Hatharom / Blog / Bejegyzések
Szuperliga, rájátszás, 2. forduló (2017. április 22-23.)
PLAY-OFF FK Partizan - Vojvodina 1:0 Aleksandar Veselinović, a Vojvodina új vezetőedzője alatt még meg sem melegedett a kispad, a tréner mindössze 17 nap...

 

PLAY-OFF

FK Partizan - Vojvodina 1:0

Aleksandar Veselinović, a Vojvodina új vezetőedzője alatt még meg sem melegedett a kispad, a tréner mindössze 17 nap elteltével leköszönt, ráadásul mindezt pont a Partizan elleni rangadó előtt. Veselinović arra hivatkozva mondott fel, hogy a csapat vezetőségével nem tudta összeegyeztetni az elképzeléseit. Mindenesetre derbi előtt lemondani egyetlenegy álmoskönyv szerint sem jelent jót, a Partizannak pedig mindössze 32 másodperc kellett, hogy eldöntse a mérkőzést Đurđević góljával. (1:0) Fogcsikorgatóan nehéz meccs volt, a hazaiak ugyan többet támadtak, de egyszer sikerült kis híján öngólt is szerezniük, amikor a ritka újvidéki akciók egyikénél Milenković majdnem a saját kapujába "tisztázott". Malbašić is próbálkozott egy fejessel (mellé), nem sokkal később a másik oldalon Janković lőtt fölé. A második félidőben volt egy vitatható helyzet, Trujić loholt a Partizan kapuja felé, nyomában Vulićević-tyel, majd Trujić nagyot esett a kapu előtt, a bíró nem fújt. Közben a szurkolók folyamatosan skandálták a gyűlölködőbbnél gyűlölködőbb rigmusokat, annyira, hogy a 70. percben Milorad Mažić játékvezető félbeszakította a mérkőzést, a kedélyeket végül Saša Ilić, a Partizan veterán csapatkapitánya nyugtatta le úgy-ahogy.

 

 

Ide tartozik még az is, hogy a fenti rendbontásnál a Vojvodina vezetősége fogta magát, felálltak és tüntetőleg távoztak a stadionból. Kiszivárgott viszont egy videó, amit a Partizan a Facebook-oldalán meg is osztott: eszerint amikor a Vojvodina vezetősége az incidensnél csapot-papot otthagyva távozott, valaki odavetette a Partizan vezetőinek: "Zbog ovoga ćemo pustiti Zvezdu u sledećem kolu", vagyis kb. "Na pont emiatt hagyjuk majd a Zvezdát a következő fordulóban" (mármint nyerni - ugyanis a következő fordulóban a Vojvodina a Zvezda vendége lesz, és ha esetleg az újvidékiek hagyják, hogy a hazaiak nyerjenek, akkor a Zvezda bebiztosítaná a helyét a tabella élén, pont az ősellenség Partizan előtt). A Vojvodina természetesen tagadja az esetleges bundázás gyanúját, a Partizannak viszont valószínűleg kinéz valamilyen büntetés a szurkolói incidens miatt.

 

Napredak - Crvena Zvezda 1:2

A Partizan a fenti győzelmével átvette a vezetést a tabellán, így fel volt adva a lecke a Crvena Zvezdának. Valószínűleg emiatt is roppant görcsösre sikerült a meccs első félideje a vendégeknek, a remekül védekező Napredak sorban meghiúsította a próbálkozásaikat. A hazaiaktól Gobeljićnek volt egy nagy helyzete, Manojlović az utolsó pillanatban blokkolta, a második félidőben egy szögletnél Šljivić fejelt mellé. Az 59. percben viszont jött a Szürreális Tizenegyes. Šljivić próbálta Ruizt semlegesíteni, majd a Zvezda costa rica-i játékosa váratlanul nagyot esett, a játékvezető pedig befújta a tizenegyest. Kanga belőtte. (0:1)

Itt látható az ominózus jelenet:

Hatalmas port kavart fel a dolog. Mivel a korábban lejátszott Partizan - Vojvodina meccs után a Partizan átvette a vezetést a tabellán, többen egyből arra következtettek, hogy a bíró finoman fogalmazva sem volt egészen elfogulatlan. Mirko Poledica, a Szerb Labdarúgók Érdekvédelmi Szervezetének az elnöke Twitteren fakadt ki és nem fogta vissza magát:

"Örülök, hogy már nem focizom, mert ha pl. most a Napredak játékosa lennék, nem tudom, hogy sikerült-e volna megállnom, hogy ne üssem ki a bírót."

