettek, nem is keresnek, fekete bárány lettem” – fogalmazott a Hannoverben kapusedzőként is dolgozó kapuvédő.