Hatharom / Blog / Bejegyzések
Szuperliga rájátszás, 1. forduló (2017. április 18.)
PLAY-OFF Crvena Zvezda - FK Partizan 1:3 Kifejezetten izgalmas, fordulatos találkozó volt a két belgrádi nagyágyú történetének 154....

 

PLAY-OFF

Crvena Zvezda - FK Partizan 1:3

Kifejezetten izgalmas, fordulatos találkozó volt a két belgrádi nagyágyú történetének 154. örökrangadója. A végig lendületesen, aggresszíven játszó Partizan lépésről-lépésre őrölte fel a lassan darabokra hulló Zvezdát. Đurđević már a 9. percben veszélyesen megközelítette a vörös-fehérek kapuját, a kapus közbeavatkozásának köszönhető, hogy nem volt már itt, ezen a ponton 0:1. A láthatóan dekoncentráltan, temérdek hibával játszó Zvezda a 12. percben tudott helyzetet felmutatni, Boakye lőtte fölé. Az első gól a 20. percben érkezett, Leonardo egy 16 méteres szabadrúgás-bombát küldött egyenesen a kapuba. (0:1) A Partizan vérszemet kapott, egymás után hozta a helyzeteket, hol Đurđević lőtt rá éles szögből, hol Leonardo bombájánál kellett nagyot védenie Manojlović kapusnak. A 34. percben jutottak fel a hazaiak újra a vendégek kapujáig, Miletić az utolsó pillanatban mentett. A 40. percben egy Zvezda-szabadrúgásnál védett nagyot Filip Kljajić. A második félidő elején aztán Boakye kiegyenlített, miután Miletić egy ütemmel maradt csak le arról, hogy becsúszva blokkolja a Zvezda csatárát. (1:1) Itt már kevesebb volt az akció, mintha egyik csapat sem akart volna kockáztatni, a feszültség azonban egyre nőtt. A hazaiak néha támadtak, de nem túl nagy hatékonysággal. A 67. percben a teljes meglepetés erejével érkezett a Partizan vezető gólja, egy szöglet után Manojlović kapus kifutott a gólvonalról, az érkező Tawamba azonban magasabbra ugrott nála és befejelte. (1:2) A 79. percben pedig Đurđević küldött nagy labdát Leonardonak, a brazilnak már csak be kellett vele sétálnia a kapuba. (1:3)

Itt látható a meccs összefoglalója, a teljes mérkőzést ide kattintva meg lehet nézni

 

 

 

FK Voždovac - FK Javor 1:1

Óriási védelmi hibát követett el a Javor a meccs elején, egy hazaadásnak szánt labdára csapot le Georgijević, a kapus nagyot hárított, majd a védők tisztáztak. Ennek ellenére - vagy ezzel együtt - ők szerezték meg a vezetést a 22. percben, mikor Tripković belőtte a labdát a kifutó kapus mellett. (0:1) Sokat nem kellett várni az egyenlítésre, a 31. percben Zec futott fel a bal oldalon, cselezett egy sort, majd beívelte középre. Ott egy védő hárítani akart, de a labda pont Marković elé esett, ő pedig kapásból egy gyönyörű gólt lőtt a bal felső sarokba. (1:1) Az első félidőben a Javornak volt még néhány támadása, aztán a másodikban a hazaiaktól Ješićnek volt egy jobb külsővel kapura küldött labdája (a kapus nagyot védett), majd Stuparević lövése ment milliméterekkel mellé. Aztán volt egy vitatható akció, nagy kavarodás támadt a Voždovac kapuja előtt, erősen kezezésgyanús helyzettel, de a bíró nem adott 11-est. A hazaiak támadtak tovább, mindenképpen szerették volna megszerezni a három pontot, de a Javor végig remekelő kapusa az összes próbálkozásukat megakadályozta.

 

Mladost - Radnički Niš 3:2

A vendégek szerezték meg a vezetést a 19. percben, Arsić egy sor csel után belőtte. (0:1) Sokat nem kellett várni a válaszra, a 29. percben Pejović szabadrúgását Saničanin fejelte a kapuba. (1:1) A zuhogó esőben aztán a hazaiak játszottak bátrabban, amit a második félidőben gólokra is váltottak. Először az 50. percben Milošević beívelésére érkezett milliméteres pontossággal Golubović és már vezettek is a hazaiak. (2:1) Közben a túloldalon Kojić emelte át a labdát a kifutó kapuson és lőtte be középre, de ott az utolsó pillanatban érkező Milošević mentett. Utána Popara lőtt fölé. Az eső tovább szakadt, a Mladost több helyzetet is produkált, végül a 69. percben - szinte mozdulatra pontosan ugyanúgy, mint az előző gólnál - Tumbašević ívelt be, Golubović érkezett és már bent is volt a gól. (3:1) A fáradhatatlanul támadó Mladostnak végül nem sikerült több gólt összehoznia, a nišieknek pedig csak szépíteniük sikerült, amikor a 83. percben Arsić egy szabadrúgásból betalált. (3:2)

 

Vojvodina - Napredak 2:1

Kicsit magához tért a Vojvodina, a mérkőzés első félidejét végigtámadták, a 44. percben Malbašić fantasztikus, rövid sarokba lőtt góljával meg is szerezték a vezetést. (1:0) Túl sok alkalmuk nem volt a kruševaciaknak kiegyenlíteni, végül a 63. percben egy szöglet után Tubićnak sikerült befejelnie. (1:1) A Vojvodina fogcsikorgatva igyekezett megszerezni a vezetést a helyenként bokáig érő vízben, végül a mérkőzés legvégén, a 90+3. percben Trujić fejesével megszerezték a győzelmet. (2:1)