 

 

Ráadásul a bíró újabb vitatható ítéletet hozott, egy kruševaci gólhelyzetet lefújt - állítólag - les miatt. Ugyanakkor a Zvezda egy gólját is érvénytelenítette, miután a kapus egy védése után a berobbanó Plavšić méteres lesen volt. Plavšić aztán a 76. percben szabályosan is betalált, (0:2) a hazaiaknak már csak szépítésre futotta, a 90+4. percben Vukanović lőtt egy nagy gólt. (1:2)

 

FK Javor - Mladost 0:1

Lendületes, izgalmas, harcos első félidőt és egy kihagyott tizenegyest hozott ez a találkozó. Milović csúszott be Radivojevićnek, a bíró teljesen jogosan ítélt büntetőt a hazaiaknak. Bojović állt a labda mögé - és mellélőtt. Végül az 52. percben sikerült betalálni a vendégeknek, Bojović egy remek passzal küldte a labdát a hálóba. (0:1) A Javor utána mindössze egy szabadrúgást tudott produkálni, M'Futila lőtt fölé, míg a vendégek tovább támadtak. Milošević elől mentett nagyot a kapus, utána egy látványos akció végén Obiora betalált, de a bíró les miatt érvénytelenítette a gólt. A Javornak is jutott egy meg nem adott találat, M'Futila előreívelését Eliomar küldte volna a kapuba, de a bíró - valamilyen szabálytalanság miatt, ami az összefoglalóból nem derült ki tisztán - középkezdés helyett kirúgást ítélt.

 

 

 

Radnički Niš - FK Voždovac 3:0

Magához tért a Radnički, ennek a mérkőzésnek az erejéig legalábbis biztosan. Az első gól a 19. percben esett, óriási védelmi hibából. A 16-oson kívül kalandozó Popović kapus egyenesen Arsić elé lőtt egy kirúgást, ő pedig egyből be is vágta az üresen tátongó kapuba. (1:0) A vendégek védelme nem tudni, merre járt fejben, nem sokkal később hasonlóan óriási hiba miatt lett majdnem 2:0, de Popović most bravúrral, de védte Noma lövését, miközben a teljes Voždovac-védelem zavartan kapkodott. Az első félidőben végig mélyen alvó Voždovac-védők között hol Kojić szlalomozott át, hol Jovanović lőtt rá (és védett megint nagyot Popović). A vendégeknek egy helyzet jutott, azt is mellélőtte Ćirković. A második félidő 47. percében aztán Jovanović egy bombagóllal növelte a hazaiak előnyét. (2:0) A vendégektől Dražić hagyott ki egy nagy helyzetet, majd a 90. percben Kojić indult meg a jobb oldalon és küldte be középre. Apostolović érkezett, hogy bekotorja - egyik oldalról egy védő próbálta meg blokkolni, a másik oldalról a kapus közeledett, de hiába, a labda végül átcsorgott a gólvonalon. (3:0)

Az a bizonyos Arsić-gól a 19. percben

 

Tako to radi naš @lazar_arsic 🎩💪🙌👉⚽️💣💥 #11

A post shared by FK Radnički Niš (@fkradnickinis) on

 

 

A play-off jelenlegi állása:

1. Crvena Zvezda 43 pont

2. FK Partizan 43 pont

3. Vojvodina 33 pont

4. Mladost 30 pont

5. Napredak 26 pont

6. Radnički Niš 25 pont

7. FK Voždovac 23 pont

8. FK Javor 22 pont

 

OSZTÁLYOZÓ CSOPORT

Borac - Čukarički 0:1

Nem sok levegőt hagyott a Čukarički a Boracnak, ennek ellenére mindössze egy góllal sikerült győzniük. A vendégek támadtak, először Kajević lőtt fölé, majd Nemanja Obradović lövése kerülte el nagy ívben a kaput, utána Bojić elől tisztáztak a védők. Közben a hazaiak egyetlen épkézláb támadását simán elkapta a kapus, utána még egy fejesük is mellément. A második félidő elején Drašković hagyott ki egy helyzetet, majd az 54. percben megérkezett a gól, nem is akárhogy: a kapus kirúgása egyenesen Ožegović előtt landolt, ő pedig köszönte szépen és bevágta. (0:1) A Borac próbálkozott az egyenlítő góllal, de Mihajlović lövését kivédte a kapus, Lazar Obradović pedig irgalmatlanul fölélőtt. A Čukaričkinak a végén volt még néhány támadása, de nem sikerült növelni az előnyüket. A Borac részéről mindössze Punoševacnak jutott egy nagy helyzet, de a kapus mentett.

