Hatharom / Blog / Bejegyzések
Fény az alagút végén...létezik egyáltalán?
Mint tudjuk, hivatalosan még nem kezdődött meg az átigazolási börze, de már fel-felreppent egy két igazolás, valamint pletyka. Ennek járunk...

Mint tudjuk, hivatalosan még nem kezdődött meg az átigazolási börze, de már fel-felreppent egy két igazolás, valamint pletyka. Ennek járunk utána, "vizsgáljuk meg", Ágyús szemszögből.

 

 

 

 

 

 

 

Amint véget ért az idei Premier League szezon, szám szerint a 19., máris elkezdődött a találgatás az átigazolások terén. Főleg az Arsenal került középpontba, ugyanis ez volt a 7. év, hogy a társaság kupa nélkül maradt ( utoljára 2005-ben nyertünk FA kupát). Mint minden évben, most is sok név került fel arra a bizonyos listára, de mostanra már szűkült, és erről nem feltétlen mi tehetünk, sajnos! Szerintem mindenki tisztában van vele, hogy a tavalyi érvágást -Fabregas és Nasri eligazolása, Wilshere kidőlése- mielőbb pótolni kellene, minőségi igazolásokkal. Ahogy tavaly sem, most sem látszik hogy tennénk ellene. A bajt tetézi, hogy a riválisok annál inkább "ficánkolnak". A már régóta emlegetett, hatalmas tehetségnek kikiáltott Hazard rendesen megtréfált minket, és az egész futball világot. Az Arsenal és a két manchesteri kérő mellett lappangott a Chelsea is, és végül a Bl győztes ért célba. Hazard ezt twitter oldalán közölte is, így lezártnak tekinthető az ügy.


Hazard azért komoly igazolás lett volna számunkra, sokat dobott volna egy Arsenal szintű csapaton. Igaz személy szerint Én féltem, mert rengeteg pénzbe kerül, és úgy gondolom kicsit zsákba macska lett volna, gondoljunk csak Gervinho-ra. Bár a PL egy más bajnokság mint a többi, idő kell a ritmus felvételéhez, egyes játékosoknak egy év is akár. Maradjunk a témánál, Hazard elúszott.

 


A német bajnokságban idén is bajnokságot nyerő Dortmund középső középpályása, Shinji Kagawa neve is felreppent a klub háza táján. Kagawa egy fiatal, ambíciókkal teli, és bizonyítási vágy hiányával nem küszködő játékos.

Remek szezont futott be idén Kagawa, és a Dortmund hajlandó is megválni tőle. A transfermakt.de 17 millió euróra taksálja a japán árát. Tehát olyan 20 millió euróért vihető Kagawa játékjoga, akad is kérője, bőven. Sajnos megint nem mi vagyunk az első, ugyanis a Manchester United sem packázik. Sir Alex idén nem nyert semmit a vörösökkel, így erősítésbe kezd. Elsődleges célpontja pedig nem más, mint a mi Kagawánk. Csak hogy Ferguson Úr nem éppen arról híres, hogy "szájkaratézik". Ő ha akar valamit, el is éri. Félő, most sem lesz máshogy. Egyes források már 99% biztosságra veszik, hogy a japán jövőre már az Old Trafford-on rúgja a bőrt. Mit is mondhatnék, úgy tűnik róla is lecsúsztunk.

 

 További pletykák reppentek fel Olivier Giroud-dal kapcsolatban. A francia csatárász idén nyert bajnokságot a Montpellier-rel, és megnyerte a francia góllövő listát is. Jelenleg a válogatottal készül az Európa bajnokságra. Erőcsatár, ehhez kétség sem fér, azonban nem biztos hogy rá van szükségünk. RvP marad, Podolski már a miénk, a padon szorgosan üldögél Chamakh és Park lehetőségre várva. De a klub filozófiáját ismerve, lehet pont ennek ellenére jön majd hozzánk. Felvetődött egy esetleges Giroud-Chamakh csere, ráfizetéssel. Talán érdemes lenne megpróbálni, szerintem mindenki örülne a franciának. Tehát Giroud az, akihez talán a legközelebb állunk. 

 

Egy másik felreppenő hír, hogy összeköttetésben állunk Yann M'Vilá-val. Egyes lapok és szurkolók már Arsenal szerelésbe öltöztették a franciát, de minap derült ki, hogy semmilyen tárgyalást nem folytatunk vele. M'Vila egy Song típusú játékos, mind adottságokra, mind pedig a pályán betöltött szerepkörre gondolva. Persze nem lehet összehasonlítani a két játékost, mert míg Song már 1-2 éve alapember nálunk, és több PL évet tud a háta mögött, addig M'Vila a Rennes-ben futballozó ifjú titán, a francia bajnokságban. Mindenesetre tudjuk hogy Wenger bácsi csodákra képes, ki tudja, mit hozna ki ebből a fiúból. Reméljük megtudjuk, és hozzánk igazol, elférne. Bár nem egy Nasri vagy Fabregas adottságokkal megáldott fiatalember, de még lehet! 

 

 

Ezek a nevek szépek és jók, de Fabregas és Nasri pótlására vajmi kevesek.
Végszóra is, maradjunk annyiban, hogy az idei legnagyobb "igazolás" még mindig Wilshere felépülése lenne, igaz 1 év kihagyás után csodákat tőle sem lehet várni.....