A pillanat, amikor Filip Malbašić rálő

 
Posted by FK Vojvodina - ФК Војводина on Wednesday, April 19, 2017

 

 

A play-off jelenlegi állása:

1. Crvena Zvezda 40 pont

2. FK Partizan 40 pont

3. Vojvodina 33 pont

4. Mladost 27 pont

5. Napredak 26 pont

6. FK Voždovac 23 pont

7. Radnički Niš 22 pont

8. FK Javor 22 pont

 

OSZTÁLYOZÓ CSOPORT

OFK Bačka - Novi Pazar 4:0

Nem elég, hogy a palánkaiak méretes, négygólos zakót szabtak a novi pazariakra, és ezzel az osztályozó csoport utolsó helyére juttatták őket, a vendégek szinte az egész mérkőzést 10 emberrel kellett, hogy játsszák, miután Tašić már az 5. percben piros lapot kapott. Čeković közben a 19. percben megszerezte a hazaiak első gólját. (1:0) Két - veszélytelen - vendégakció után Čeković a 41. percben ismét beköszönt, a kifutó kapust kicselezve belőtte. (2:0) A végig indiszponáltan játszó novi pazariak az 58. percben megkapták a harmadik góljukat is, a tétován nézelődő védők között Luković minden gond nélkül belőtte. (3:0) A palánkaiak a végén már azt csináltak, amit akartak, a teljesen szétesetten játszó Novi Pazar nem volt ellenfél. Végül a 77. percben Bajić adott mattot a vendégeknek egy 16 méteres lövéssel. (4:0)

Dühös, csalódott bejegyzés a Novi Pazar szurkolóinak a Facebook-oldalán: "Meccs vége, megérdemelten haladunk a második liga felé."

 

KRAJ UTAKMICE! FK Bačka 4-0 FK NOVI PAZAR Zasluženo koračamo ka drugoj ligi. ⬇️

Posted by FK Novi Pazar 1928 on Tuesday, April 18, 2017

 

 

FK Rad - Borac 1:2

Hosszú szünet után megszerezte első győzelmét a Borac: a végig bátran futballozó vendégek megérdemelten szerezték meg a vezetést a 49. percben Jovanović góljával. (0:1) A Rad itt felébredt és elkezdett támadni, de nem sikerült feltörniük a čačaki védelmet. Az olykor önfeláldozóan játszó Borac a 72. percben egy védelmi hiba után szerezte meg a második gólt. Mihajlović maga mögött hagyta a döbbent védőket és belőtte. (0:2) A Rad már csak szépíteni tudott, a 79. percben Milošev küldte a labdát közvetlen közelről a hálóba. (1:2) A meccs végén volt a hazaiaknak egy veszélyes helyzete, de Mišić kapus egy nagyot mentett Milošev elől.

 

 

 

FK Spartak - Metalac 3:1

Annak ellenére, hogy a Metalac már a 7. percben vezetett Rovčanin fantasztikus góljával (0:1), a szabadkaiak végül fölényes győzelmet arattak. A hazaiaknak a 37. percben sikerült kiegyenlíteni, egy szöglet után Stojković fejelt közvetlen közelről a kapuba. (1:1) A második félidőben egyre lehengerlőbben játszott a Spartak, nagyon érett a vezető gól, ez pedig az 51. percben meg is érkezett Mudrinski elképesztően pimasz találatával. (2:1) Aztán a 71. percben Mudrinski passzolt Ivanovićnak, ő pedig az ötösről belőtte. (3:1)

Jelenet a mérkőzésről, sötét mezben a Spartak

 

Superliga | play-out 1.kolo SPARTAK - Metalac (1-1) 3-1 0-1 1-1 Stojkovic 2-1 Mudrinski 3-1 Ivanovic

Објава коју дели FC Spartak (@fcspartaksubotica) дана

 

 

Čukarički - Radnik Surdulica 1:2

A hazaiak zsinórban két lesgólt is produkáltak a mérkőzés elején, aztán a 14. percben végre-valahára lett egy érvényes találatuk is: bődületes védelmi hiba után lőtte be Ožegović. (1:0) Aztán a Čukaričkitól elpártolt a szerencse: nem elég, hogy egyetlen helyzetet sem sikerült értékesíteniük a továbbiakban, a 31. percben lerántásért 11-est kapott a Radnik, Trifunović pedig be is lőtte, ahogy kell. (1:1) Folyamatosan támadtak a hazaiak, de hol Radonjić lőtt fölé, hol Bojić találta el rosszul a labdát, aztán megint Radonjić lőtt fölé, most ollózva. A Radnik aztán a 66. percben a vezetést is átvette, Arsenijević kicselezte a teljes védelmet és belőtte. (1:2) A meccs hátralévő részében szinte végig a hazaiak támadtak, de nem sikerült kiegyenlíteniük.

Csalódott arcok a meccs után a Čukaričkinál: Nenad Lalatović vezetőedző (balra) és a játékosok sem voltak boldogok

 

 

Az osztályozó csoport jelenlegi állása:

1. FK Spartak 22 pont

2. Čukarički 20 pont

3. FK Rad 18 pont

4. OFK Bačka 17 pont

5. Radnik 16 pont

6. Metalac 14 pont

7. Borac 12 pont

8. Novi Pazar 10 pont