Hatharom / Blog / Bejegyzések
Ostinato új zsokét kapott Dubaiban
Ostinato újra Tapetan fut Dubai-ban A menedzsment változtatott a korábbi terveken, és Ostinato-t nem egy gyeppályás futamban, hanem a 2200 méteres...

Ostinato újra Tapetan fut Dubai-ban

A menedzsment változtatott a korábbi terveken, és Ostinato-t nem egy gyeppályás futamban, hanem a 2200 méteres Tapeta-n megrendezésre kerülő versenyben indítja csütörtökön a sivatagi lóversenykomplexumban.

A 120.000 dolláros hendikepben hat ellenfele van "Oszinak", aki 60 kg-val ismét a topsúlyt viszi, nyergében az angol Ted Durcan-nal. Az legutóbbi futásakor a hatszoros angol bajnok, Kieren Fallon lovagolta a magyar négylábút, azzal a teljesítménnyel azonban a tulajdonosok nem voltak elégedettek, ezért döntöttek a zsokéváltás mellett. A 40 éves Ted Durcan karrierje során több kiemelkedő futamban győzött (pl.: Angol St, Leger 2009-ben, Angol Kancadíj 2007-ben) valamint sokatmondó adat, hogy nagyon ismert versenylovas Dubaiban, ahol hétszer nyerte el a "champion jockey" megtisztelő címet, vagyis a legeredményesebb lovasként zárta a szezont!

Kovács Sándor idomítottjának most sem egyszerű a helyzete, a legnagyobb favorit a godolphinos Kassiano (Silvestre De Sousa) hét futásából ötször győzött, ráadásul már Meydan-ban sem nyeretlen, de istállótársa, a hétből hármat nyerő Royal Empire (Mickael Barzalona) is komoly esélyesnek tűnik.

A futam magyar idő szerint 15.45 –kor indul.

 

Forrás: kincsempark.com