 

Novi Pazar - FK Rad 3:0

Volt már a meccs elején egy tizenegyesgyanús helyzet, Avdićot rántotta le úgy Radivojević a 16-oson belül, hogy csak úgy nyekkent, a bíró mégsem fújt büntetőt. Támadott a Rad, Veselinović lövését védte bravúrral Budaković, aztán a 42. percben egy Novi Pazar-kontratámadásnál 10 főre fogyatkozott a vendégcsapat. Vico zsebelte be a piros lapot Marković durva fellökéséért. És mivel az eset a 16-oson belül történt, járt a Novi Pazarnak a jogos büntető. Marković be is lőtte. (1:0) A második félidő 50. percében aztán Marković akcióból is betalált, ráadásul nem akármilyen éles szögből. (2:0) Az egyre indiszponáltabban játszó Rad néhány helyzetet fel tudott ugyan mutatni, de a novi pazari védőknek egyik sem jelentett gondot. A vendégek ráadásul a 80. perctől 9 emberrel játszottak tovább, miután Ćulum megkapta a második sárgáját. A kegyelemdöfés a 85. percben érkezett egy szöglet után, Ignjatović gyönyörű gólt fejelt a bal felső sarokba. (3:0) Sőt, akár 4:0 is lehetett volna, de Đoković lövése milliméterekkel elkerülte a kaput.

Az a nagy kupac kék mezes játékos ott a kép túloldalán épp Marković második gólját ünnepli.

 

Goooooool 2:0

Posted by Fk Novi Pazar - Zvanična stranica on Saturday, April 22, 2017

 

 

Radnik Surdulica - FK Spartak 3:0

Lendületes Spartak-kezdés ellenére a hazaiak szereztek vezetést a 34. percben, egy szöglet után Milovanović használta ki az általános kavarodást és lőtte be. (1:0) A gól felbátorította a Radnikot, annyira, hogy a 61. percben Radović egy remekbeszabott találattal kétgólosra növelte a hazaiak előnyét. (2:0) A Spartak mindössze egy Jovović-lövést tudott felmutatni, a surdulicaiak viszont a 74. percben egy újabb bombagólt, amelyet Trifunović jegyzett. (3:0) A Spartak a végén már a becsületgólért hajtott, de Jovanović lövését hatalmas bravúrral védte Čančarević, a hajrában pedig Stamenkovićnak sikerült telibe találnia a kapufát.

 

Metalac - OFK Bačka 2:1

Ez a meccs sem múlt el vitatható helyzet nélkül, Dopnol lökte fel az ötösön belül a vendégek egy játékosát, de a bíró büntető helyett kirúgást ítélt. Később aztán lett büntető, de nem a palánkaiaknak; az egyre lendületesebben játszó Metalac sokadik támadásánál, a 38. percben a kapus Konovalov ütközött össze Nikolić-tyal. A bíró 11-est ítélt, Mijić belőtte. (1:0) A Metalac továbbra is aggresszíven játszott, a Bačkának néha sikerült kitörnie a szorításból. Appiah produkált két látványos helyzetet, végül a 71. percben Čeković egy szemfüles góllal kiegyenlített. (1:1) A Metalac azonban a 88. percben egy szöglet után visszaszerezte a vezetést; a labda hajszálpontosan Tomić elé hullott, ő pedig kapáslövéssel bevágta a hálóba. (2:1)

 

Az osztályozó csoport jelenlegi állása:

1. Čukarički 23 pont

2. FK Spartak 22 pont

3. Radnik Surdulica 19 pont

4. FK Rad 18 pont

5. OFK Bačka 17 pont

6. Metalac 17 pont

7. Novi Pazar 13 pont

8. Borac 12 pont