Hatharom / Blog / Bejegyzések
Ligaválogatottak barátságos mérkőzése: USA - Szerbia 0:0
Gól nélküli döntetlent játszott a szerb ligaválogatott az amerikaiak ellen. A mérkőzés első 10 percében csak óvatos...

Gól nélküli döntetlent játszott a szerb ligaválogatott az amerikaiak ellen. A mérkőzés első 10 percében csak óvatos tapogatózás volt és rengeteg eladott labda, helyzet semmi. (Ez utóbbi később sem igazán változott.) A 12. percben volt egy tizenegyesgyanús helyzet, az egyik szerb játékos esett nagyot az amerikai 16-oson belül, a jamaikai bíró továbbot intett.

Aztán ahogy telt az idő, a szerb csapat úgy kezdett egyre intenzívebben játszani, de a helyzeteik rendre fennakadtak az amerikai védelmen. Az amerikai csapat kontratámadásokkal próbálkozott, a 19. percben volt az első komolyabb próbálkozásuk. Jones lőtt rá kb. 17 méterről. Majd a 30. perc után leült az iram és ez a félidő végéig nem is változott.

A második félidőre már egy jóval bátrabb, aggresszívebb szerb válogatott jött ki. Az amerikaiak mintha kicsit tanácstalanok lettek volna; sokat futottak, de személy szerint az volt néha a benyomásom (és ez már az első félidőben is feltűnt), hogy mintha a labda néha zavarná őket a futásban... A szerbek többet birtokolták a labdát, helyzet elvétve ugyan, de akadt. Az 58. percben az amerikaiak hagytak ki egyet, balról érkezett a beívelés, az érkező játékos föléfejelt. A szerbek a 61. percben próbálkozhattak, Ćirković labdája érkezett jobbról, de egy védő mentett Gobelić elől. A 67. percben Mrkić lőtt rá, kifejezetten jó lövés volt, kár, hogy mellément.

Ahogy telt az idő, úgy lett egyre jobb a meccs. A szerbek küzdöttek, hajtottak, az amerikaiak erőnlétileg jobbnak tűntek, a szerb játékosok viszont egyértelműen képzettebbek, ügyesebbek és bátrabbak voltak. Egyre több volt a szerb helyzet, a 76. percben Ćirković hagyta ki, a 89.-ben Lazar Jovanović találta telibe a bal kapufát. Aztán innen volt egy amerikai kontratámadás, Pontius lőtte mellé, nem sokkal. A meccs végén nagyon erős volt az amerikai nyomás, de nem tudták áttörni a szerb védelmet.

 

Helyszín: Qualcomm stadion, San Diego

Vezette: Morrison (jamaikai)

USA: Rimando (Villafana, 69.), Garza, Bradley, Marshall, Nagbe, Bedoya (Pontius, 65.), Jones (Lletget, 46.), Birnbaum, Kljestan (Feilhaber, 77.), Altidore (Morris, 74.), Zusi

Szövetségi kapitány: Bruce Arena

Szerbia: Manojlović, Miletić, Maraš, Plavšić (L. Jovanović, 81.), Paločević (Mrkić, 64.), Gobeljić (Klisura, 85.), Ćirković, Ćalasan (Simonović, 55.), Panić, Đokić (Jevtović, 77.), S. Jovanović (Alivodić, 64.)

Szövetségi kapitány: Slavoljub Muslin

Sárga lap: Kljestan (57.), ill. Ćirković (80.)