Hatharom / Blog / Bejegyzések
Szuperliga, 6. forduló (2017. augusztus 19-20.)
OFK Bačka - Mladost 1:0 Hat forduló után megszerezte első győzelmét a Bačka, eskü, Palánkán tán még a harangok is megszólaltak....

 

OFK Bačka - Mladost 1:0

Hat forduló után megszerezte első győzelmét a Bačka, eskü, Palánkán tán még a harangok is megszólaltak. Eseménydúsabb első félidő után egy némileg vontatottabb második következett, nagyjából kiegyenlített erőviszonyokkal. Egyik csapat sem volt jobb a másiknál. Az 55. percben még egy büntetőt is sikerült kihagyni. Kezezésért kapták a hazaiak, Luković fölélőtte. A 78. percben viszont sikerült korrigálnia a hibát: a teljesen leeresztett lučaniak között cselezett, majd egy 20 méteres lövésre szánta el magát - és bejött. (1:0)

 

Mačva - FK Rad 1:2

Negyedóra elteltével már 0:2-re vezetett a vendégcsapat. Először a 4. percben Lukić talált be (0:1), őt a többszörös montenegrói válogatott Volkov fantasztikus, ollózó lövéssel szerzett gólja követte. (0:2) Ezután fogcsikorgató néma eseménytelenség jött, egészen a félidő hajrájáig, amikor a 45+5. percben kezezés miatt 11-est kapott a hazai csapat. Matić belőtte. (1:2) A második félidő aztán hozott focit is, pankrációt is - Volkov konkrétan lebödézte a Mačva egyik játékosát -, egyvalamit nem hozott: gólt. Pedig próbálkozás az volt. Lukić egy szabadrúgást küldött mellé, a szabácsiaktól Ivić távoli lövése kerülte el a kaput. Egy újabb szabadrúgást Milinković fejelt alig mellé. Ahogy telt a meccs, egyre többet támadott a Mačva, de kiegyenlíteniük nem sikerült.

 

FK Spartak - Voždovac 0:0

A Spartaknál összeteheti mindenki a két kezét, hogy ezt a meccset megúszták kapott gól nélkül, és eezt most nem annyira Ostojić kapus klasszisán múlt, hanem azon az egyszerű tényen, hogy a belgrádiak képtelenek voltak eltalálni a kaput. A túloldalon a Voždovac hálóőre, Zoran Popović viszont bravúrt bravúrra halmozott - már ha egyáltalán védeni kellett... mert túl sok levegő nem jutott a hazaiaknak. Egyetlenegy alkalommal azért sikerült kifogniuk rajta, akkor viszont a bíró érvénytelenítette a találatukat les miatt.

A meccs egy jelenete, világoskék mezben a Spartak

 

Spartak - Vozdovac (0-0) Photo by @sssshimu

A post shared by FC Spartak (@fcspartaksubotica) on

 

 

Čukarički - Radnički Niš 0:0

Harcos, akcióban gazdag meccs volt, gól nélkül. Pedig mindkét csapat rendesen hajtotta magát. Az első félidőt a hazaiak uralták, a nišiek csak a szerencséjüknek köszönhették, hogy nem kaptak gólt. A második félidőre aztán összekapták magukat a vendégek, a játék is kiegyenlítettebb lett, de a gól nem és nem akart összejönni. A hazaiaktól Ožegović közvetlen közelről képtelen volt betalálni, aztán egy parádés, ollózó mozdulata is mellément a meccs hajrájában.

Jelenet a meccsről, fehérben Nikola Drinčić, a Čukarički játékosa

 

A post shared by FK Cukaricki (@fkcukaricki) on

 

 

FK Javor - Vojvodina 0:1

Abszolút eseménytelen első félidő, a második is minimális erőbedobással. A Javor támadgatott, aztán Malbašić a 70. percben a semmiből egy szemfüles góllal megszerezte a vezetést a vendégeknek. Az ivanjicaiak a mérkőzés végén kiegyenlíthettek volna, de sikerült egy elképesztően nagy helyzetet kihagyniuk - szögletből jött a labda, ajtó-ablak tárva-nyitva volt, és mindenki lemaradt róla, pedig az összes vajdasági védő csak a száját tátottaváltotta -, a többi próbálkozást Rockov kapus kivédte.

 

Radnik - Zemun 0:1

A meccs gyakorlatilag a 8. percben eldőlt Dimić góljával. (0:1) Innentől kezdve ami - nem túl sok - akció volt, azt mind a Radnik vezette, a Zemun pedig a szerencséjüknek, meg a kapusuknak köszönheti, hogy a hazaiaknak végül nem sikerült kiegyenlíteni. Pedig az 51. perctől a belgrádiak 10 emberrel játszottak, Poparovnak kellett elhagynia a pályát, de a surdulicaiak a megfogyatkozott Zemunnak sem tudták gólt lőni.

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. Crvena Zvezda 15 pont*

2. Vojvodina 15 pont

3. Voždovac 14 pont

4. FK Partizan 12 pont*

5. FK Spartak 11 pont

6. Radnički Niš 10 pont*

7. Napredak 7 pont*

8. Zemun 7 pont

9. FK Rad 7 pont

10. Čukarički 7 pont

11. Mačva 6 pont

12. Mladost 5 pont*

13. Radnik 5 pont

14. FK Javor 4 pont

15. OFK Bačka 3 pont

16. Borac 0 pont*

 

A *-gal jelzett csapatok idáig csak 5 mérkőzést játszottak.