Hatharom / Blog / Bejegyzések
Szuperliga, 28. forduló (2017. március 31. - április 1.)
Metalac - Čukarički 0:3 A végig fölényben játszó Čukarički már a 2. percben vezetett egy 11-essel, amit Ožegović értékesített. (0:1)...

Metalac - Čukarički 0:3

A végig fölényben játszó Čukarički már a 2. percben vezetett egy 11-essel, amit Ožegović értékesített. (0:1) A 9. percben aztán Ožegović akcióból is betalált, nehogy szó érje a ház elejét. (0:2) A Metalacnak összevissza két helyzete volt az első félidőben, először sikerült pont a kapus kezébe lőni, majd egy szabadrúgást fejeltek fölé. A második félidő 50. percében Ožegović büntetőt hibázott - a kapufát találta el -, de Zorić a 66. percben már nem hibázott, Bogosavac jobbról érkező beadását pöckölte közvetlen közelről a kapuba. (0:3) A Metalacnak itt is összesen két próbálkozása volt, de Perić kapus mindkétszer bravúrral védett.

Gólöröm Čukarički-módra Zorić találata után

 

Radost posle treceg gola u Milanovcu #fkcukaricki #football #fkc #superligasrbije ⚪⚪⚽️❤

A post shared by FK Cukaricki (@fkcukaricki) on

 

 

Crvena Zvezda - Spartak Subotica 2:1

Védelmi hibából szerzett vezetést a Zvezda már a 2. percben, a szabadkaiak eladták a labdát, Vujaklija belőtte. (1:0) Sok babér nem termett a Spartaknak, elsősorban a kapusuknak köszönhetik, hogy nem lett nagyobb a gólkülönbség, a fiatal Miloš Ostojić nem egy és nem két bravúrt mutatott be a mérkőzés során. A Zvezda végig aggresszíven játszott, az első félidőben nem is volt helyzete a Spartaknak. A másodikban viszont egy szemfüles labdaszerzés után sikerült kiegyenlíteniük Ivanović góljával az 54. percben. (1:1) De ez maximum lélegzetvételnyi szünetet jelentett a szabadkaiaknak, a Zvezda aggresszív játékának pedig meglett az eredménye: az 59. percben Vujaklija újabb gólt szerzett. (2:1) A meccs hátralévő részében már kicsit ritkultak a Zvezda támadásai, de továbbra is Ostojić kapus tartotta a lelket a szabadkaiakban.

Srđan Vujaklija ünnepel az első gólja után

 
Posted by FK Crvena zvezda on Saturday, April 1, 2017

 

 

Borac - FK Rad 0:1

Nem túl eseménydús mérkőzésen, egy szerencsés góllal nyert a Rad, a 35. percben szerezte Rodić. A Borac sokkal aktívabb volt, mint a vendégcsapat, mégsem sikerült egyszer sem betalálniuk a kapuba. Az első félidőben több volt az akció, itt volt a hazaiaknak a legnagyobb helyzete is, amikor Delić telibe találta a kapufát; a második játékrészre teljesen leült az iram.

 

FK Voždovac - Vojvodina 4:1

A Vojvodina a 33. perctől 10 emberrel játszott, miután a játékvezető felmutatta Planićnak a piros lapot, a kiállítás után 3 percen belül meg már 2:0-ra vezetett a hazai csapat. Először a kiállítást követő szabadrúgásból talált be Nikolić (1:0), majd Krasić góljával a 36. percben már 2:0-ra vezettek a fővárosiak. A második félidő 75. percében kontratámadásból szépített a Vojvodina, Trujić egy nagy szóló után betalált. (2:1) Itt teljesen lelassult a mérkőzés, a kedélyeket aztán Zec rázta fel a 85. percben, amikor a kifutó kapust kicselezve belőtte a Voždovac 3. gólját. (3:1) A kegyelemdöfés a hosszabbítás 3. percében jött, amikor Zec beívelését Dražić kapta és az elmélázó védők között még arra is volt ideje, hogy megigazítsa a labdát, mielőtt belőtte volna. (4:1)

 

Update: a vereség után a Vojvodina menesztette Dragan Ivanović vezetőedzőt, a helyére a 46 esztendős Aleksandar Veselinovićot szerződtették, aki korábban a litván Suduva kispadján ült.

 

 

Radnik - OFK Bačka 1:0

1 db büntető döntötte el a meccset a 36. percben: a palánkai védő kezezéséért mutatott a bíró a 11-es pontra, Trifunović pedig belőtte. (1:0) A hazaiak rengeteget támadtak, a Bačkának az első félidőben mindössze egy akciója volt. A másodikban is majdnem egy öngóllal "egyenlítettek", amikor egy Radnik-fejes ment kis híján a saját kapuba. A mérkőzés legvégén Trifunović próbált ollózva a kapuba találni, nagyon látványos megmozdulás volt, kár, hogy mellément.

