Hatharom / Blog / Bejegyzések
Szerb Kupa, elődöntő (2017. április 26.)
Čukarički - Crvena Zvezda 1:4 A mérkőzés gyakorlatilag már az első félidőben eldőlt, a Zvezda kb. 27. perc leforgása alatt lemosta a Čukaričkit, azt...

 

Čukarički - Crvena Zvezda 1:4

A mérkőzés gyakorlatilag már az első félidőben eldőlt, a Zvezda kb. 27. perc leforgása alatt lemosta a Čukaričkit, azt csináltak, amit csak akartak. A 12. percben Le Tallec fejelte be az első gólt (0:1), a 19. percben már 0:2 volt Boakye góljával. A teljesen tehetetlennek tűnő Čukarički  a 33. percben megkapta a harmadik gólját is, nem is akárhogy: Plavšić lövése megpattant Đurić lábán, úgy vágódott a hálóba. Öngól. (0:3) A 39. percben újra Boakye iratkozott fela  góllövőlistára. (0:4) A teljesen szétesett Čukarički a 40. percben szépített Ožegović találatával. (1:4) A második félidőben a Čukarički - egyszer - megmutatta magát, Bojić lövését hárította a Zvezda kapusa, utána sokáig csak kínos csend volt. A Zvezda nem erőltette meg magát, négy idegenben lőtt góllal már most a döntőben érezhették magukat, a Čukaričkinak pedig mintha minden mindegy lett volna. Az utolsó 10 perc hozott némi futballt, először Boakye hagyott ki egy helyzetet, aztán a túloldalon Srnić lőhetett rá, de a kapus védett. Újabb próbálkozás a Zvezdától, de Plavšićnak túl hosszú volt a passz, aztán megint Srnić próbálkozott a Zvezda kapujánál, de fölélőtt.

 

 

 

Vojvodina - FK Partizan 0:0

Bemutatkozott a hazaiak új edzője, a 39 éves, egykori Vojvodina-játékos és 25-szörös montenegrói válogatott Radoslav Batak. Győzelmet ugyan nem hozott a debütálása, mégis a Vojvodina egy fokkal jobban járt (talán) ezzel a gól nélküli döntetlennel. Feszült mérkőzés volt, rengeteg durvasággal és egy súlyos sérüléssel. A Vojvodina kezdett erősebben, az első félidő majdhogynem végig a Partizan térfelén zajlott, a vendégek a sziklaszilárd védekezésüknek köszönhetik, hogy megúszták gól nélkül. A félidő vége felé volt a Partizannak egy komolyabb helyzete, Tawamba lőtt mellé. A második félidő még az elsőnél is kevesebb akciót hozott, a meccs viszont egyre jobban eldurvult, egymást érték a szabálytalanságok. Ha néha a labdát is rúgták - és nemcsak egymást... -, akkor Dejan Meleg elől mentett szögletre Ostojić, ill. Tawamba 16 méteres bombája ment mellé. A 70. percben Everton és Malbašić akkorát ütköztek, hogy a Partizan brazil védőjét hordágyon kellett levinni. (Az első hírek bokatörésről szóltak, aztán Ilija Rošić, a Partizan csapatorvosa lecsillapította a kedélyeket, szerinte nincs törés, bár "nagyon csúnyán meg van dagadva" Everton bokája, így a brazilra egészen biztosan több hét kényszerpihenő vár.) A Partizan pár helyzetet kidolgozott a meccs vége felé, Milenković lövését védte a kapus, Đurđević is kihagyott egy helyzetet, majd a mecs végén Vukašović 18 méteres lövését védte a Partizan kapusa.

A meccs egyik jelenete: Trujić (jobbra) és Vulićević kettőse

 
Posted by FK Vojvodina - ФК Војводина on Thursday, April 27, 2017

 

 

A visszavágó mérkőzések május 10-én lesznek.