Hatharom / Blog / Bejegyzések
Ostinato bíztató kezdése Dubaiban
Ostinato első futására, csütörtökön, helyezetlenül végzett Meydanban, amikor a nyerő Elderly Paradise (lovasa Christophe Soumillon) mögött...

Ostinato első futására, csütörtökön, helyezetlenül végzett Meydanban, amikor a nyerő Elderly Paradise (lovasa Christophe Soumillon) mögött hat hosszal hatodikként ért célba. Második a verseny egyik esélyese, Jamr (A De Vries), míg harmadik a 20/1-es oddsz mellett induló High Twelve (Richard Mullen). A 3/1-es favorit, Novelty Seeker (Mickael Barzalona) lett negyedik.

A 150.000 dollár összdíjazású versenyben Ostinato elég rossz startot vett így eleinte a mezőny végén tartózkodott, majd lovasa Kieren Fallon úgy gondolta, korán versenybe dobja a magyar reménységet, mivel a ló nagyon menni akart és pillanatok alatt az élre állt az ötéves telivérrel. A célegyenesbe "Oszi" hozta a mezőnyt, ami hendikep versenyhez méltóan szinte egy csomóban tört a cél felé. A távoszlop után a top súllyal versenyző Ostinato fáradni kezdett, így alakult ki a végső sorrend.

Az első benyomások alapján bízhatunk egy jó folytatásban, hiszen ez a verseny sokat hozhatott rajta, és a futott formája alapján lesz keresnivalója a további futamokban. Ennek azonban feltétele, hogy a biztató bemutatkozása után ismételje berlini csúcsteljesítményét.

A verseny eredménye itt található:

http://www.racingpost.com/horses/result_home.sd?race_id=571798&r_date=2013-01-24&popup=yes#results_top_tabs=re_&results_bottom_tabs=ANALYSIS