Hatharom / Blog / Bejegyzések
Kell még több "francia érzés" az Arsenalba ?
Nem rég jutott tudomásra, hogy igenis igényt tartunk a francia bajnok Montpellier idei csatárászára, Olivier Giroud-ra. Ami engem lázba hoz a...

Nem rég jutott tudomásra, hogy igenis igényt tartunk a francia bajnok Montpellier idei csatárászára, Olivier Giroud-ra. Ami engem lázba hoz a hír hallatán, hogy ha esetleg a francia játékjoga a miénk lenne, hol kaphatna lehetőséget a kezdőben, kinek a helyén? 

A hírek szerint érdeklődünk a Montpellier csatára, Olivier Giroud iránt, aki az elmúlt szezonban a francia bajnokság gólkirálya volt. Arséne Wenger állítólag már április óta kért rendszeresen játékosmegfigyelői jelentéseket a francia csatárról.

Francia források szerint az Arsenal Maruan Samah játékjogást és 6,5 millió fontot készül felajánlani Giroud-ért, habár hivatalos ajánlatot még nem tettünk.Giroud nagyon jó fizikumú erőcsatár, ezért egy másfajta alternatívát jelentene van Persie mellett. A 25 éves francia csatár 21 bajnoki góljával kulcsszerepet játszott abban, hogy csapata, a Montpellier óriási meglepetésre megnyerje a francia bajnokságot. Giroud ráadásul február végén góllal mutatkozott be a francia válogatottban is a németek 2-1-es legyőzése alkalmával, ráadásul a hazája Eb-re készülő válogatottjába is bekerült.

Giroud saját elmondása szerint szereti a „francia érzést” az Arsenalnál, de Franciaországban úgy vélik, hogy a Montpellier igyekszik megtartani legeredményesebb játékosát legalább még egy szezon erejéig, mivel francia bajnokként kvalifikálta magát a csapat a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Ráadásul a Bayern München szintén érdeklődött Grioud iránt, és puhatolózott a 25 éves csatár ügynökénél is.

 A kérdés vajon szükségünk van-e Giroud-ra, és ha igen, akkor hol tudnánk bevetni Podolski és RvP mellett?
Esetleg a széleken? Bár oda is elég sok a jelentkező, szélsőt játszott már a szezonban Oxi, Rosicky, Walcott, a felépülő Wilshere-nek sem idegen a poszt, sőt ha maradnánk az egycsatáros felállásnál, valószínűleg Podolski is a szélen kapna helyet. Hova férne el Giroud? Ti mit gondoltok, jó igazolás lenne?