A meccs egyik jelenete, kékben a hazai csapat

 
Posted by FK Radnik Surdulica - Zvanična prezentacija on Saturday, April 1, 2017

 

 

Mladost - Javor 1:0

A Mladost az első félidőben kihagyott egy büntetőt, Vladan Đogatović, a Javor kapusa kivédte a lövést. A hazaiak többet támadtak, de rendre fölé vagy mellé lőtték a labdát. A Javornak egy helyzete volt az első félidőben, Maričić a kapus ölébe lőtte. A második félidőben folytatódott a Mladost-fölény, a sok helyzetből aztán egyet sikerült kihasználni a 77. percben, amikor a végig rengeteget futó Jovanović megindult, kicselezte a védőt és belőtte. (1:0) A Javornak ezek után két veszélyes helyzete volt, mindkettő szögletet követett: először Milanović fejelt rá, a kapus nagyot védett, majd Kiković fejesét is bravúrral védte Nemanja Krznarić kapus.

 

 

Napredak - Novi Pazar 3:0

Erősen kezdett a Napredak, a Novi Pazar védői pedig hősiesen hárítottak és blokkoltak, egészen a 22. percig, amikor a kruševaciaknak végül sikerült feltörni a vendégek védelmét és Vukanović megszerezte a vezetést. (1:0) A második gólt óriási kapushiba előzte meg, a 25. percben Budaković kirúgása hajszálpontosan N'Diaye előtt ért földet, ő meg már indult is felfelé, ívelte is be, az érkező Alivodić pedig belőtte. (2:0) A Novi Pazar védői a félidő (és az egész meccs) hátralévő részében sokszor önfeláldozóan vetődtek ill. csúsztak be az ellenfél útjába, többek között ennek is köszönhető, hogy nem lett sokkal nagyobb a gólkülönbség. A második félidőben már többször vezettek akciót a vendégek, de egyik sem sikerült túlságosan jelentősre - bár azért egy alkalommal Milojević rendesen megzavarta a kapust. A Napredak fölénye azonban semmit sem csökkent, végül a 85. percben Gobeljić beadásán Alivodić még egy kicsit igazított, majd belőtte. (3:0)

Enver Alivodićot idézi a Napredak a Twitteren. Alivodić az előző szezonban a Novi Pazar játékosa volt és nagy-nagy népszerűségnek örvendett egykori klubjánál. "Nekem a klub, ahol játszom, szent, mert ebből a munkából él meg a családom", nyilatkozta Alivodić a meccs után, miután rákérdeztek, hogy milyen érzés volt kétszer is betalálni egykori klubjának.

 

 

Radnički Niš - FK Partizan 0:2

Megint szépségdíjas góllal nyert a Partizan, de ne rohanjunk ennyire előre. Aggresszíven kezdett a Partizan, folyamatosan támadtak, aztán úgy a 20. perc környékén már enyhült az iram. Egy idő után a Radnički is levegőhöz jutott, de az első helyzetükre a 37. percig kellett várni, amikor Travančić megindult, kicselezte a védőt és rá is lőtt, nem sokkal ment mellé, aztán a 41. percben megint ő próbálkozhatott egy kontratámadásból, az a lövés is mellément. A második félidőben is a Partizan irányított és nagyon érett a góljuk, bár a Radnički masszívan védekezett. Végül a 69. percben Janković balról érkező beadását Đurđević belőtte. (0:1) Itt aztán leült a meccs, egyik csapat sem tudott semmi jelentőset felmutatni - az egyetlen hazai helyzet még az 51. percben volt, Kojić hagyta ki -, aztán már a hosszabbításban a brazil Leonardo kapott a félpálya környékén egy passzt Kosovićtól, és lazán, szinte oda sem figyelve rálőtt, alsó hangon is vagy 35 méterről. A labda egy jókora ívet írt le, elszállt az elszörnyedve bámuló kapus felett és védhetetlenül a hálóba hullott. (0:2 - a lenti összefoglalóban 3:58-tól)

 

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. Crvena Zvezda 73 pont

2. FK Partizan 67 pont

3. Vojvodina 57 pont

4. Napredak 46 pont

5. Mladost 44 pont

6. Radnički Niš 43 pont

7. FK Voždovac 40 pont

8. FK Javor 39 pont

9. FK Spartak 37 pont

10. Čukarički 36 pont

11. FK Rad 32 pont

12. Metalac 26 pont

13. Radnik 24 pont

14. OFK Bačka 24 pont

15. Novi Pazar 20 pont

16. Borac 18 pont

 

Szerdán következik a Szerb Kupa negyeddöntője, ahol a Voždovac a Partizant fogadja, a Čukarički a másodosztályú FK Sloboda Užice otthonába látogat, a Vojvodina a Boraccal csap össze Újvidéken, míg a Mladost a Crvena Zvezda vendége lesz.