Hatharom / Blog / Bejegyzések
Ostinato rejtélyes szereplése a Kisbér Díjban
Vasárnap délután futották a Kincsem Parkban a szezon első komolyabb évjárat összehasonlító versenyét, a 2000 méteres...

Vasárnap délután futották a Kincsem Parkban a szezon első komolyabb évjárat összehasonlító versenyét, a 2000 méteres Kisbér Díjat, ahol a tavalyi év lova, Ostinato toronymagas favoritként indult, mégis csupán a negyedik helyen ért célba.

Az A36 istálló négyéves ménjének győzelme papíron borítékolható volt, amit jól mutatott a totalizatőrnél esetleges osztaléknak nevezett 220-as kurzusa is: amennyiben ő győzött volna, a 200 forintos alaptétre csupán 220 forintot kapott volna vissza a "tuti biztosra" játszó fogadó. (Ez 1,10-es odssz-nak felelne meg a bukinál.)

A turf világában azonban nem először fordul elő, hogy a zöld gyepen alaposan felborul a papírforma.

A célegyenesre fordulva már érett egyfajta meglepetés, hiszen a totál outsidernek tartott Fejedelem hatalmas tempóban hozta a befutóra a mezőnyt, míg a favoritot lovasának, Stanislav Georgiev-nek már alaposan biztatnia kellett, hogy vegye fel a ritmust az élen haladókkal.

Fejedelem bomba meglepetésnek számító győzelmét (az egész pályán és a fogadóirodákban senki sem játszotta tétre) végül nagy küzdelemben az a Raphael Santi (Bakos Gábor) tudta megakadályozni (a képen 7-es számmal), aki a három héttel ezelőtti 90. Magyar Derby-ben harmadik volt, most pedig a célfotó tanúsága szerint egy orrhosszal (!) előbb galoppozott át a célvonalon.

Harmadik helyen az idei Vidékfejlesztési Miniszter Díját megnyerő Mediplomat (Nino Murru) érkezett és csak őt követte 1,5 lóhosszal az ezúttal csalódást keltő Ostinato.

A totalizatőr osztalékok így alakultak - tét: 1020, hely: 260, 1520, 260, befutó: 44.720, hármasbefutó: 197.960 Ft, mindezeket a 200 forintos alaptétre vetítve kell érteni.

A verseny utáni gyorselemzésben a Kincsem Park elsőszámú szakkommentátora, Pécsi István kiemelte, hogy Ostinato erőnléti problémákkal küzdhetett, hiszen két hete részt vett egy rendkívül nehéz (ázott, mély) pályán lefutott nemzetközi versenyben, Münchenben, ahol klasszis német telivérek között dobogós helyen végzett. A ló menedzsmentje és trénere, Kovács Sándor ezen kívül úgy döntött, hogy a Kisbér Díjban Ostinato az eddig megszokott szemellenző nélkül indul, ami szintén hátrányosan befolyásolhatta szereplését.

A legfontosabb indok azonban valószínűleg abban keresendő, hogy a versenylovaknak, csakúgy mint a sportolóknak lehet néha egy rossz napjuk.