Segítség: Protipp szabályzat

 • Miről szólnak a tippek?

  A Hathárom tippadó rendszerében fogadási tippek olvashatóak szakértő tippmesterektől.

 • Mi az a ROI?

  Return on Investment, azaz a befektetés százalékos megtérülése. Azt mutatja meg, hogy profit a feltett tétnek mekkora százaléka (az érték lehet pozítív és negatív is).
  ROI = profit / összes tét
  Profit = szum ( nyertes tét * odds) - összes tét

 • Hogyan érdemes felhasználni a tippeket?

  A profi sportfogadó célja a lehető legmagasabb profit elérése, ennek érdekében érdemes betartani az alábbi javaslatokat.

  • Bankroll management

  Aranyszabály, hogy egy tippre a sportfogadó tőkénk maximum 5%-át tegyük fel. A rendszerben a tippmesterek minden tipphez megadják a hozzá tartozó "tétet" is. A tét nagysága 1-10 között lehet. A Hatharom.com által javasolt bankroll management szerint 1 egységnyi tét a bankroll 0,5%-ának feleljen meg. Ezek szerint például egy 6-os téttel érkező tippre a bankroll 6*0,5 = 3%-át tegyük fel.

  • Mekkora sportfogadó tőkére van szükség?

  A sportfogadásra mint befektetésre érdemes tekinteni, amitől a lehető legnagyobb profitot várjuk. A kívánt profit eléréséhez megfelelő nagyságú befektetett tőkével érdemes rendelkezni. De mekkora legyen ez a tőke? Számoljuk ki.

  Hosszútávon is bizonyított tippmesterek nagyságrendileg 3%-os ROI-t tudnak felmutatni, és az átlagos tét (a statisztika szerint) 5,6 egység. Havonta nagyjából 30-40 tippre számíthatunk tippmestereinktől, azaz évente mintegy 400 megjátszható található a rendszerben.

  Példánkban tegyük fel, hogy 200 000 forint profitot akartunk elérni 12 hónap (400 tipp) alatt. Számoljuk ki, hogy mekkora tőkére lett volna szükséges ehhez.

  Profit = Összes feltett tét * ROI 
  Összes feltett tét = Profit / ROI = HUF 200 000 / 0,03 = HUF 6 666 666
  Egy tippre jutó átlagos tét forintban = Összes feltett tét / tippszám = HUF  6 666 666/ 400 = HUF 16 666
  1 egységnyi tét = Egy tippre jutó átlagos tét forintban / átlagos tét = HUF 16 666 / 5,6 = ~ HUF 3000
  1 egységnyi tét a bankroll 0,5%-a, vagyis a Tőke = 1 egységnyi tét * 200 = HUF 3000 *200 = HUF 600 000

  • Mekkora profitot lehet elérni?

  A 600 000 forint tőke fenti példánkban 12 hónap alatt 200 000 forint profitot termelt, ami éves szinten 33%-os kamatnak felel meg. Ezt összehasonlítva az 1-2% körüli banki kamatokkal láthatjuk, hogy a különbség óriási. Szögezzük le ugyanakkor, hogy az elérhető kamat mellett a befektetés kockázata és volatilitása is lényegesen magasabb a bankbetétnél, de ez természetes.
   

 • Tippadás szabályai
  • A tippek a Tippmixpro, valamint a Logibet partneroldalunk által ajánlott irodákból kerülnek kiválasztásra.
  • A tippeket a feladás pillanatában aktuális valós oddson tesszük közzé, ám azok fogadóirodától, illetve a publikálás idejétől függően eltérőek lehetnek.
  • A tipperősség, vagyis a tét nagysága 1-10-ig terjedő skálán mozoghat. A 4-5 egység jelenti az átlagos tipperősséget. Ugyanakkor nem ritka a flat stake-kel, vagyis állandó téttel dolgozó tippmester sem, így mérlegeljük a tippmester statisztikái alapján, hogy mi is adott tippmesternél az átlagos tét.
  • Az esemény kezdési időpontját a tippmesterek közép-európai idő szerint adják meg.
  • A legtöbb tippnél néhány mondatos indoklás található, amelyben a tippmester felvázolja a tipphez fűződő gondolatmenetét.
 • Sportfogadás tanácsok. Mire figyeljünk?
  • Nagyon fontos az önfegyelem és a kitartás. A sportfogadás egy hosszútávú, évekre szóló befektetési forma, hirtelen nem lehet meggazdagodni belőle. Kiemelt fontosságú, hogy betartsuk a bankroll managementet, és teljesen elkerüljük a tiltet. A tilt tipikus példája, amikor a fogadó egy rossz széria hatására érzelmileg kizökken, és figyelmen kívül hagyja a bankroll managementet vagy -EV-s tippeket tesz meg.
    
  • Csak a javasolt vagy annál kedvezőbb oddson tegyük meg a megvásárolt tippeket, segítségül a tippmesterek meghatározzák, hogy adott tipp meddig éri meg. Ez jelöli, hogy milyen oddsig van +EV a tippjeikben. A tippek minden esetben a publikálás pillanatában aktuális oddson jelennek meg. Könnyen előfordulhat, hogy más irodáknál még kedvezőbb oddsot tudunk elérni, érdemes szétnézni!
 • Általános irányelvek

  A tippmester belegyezik, hogy a hatharom.com oldalán ajánlott tippjeit csak ahatharom.com protipp rendszerében teszi közzé, egyetlen más weboldalon, fórumon sem publikálja, és semmilyen más módon nem értékesíti. A rendszerrel történő bármilyen visszaélés vagy akár annak gyanúja kizárást von maga után. Ahatharom.com fenntartja a jogot, hogy a rendszerben résztvevőket bármely szabály megsértése esetén vagy akár attól függetlenül is külön indoklás nélkül azonnal kizárja.

 • Felelősségteljes sportfogadás

  A felhasználók tudatában vannak annak, hogy az itt található tippek csak iránymutatások, mindenki saját felelőssége, hogy az oldalon fellelhető információkat hogyan hasznosítja. A tippmester csak olyan tippeket ajánlhat, amelynek szerinte pozitív várható értéke van, így például a veszteség minél gyorsabb eltüntetésére irányuló kockázatos stratégiák alkalmazása tilos, és szankcionálható.