Hatharom / Blog / Bejegyzések
Felkészülési meccsek (Crvena Zvezda, Vojvodina, Voždovac, Borac) és átigazolási hírek
A Crvena Zvezda hétfőn (23-án) játszott egy barátságos mérkőzést a szlovén 3. ligás Jadran Dekani csapatával. Sima,...

 

A Crvena Zvezda hétfőn (23-án) játszott egy barátságos mérkőzést a szlovén 3. ligás Jadran Dekani csapatával. Sima, 10:0-ás győzelmet arattak. Gólszerzők: Milić (25., 31.), Pavkov (45.), Kljajić (46. - öngól), Romanić (53., 61., 81.), Jovović (65.), Ilić (73.), Senić (82.). A mérkőzés összefoglalója:

A Metalac is lejátszotta az első edzőmérkőzését: Metalac - FK Javor 3:1. A Metalac góljait Marko Nikolić és Nemanja Vukmanović szerezték, előbbi kétszer is betalált a hálóba.

Kedden, 24-én a Budvában edzőtáborozó Vojvodina a helyi élvonalbeli Sutjeska csapatával találkozott és kikaptak 2:1-re. A vajdaságiak egyetlen gólját Uroš Stamenić lőtte a 78. percben, a hazaiaktól Kovačević (12.) és Bošković (15.) voltak eredményesek. A mérkőzés után Dragan Ivanović, a Vojvodina vezetőedzője nem rejtette véka alá a véleményét. Szerinte páran túlságosan is biztosnak érzik a helyüket a csapatban, ez meg is látszott a nagyképű, arrogáns játékukon. A 2. félidőre a Sutjeska ugyanazzal a felállással jött ki, a Vojvodina itt csupa fiatal játékossal játszott, akik sokkal bátrabban játszottak, mint az első félidő csapata. Ivanović hozzátette, hogy egy pár játékossal egészen biztosan el fog beszélgetni és lesznek olyanok is, akiket meg fog büntetni a hozzáállásuk miatt.

 

A Voždovac a 3. ligás Radnički Obrenovacot fogadta és simán nyert 5:0-ra. Gólszerzők: Asami (39.), Ješić (42.), Dražić (53.), Jevremović (56. - öngól), Srećković (68.).

Voždovac - Radnički Obrenovac

(kép: fkvozdovac.rs)

A Borac a 2. ligás Jagodina csapatával mérkőzött, a čačakiak beszámolója szerint "50 agyonfagyott néző előtt". A Borac 2:1-re győzött, gólszerzők: Mihajlović (7.), Marčić (15.), ill. Radosavljević (38.).

Borac - Jagodina

(kép: boracfk.com)

Elvileg a Spartak is játszott volna egy mérkőzést a temesvári Politehnika ellen, de az utolsó hír a mérkőzésről az volt, hogy a nagy köd miatt csúszik a kezdés. Azóta sincs semmi hír, elképzelhető, hogy végül törölték.

Átigazolási hírek következnek.

A Voždovac leigazolta a 22 éves középpályás Ivan Markovićot. Marković a dél-koreai FC Gyeongnamnál játszott idáig, elmondása szerint több csapat is megkereste őt, de ő mindenképpen a belgrádiakhoz akart jönni, kifejezetten a vezetőedző, Bratislav Živković személye miatt. Markovićot szerdán 13:00-kor fogják hivatalosan bemutatni.

A Borachoz érkezett a 23 éves hátvéd Marko Marinković a BSK Borčától. Két és fél évre írt alá.

Marko Marinković

(kép: boracfk.com)

Ezen kívül leigazolták a 32 éves hátvéd Sreten Sretenovićot is, aki legutóbb Thaiföldön játszott, de megjárta a Benficát, a Krasznodart és a dél-koreai Gyeongnamot is.

A Radnički Nišhez érkezett a 31 éves hátvéd Milan Perendija. Perendija utoljára az orosz Mordoviában játszott, de ott 2016. július 1-jével lejárt a szerződése, azóta gyakorlatilag nem volt csapata. Perendiját Ivica Tončev elnök személyesen hívta a csapathoz.

 

A Radnikot elhagyta Luka Merdović és a görög másodosztályú Agrotikos Asterashoz igazolt. A Metalactól távozott Dejan Uzelac, Milan Stojanović valószínűleg Kazahsztánban folytatja a pályafutását, Bojan Mijajlovićot pedig kölcsönadják a 2. ligás Kolubarának. A Napredak viszont két nagy(obb) halat is fogott: leigazolták a 32 éves középhátvéd Nemanja Tubićot a norvég FK Haugesund-tól, továbbá aláírt hozzájuk Enver Alivodić is (ex-Novi Pazar), akit korábban már a Partizan is nagyon szeretett volna leigazolni.

 

Alivodiću dobro došao pod Bagdalu!

A photo posted by FK Napredak Krusevac (@fk_napredak) on