Hatharom / Blog / Bejegyzések
Elmaradt mérkőzés a 22. fordulóból: Metalac - Radnik 3:1
Elolvadt a hó Gornji Milanovacban, megrendezhették a tavaszi szezon első hétvégéjének elmaradt mérkőzését. A hazaiaké volt az...

Elolvadt a hó Gornji Milanovacban, megrendezhették a tavaszi szezon első hétvégéjének elmaradt mérkőzését. A hazaiaké volt az első helyzet, Tomić lövése ment mellé. Utána a Radnik is próbálkozhatott, de Adamović lövése éppen hogy elkerülte a kaput. A Metalacnak több próbálkozása is volt, a rendkívül aktív Rovčanin folyamatosan vitte fel a labdát és ívelte be a többieknek, de egyszer sem sikerült betalálni a Radnik kapujába. Aztán a vendégek futhattak fel kontratámadásra, Arsenijević robogott fel és passzolt Adamovićnak, aki fölélőtte. Majd a túloldalon Rovčanin beívelését lőtte bele Jovanović a kapusba. Aztán a Radnik támadott, de Dorić passzát föléfejelte a Radnik támadója. A második félidő 55. percében jött el aztán a nagy pillanat: a Metalac szabadrúgást kapott kb. 17 méterre a kaputól. Mijić rálőtte és be is talált. (1:0) A 63. percben jött az egyenlítés, Arsenijević passzolta a labdát Stankovićnak, aki az ötösről belőtte. (1:1) A Metalac tovább támadott, nem is hiába: a 72. percben a 18 éves Nikola Čumić kapott hatalmas indítást. Egyedül vágtatott a kapu felé, átemelte a labdát a kifutó kapuson és besétált a labdával a hálóba. (2:1) A vendégek hevesen lest reklamáltak, kis ideig állt is a játék, mert a Radnik kispadjánál eléggé magasra csaptak az indulatok. Végül folytatódhatott a meccs, a Radnik kétszer is próbálkozhatott, mindkétszer eredménytelenül. Először Zlatanovićot blokkolták a hazai védők, utána Radović lőtt alig mellé. Utána a 81. percben Jovanović kapta az indítást, rá is lőtt, a labda a kapus kezéről pattant be a hálóba. (3:1) A Metalac itt még mindig bírta a hajrát, Tomić passzolt Jovanovićnak, de Čančarević kapus itt már védett. A legvégén a Radnik rohamozott, a Metalac kapusa kétszer is nagyot védett.

 

A bajnokság pénteken folytatódik a 24. fordulóval. Szombaton 18:00 órakor kezdődik a Crvena Zvezda és a Partizan 153. örökrangadója; ezt a rangadót a Balkán, de talán egész Európa legnagyobb futballrangadói között emlegetik. 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. Crvena Zvezda 60 pont

2. Partizan 54 pont

3. Vojvodina 51 pont

4. Mladost 38 pont

5. Napredak 36 pont

6. Radnički Niš 33 pont

7. FK Spartak 33 pont

8. FK Javor 32 pont

9. FK Voždovac 28 pont

10. Metalac 26 pont

11. Čukarički 26 pont

12. Rad 24 pont

13. Radnik 21 pont

14. Borac 18 pont

15. OFK Bačka 18 pont

16. Novi Pazar 13 pont