Női kézilabda NB I

Bradeanu és Spiridon távozhat Győrből

A két játékos szerződése nyáron lejár, és jelenleg nincs keret a hosszabbításra

Lehetséges, hogy a román válogatott Aurelia Bradeanu, és a szintén romániai születésű, de osztrák állampolgár Simona Spiridon nyáron elhagyja a Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatát, mivel a klubnak nincs anyagi forrása a játékosok szerződésének meghosszabbítására. A zöld-fehérek december 31-én jelentették be a világklasszis norvég beálló, Heidi Löke nyári leigazolását, és további játékosmozgások is várhatók 2011-ben.

Győri ETO KC címerHeidi Löke érkezésével óriási klasszissal erősödik a Győr egyébként is nagyon erős kerete, de a klubnak arra is oda kell figyelnie, hogy ne lépje túl a saját pénzügyi lehetőségeinek határát. Emiatt lehetséges, hogy nem tudják meghosszabbítani a román válogatott Aurelia Bradeanu és a Romániában született, de Ausztria nemzeti csapatában szereplő Simona Spiridon nyáron lejáró szerződését. Erről Vanyus Attila klubelnök nyilatkozott a kisalfold.hu-nak. Az nso.hu információi szerint ugyanakkor Bradeanu távozásáról nincs szó az ETO-nál.

"Hiába hiszik sokan azt, hogy mi azt és akkor igazolunk le, akit és amikor csak akarunk. Bárcsak megtehetnénk, de nekünk is van egy feszített költségvetésünk, amit mi sosem lépünk túl. Nyilván lehetne ígéretekre idecsalni játékosokat, de csak rövid ideig. Aztán éppen a megbízhatóságunk, a becsületünk forogna kockán. Ezen a szinten ilyen hosszú ideig fennmaradni csak úgy lehet, ahogy mi csináljuk. Éppen ezért ki kell kalkulálni, hogy egy plusztételt miként tudunk kigazdálkodni" - mondta a kisalfold.hu-nak az elnök, aki örül annak, hogy a szurkolókat érdekli, mi történik a csapattal, ugyanakkor alaptalan vádakkal is találkozott már.

"Jóleső érzés, hogy ennyire érdekesek vagyunk. Ami viszont nem szerencsés, hogy sokan kicsit erősen fogalmaznak, s már az a vád is ért bennünket, hogy mi "elzavarjuk" Spiridont. Erről szó nincs. Simona szerződése lejár, s a jelenlegi helyzetben – részben a fentebb említettek miatt, részben pedig más, nem publikus okok miatt – valóban nem tudunk neki új szerződést kínálni. Hasonló a helyzet Aurelia Bradeanuval is. Annyit még hozzátennék, ezek a játékosok szinte olyanok, mint a gyerekeink, s megértem a szurkolókat, de időnként fájó döntéseket is hozni kell. Olyan nincs, hogy erősítsünk, de mindenki maradjon is. Ettől függetlenül azért még nincs lezárva egyikük dolga sem, mint ahogyan a többi lejáró szerződésű játékosé sem, mint például Mayeré vagy Orbáné. Ami viszont egyre biztosabbnak tűnik, hogy Katarina Mraviková nem vállal még egy évet, befejezi pályafutását"

Egyes játékosokkal - például Bradeanuval - kapcsolatban ugyanakkor az előbbi nyilatkozatnak ellentmondó mondatok jelentek meg az nso.hu-n, ezeket állítólag szintén Vanyus Attila mondta: "Aurelia Bradeanuval, Orbán Adriennel, Mayer Szabinával, a visszavonulását fontolgató Katarina Mravíkovával és a fiatal Szölösi Patríciával sem tárgyaltunk még, vagyis szó sincs arról, hogy bármelyikükről ki lehetne jelenteni, hogy megy vagy épp marad."

A további fejleményeket érdeklődve várjuk.

A klubelnök egyébként a kisalfold.hu-nak azt is elmondta, hogy a játékosok sorsa attól is függ, mire jutnak a pótlásukra kiszemelt kézilabdázókkal folytatott tárgyalásokon. Konkrét neveket nem volt hajlandó említeni, de a jólértesültek szerint Bódi Bernadett és a szerb Andrea Lekics érkezhet Győrbe 2011 nyarán.