Előzetes

Madridi városi rangadó és Milan-Bari a terítéken

Rudolf Gergely újabb nagycsapat ellen játszhat

Csütörtök este a legtöbb országban pihenőt tartanak a focisták, de a Király Kupában és az Olasz Kupában sor kerül egy-egy mérkőzésre, méghozzá nem is akármilyenekre! Spanyolországban Atlético-Real városi rangadót rendeznek, Olaszországban pedig a Milan fogadja Rudolf Gergely új csapatát, a Barit.

A Real Madrid kétgólos előnyt szerzett hazai pályán a Király Kupa negyeddöntőjének első meccsén (3-1), de az Atlético idegenben szerzett gólja miatt nem vehetik félvállról a meccset, biztos, hogy Forlánék mindent megpróbálnak a továbbjutásért. Ezt Quique Sanchez Flores vezetőedző is garantálta nyilatkozatában.

"A megadás az utolsó dolog, ami eszünkbe jut. A játékosaim kipihentek, és tudják mi a dolguk. Sokkal kiegyenlítettebb meccsre számítok, mint amit a Bernabeuban játszottunk. A kezdő sípszótól a végéig próbálkozni fogunk. A fiúk már ezerszer bebizonyították, hogy bízhatok bennük. A Real persze okosan fog játszani, és csapdába akar majd csalni bennünket. Ha abba belesétálunk, akkor bajba kerülhetünk."

Ujfalusi és Cristiano Ronaldo harcol a labdáért a Real Madrid-Atletico Madrid kupameccsen

A hazai pálya mellett abban is bízhatnak, hogy a José Mourinho esetleges távozása miatt kialakult balhé rányomja a bélyegét a Blancók játékára. Ugyanakkor az is biztos, hogy Cristiano Ronaldóék pont azon fognak dolgozni, hogy bebizonyítsák maguknak és a világnak, minden rendben van a csapat körül. Ha viszont ettől görcsössé válnak, az kamatozhat az Atléticónak. Az azonban mindenképp hátrány a számukra, hogy Agüero továbbra is sérült.

A Bari a Juventus elleni hétvégi bajnoki után a Milanhoz látogat. Rudolf Gergely tehát akár újabb nagycsapatnak lőhetne gólt új csapatában. Nem biztos azonban, hogy a magyar csatár pályára lép a San Siróban, ugyanis a bajnokságban bőven van tennivalója a csapatnak - utolsó helyen állnak -, és könnyen lehet, hogy beáldozzák a kupaszereplést a remélt bennmaradásért. A Juve elleni kezdőcsapatbeli tagság és a gól azt jelezheti előre, hogy válogatott játékosunkat a komolyabb feladatoknál szeretnék igénybe venni.

Giampiero Ventra vezetőedző nyilatkozata is arra utal, hogy nem sokat foglalkozik a kupameccsel. "Készen állok arra, hogy elhagyjam a helyemet. Épp a tegnapi vacsoránál mondtam a klubelnöknek, hogy ha úgy látja, egy edzőváltás segítene megmenteni a Barit, én készen állok a távozásra." Nem biztos, hogy ezzel nagyon feltuningolta a futballistái játékkedvét.

Király Kupa, negyeddöntő, visszavágó:

Atlético Madrid-Real Madrid 22:00 (az első mérkőzésen: Real-Atlético 3-1)

Olasz Kupa, nyolcaddöntő (egy mérkőzés dönt a továbbjutásról):

Milan-Bari 21:00