Hatharom / Blog / Bejegyzések
Ostinato ismét pénzért futott, mégis hazajön
Harmadik dubaji versenyében a 4000 dolláros pénznyereményt érő hatodik helyen végzett Ostinato, az első magyar versenyló, aki hazánkat...

Harmadik dubaji versenyében a 4000 dolláros pénznyereményt érő hatodik helyen végzett Ostinato, az első magyar versenyló, aki hazánkat képviselhette az Emirátusok fővárosában.

Az 2800 méteres futamban nem a favoritok domináltak, hiszen a nyerő Ahzeemah (Kieren Fallon) 6/1-es oddsz mellett indult, és a helyezetteknek is 5-7 között volt a kurzusa. Miután a favorit Jakkalberryt lejelentették így Tennenbaum lépett elő esélyesnek, de végül csak negyedik tudott lenni.

Ostinato végig jól utazott a mezőnyben, majd a hajrában ritmust váltott és becsületesen küzdött a jobb helyezésekért lovasával, Ted Durcannal a nyergében. A nála magasabbra értékelt Saddlers Rock mögött csupán 3/4 hosszal ért célba, míg a szintén jobbnak tartott Royal Diamond-ot megelőzte 1/2 hosszal, így az elért eredmény jónak számít az erős, 10 lovas mezőnyben.

Az A36 szindikátus várhatóan most egy hosszabb pihenőt ad az ötéves ménnek, hogy fel tudjon készülni az idei európai versenyekre. Hazánkban két futamban lehet érdekelt Ostinato: az 1800 méteres Millenniumi Díjban, május 20-án, illetve a 2400 méteres Kincsem Díjban, amelyre a szeptember 1-én kerül sor a budapesti Kincsem Parkban. A további részletekről a hazaérkezés után érdeklődünk Kovács Sándor trénernél.

Nézze meg Ostinato harmadik dubaji versenyét!

 

http://youtu.be/qvGnDtaCa9c