Real Madrid

Kényelmetlen a pad Mourinhónak?

Jorge Valdano szerint minden rendben közte és a vezetőedző között

  • Maruzsa István

Az As spanyol sportújság szerdán közzétette, hogy José Mourinho nyáron el akarja hagyni a Real Madridot. Azóta sokan megszólaltak az ügyben. Jorge Valdano általános igazgató - aki miatt egyáltalán felmerült a dolog - cáfol, Cassillas szintén, Materazzi visszavárja a portugált az Interhez.

Higuain sérülésével egyik alapemberét veszítette el a Real Madrid, és José Mourinho szeretné, ha szerződtetnének egy középcsatárt még a januári átigazolási időszakban. Ott van ugyan Benzema, de ő hiába kapta meg többször is a lehetőséget, nem igazán tudott élni vele. Nem tud összhangba kerülni a csapattársakkal, pontatlanul és lassan játszik, és nem is gólerős.

Eddig ez nem okozott különösebb problémát, de az Almería elleni döntetlenre végződött mérkőzésen jól jött volna egy használható csatár. Ezt megemlítette a portugál vezetőedző is, amire Jorge Valdano általános igazgató viccelődve annyit mondott: "volt egy kilencesünk (a klasszikus középcsatárok és Benzema mezszáma), de a padon ült."

Mourinho nem értette a poént, és a következő sajtótájékoztatóján kijelentette: "felnőtt ember vagyok, nincs szükségem a média felé küldött burkolt üzenetekre." Amikor azt kérdezték tőle, miért ideges, az is elhangzott a szájából: "menni akarok". Azt akkor nem tisztázta, hogy csak a sajtókonferenciát akarja otthagyni vagy a klubot is. Mindenesetre az As Real Madridhoz közeli forrásokra hivatkozva leközölte, hogy nyáron távozik. Állítólag elégedetlen a klubszerkezettel, szívesebben foglalkozna ő maga Valdano dolgaival is, ahogy például Angliában szokták a menedzserek. Arra viszont nagyon kicsi az esélye, hogy ilyen pozíciót harcoljon ki magának Madridban, hiszen Valdano gyakorlatilag Florentino Perez elnök jobbkeze.

José Mourinho a kispadon

Az általános igazgató egyébként cáfolta, hogy bármilyen feszültség lenne közte és Mourinho között, sőt a médiára kente az egész balhét. "Azt a mondatomat egyáltalán nem szántam üzenetnek, csak kiragadták az interjúból, amit a mérkőzés után adtam. Nézzék meg az egészet, és hagyják abba ezeket az őrült híreszteléseket! Egyáltalán nincs problémám José Mourinhóval. Vasárnap óta már együtt is vacsoráztunk, és tegnap is küldött nekem egy smst" - mondta az argentin. Idilli kép, de ha már magyarázni kell, az régen rossz.

Iker Casillas is elmondta a véleményét egy helyi rádióadónak, és biztos abban, hogy marad az edző. "José Mourinho nem akar elmenni, és a Real Madrid sem akarja, hogy elmenjen. Ezt csapatkapitányként nyugodtan kijelenthetem. Fiatal csapatunk van, és tudja, hogy hosszútávon ez kifizetődő lesz. Imádja a várost és a klubot is. Teljesíthetnénk jobban, de fiatalok vagyunk, és még formálódik a csapatunk" - nyilatkozta a kapus.

A sajtó persze rögtön lecsapott a lehetőségre, és mindenfelé kérdezősködtek, hogy felvennék-e a portugált, ha netalán állástalanná válna. A Manchester Unitedet vezető David Gill kihátrált a kérdés elől. Azt elismerte, hogy Mourinhót jó edzőnek tartja, de kiemelte, hogy Alex Ferguson szerződése határozatlan időre szól, és a skót addig marad, amíg csak akar, tehát lehetetlen megmondani, hogy nekik mikor lesz szükségük új menedzserre.

Mourinho előző csapatánál, az Internél is érdeklődtek. Massimo Moratti elnök egy "nem tudom"-mal reagált a felvetésre, hogy jó lenne-e, ha a remekül bemutatkozó Leonardo és a tavaly triplázó Mourinho együtt dolgoznának. Materazzi mindenesetre örülne, ha ez lenne helyzet, és biztos abban, hogy a portugál visszatér még a kék-feketékhez.

Ez talán meglepő lenne Mourinhótól, mivel általában felégeti maga mögött a hidakat, de meglepődni nem fogunk, ha mégis megtörténik. Ő aztán mindenre képes.

És még egy apró megjegyzés a végére: Jorge Valdano azt is mondta, hogy dolgoznak Ruud van Nistelrooy megszerzésén. Lehet, hogy mégis igazat ad a vezetőedzőnek, és kitépi a probléma gyökerét?