The Gunners

Először tulajdonost "igazoljunk", aztán játékost....Usmanov a fény az alagút végén?

Mára már biztosan minden Ágyúsnak ismerős ez a név: Alisher Usmanov.  Azonban hogy még többet halljunk róla, egy másik nevet el kell felejtenünk, méghozzá a lehető leghamarabb: Stan Kroenke.






Mr. Kroenke egy amerikai milliárdos, aki a mi kis csapatunk többségi tulajdonosa, a mi nagy bánatunkra. Ugyanis az amerikai csak szépen csendben figyeli ahogy a mi szeretett klubunk évről-évre szenved, és nem nyer semmit sem. És itt van az mi újdonsült üdvöskénk, az üzbég-orosz multimilliárdos Usmanov, aki napról napra veszi és csak veszi szorgosan az Arsenal-részvényeket, hogy elérhesse a bűvös 30%-ot , és ajánlatot tehessen a klubunkért. Szép lenne, túl szép. Mert Usmanov Úr nem sajnálja a pénzét, semmire sem, főleg nem az általa kedvelt klubra, főleg ha a sajátja lenne. Pár napja jutott tudomásunkra, hogy az orosz nagyobb összegeket költött luxuscikkekre. Hogy pontosítsunk, 450 millió fontot (!) költött magánrepülőgépre, valamint további 100 millió fontot költött hajóra (a hajó ára megfelel egy Bl győzelemért kapott gázsinak). Ha elérné a 30%-ot az orosz, lehetősége nyílna hogy felvegyék az igazgatóságba, és ezáltal bele látna a klub pénzügyeibe, és tudná ellensúlyozni Kroenke-t. A mi szeretett mesterünk pedig a sok hányattatás közepette igazolhatna egy-két sztárt a csapatunkba, és visszaszerezhetnénk régi dicsfényünket. Már belegondolni is jó. Addig viszont várunk, ahogy azt már oly sok éve tesszük, és továbbra is imádkozunk Usmanov Úrért, és a részvények mielőbbi beszerzéséért. Ő lehet a mi kiutunk a lassan évtizeden át tartó szenvedésből!

Címkék:

Fény az alagút végén...létezik egyáltalán?

Mint tudjuk, hivatalosan még nem kezdődött meg az átigazolási börze, de már fel-felreppent egy két igazolás, valamint pletyka. Ennek járunk utána, "vizsgáljuk meg", Ágyús szemszögből.

 

 

 

 

 

 

 

Amint véget ért az idei Premier League szezon, szám szerint a 19., máris elkezdődött a találgatás az átigazolások terén. Főleg az Arsenal került középpontba, ugyanis ez volt a 7. év, hogy a társaság kupa nélkül maradt ( utoljára 2005-ben nyertünk FA kupát). Mint minden évben, most is sok név került fel arra a bizonyos listára, de mostanra már szűkült, és erről nem feltétlen mi tehetünk, sajnos! Szerintem mindenki tisztában van vele, hogy a tavalyi érvágást -Fabregas és Nasri eligazolása, Wilshere kidőlése- mielőbb pótolni kellene, minőségi igazolásokkal. Ahogy tavaly sem, most sem látszik hogy tennénk ellene. A bajt tetézi, hogy a riválisok annál inkább "ficánkolnak". A már régóta emlegetett, hatalmas tehetségnek kikiáltott Hazard rendesen megtréfált minket, és az egész futball világot. Az Arsenal és a két manchesteri kérő mellett lappangott a Chelsea is, és végül a Bl győztes ért célba. Hazard ezt twitter oldalán közölte is, így lezártnak tekinthető az ügy.


Hazard azért komoly igazolás lett volna számunkra, sokat dobott volna egy Arsenal szintű csapaton. Igaz személy szerint Én féltem, mert rengeteg pénzbe kerül, és úgy gondolom kicsit zsákba macska lett volna, gondoljunk csak Gervinho-ra. Bár a PL egy más bajnokság mint a többi, idő kell a ritmus felvételéhez, egyes játékosoknak egy év is akár. Maradjunk a témánál, Hazard elúszott.


Bővebben...

Kell még több "francia érzés" az Arsenalba ?

Nem rég jutott tudomásra, hogy igenis igényt tartunk a francia bajnok Montpellier idei csatárászára, Olivier Giroud-ra. Ami engem lázba hoz a hír hallatán, hogy ha esetleg a francia játékjoga a miénk lenne, hol kaphatna lehetőséget a kezdőben, kinek a helyén? 

A hírek szerint érdeklődünk a Montpellier csatára, Olivier Giroud iránt, aki az elmúlt szezonban a francia bajnokság gólkirálya volt. Arséne Wenger állítólag már április óta kért rendszeresen játékosmegfigyelői jelentéseket a francia csatárról.

Francia források szerint az Arsenal Maruan Samah játékjogást és 6,5 millió fontot készül felajánlani Giroud-ért, habár hivatalos ajánlatot még nem tettünk.Giroud nagyon jó fizikumú erőcsatár, ezért egy másfajta alternatívát jelentene van Persie mellett. A 25 éves francia csatár 21 bajnoki góljával kulcsszerepet játszott abban, hogy csapata, a Montpellier óriási meglepetésre megnyerje a francia bajnokságot. Giroud ráadásul február végén góllal mutatkozott be a francia válogatottban is a németek 2-1-es legyőzése alkalmával, ráadásul a hazája Eb-re készülő válogatottjába is bekerült.

Giroud saját elmondása szerint szereti a „francia érzést” az Arsenalnál, de Franciaországban úgy vélik, hogy a Montpellier igyekszik megtartani legeredményesebb játékosát legalább még egy szezon erejéig, mivel francia bajnokként kvalifikálta magát a csapat a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Ráadásul a Bayern München szintén érdeklődött Grioud iránt, és puhatolózott a 25 éves csatár ügynökénél is.

 A kérdés vajon szükségünk van-e Giroud-ra, és ha igen, akkor hol tudnánk bevetni Podolski és RvP mellett?
Esetleg a széleken? Bár oda is elég sok a jelentkező, szélsőt játszott már a szezonban Oxi, Rosicky, Walcott, a felépülő Wilshere-nek sem idegen a poszt, sőt ha maradnánk az egycsatáros felállásnál, valószínűleg Podolski is a szélen kapna helyet. Hova férne el Giroud? Ti mit gondoltok, jó igazolás lenne? 



 

Kezdődik!

Hogy mi se lógjunk ki a sorból, elindítjuk a "The Gunners" blogunkat, hogy felvegyük a harcot e téren is az angol riválisokkal.​​​ Célunk nem az, hogy a csapatot fikázzuk a rossz teljesítménye miatt, vagy a vezetőség rossz döntései miatt. Annál inkább az, hogy figyelemmel kövessük az átigazolási szezont a mi szempontunkból egészen a szezonrajtig. Megvitatjuk az esetleges szóba keveredő játékosokat, vagy a már leigazolt futballistákat. Minden kedves Ágyúst szívesen látunk itt, és a klub légköréből adódóan el is várjuk a rendszeres idejárást!

 

 

Címkék: