Szerb foci

Szuperliga, 6. forduló - tippek

 

OFK Bačka - Mladost

Első pillantásra háromesélyes, a kérdés leginkább az, hogy melyikük van jobban maga alatt. A mérleg némileg a Mladost felé billen, ők azért összeszedettebbek a teljesen padlón lévő palánkaiaknál. Nagy gólkülönbség ezzel együtt - szerintem - nem várható.

 

Mačva - FK Rad

Ez egy érdekes meccs lehet. Idáig brillírozó, újoncként a 8. helyen álló Mačva a tabella 13. helyén szerénykedő, nem annyira a technikás, mint inkább durva játékáról (és hírhedt szurkolótáboráról) ismert Rad ellen. Ezen a meccsen minden lehetséges, a fogcsikorgató, idegtépő passzolgatástól kezdve (keservesen kiizzadt döntetlennel) a látványos, akciódús futballig, több góllal.

 

FK Spartak - Voždovac

Két, nagyjából egyforma képességű csapat. A Spartak némileg offenzívebb futballt játszik az általában óvatoskodó belgrádiakkal szemben, akiket viszont a legutóbbi, Javor elleni győzelem és a Partizan korábban begyűjtött skalpja lelkesíthet. Kis gólkülönbséget tippelnék, egy döntetlen is reális.

 

Čukarički - Radnički Niš

A mostani forduló tele van olyan meccsekkel, amik háromesélyesek. Ez is ilyen, itt is két, többé-kevésbé egyforma csapat találkozik. A Čukaričkit erősítheti a becsvágy, hogy megcsípjék az első 8 hely valamelyikét - még mindig nem tudták túltenni magukat az előző szezonon, amikor a rájátszás idején pont lecsúsztak az alsóházba, ráadásul mindezt épp a nišiek trükközése miatt, akik direkt kikaptak a Javortól annak reményében, hogy megcsípnek egy Európa-Ligát érő helyezést (nem sikerült). Ez és az ebből eredő diszkrét bosszúvágy, valamint a becsvágyó, fiatal edző, Nenad Lalatović személye, illetve a nemrég hozzájuk szerződött, félpályányi bombalövéseiről elhíresült Nikola Drinčić a kezdőcsapatban a Čukarički malmára hajthatja a vizet. Ezzel együtt továbbra is a 9. helyen vannak, a 6. helyen álló, egyre magabiztosabbnak tűnő Radnički Ništ pedig nem valószínű, hogy meghatja a belgrádiak fogadkozása. Akármi lehetséges, egyvalamit nem tartok valószínűnek, a gól nélküli döntetlent.

 

Radnik - Zemun

Két kiscsapat, egy takaréklángon üzemelő Radnik és egy lelkesen, lendületesen játszó Zemun, utóbbi egy nem túl nagy, de annál hűségesebb szurkolótáborral, akik mindenhová elkísérik a csapatot. A Zemun biztosan támadni fog, a szokásos, lendületes és agresszív stílusában, kérdés, hogy a Radnik mennyire hajlandó összeszedni magát és a bekkelésen kívül mennyire lesznek hajlandóak támadni is.

 

Borac - Crvena Zvezda - elmarad

A Crvena Zvezda kérésére elhalasztották ezt a meccset, mert a vendégek balesetveszélyesnek ítélték a valóban nagyon rossz állapotban lévő čačaki stadiont. Egyelőre nincs hír arról, hogy mikor rendeznék meg.

 

FK Partizan - Napredak - elmarad

A Partizan kérésére ezt a meccset valamikor a későbbiekben rendezik meg; a csapat azzal indokolta a halasztást, hogy most minden erejükkel a Videoton elleni visszavágóra akarnak koncentrálni.