Hatharom / Blog / Bejegyzések
Elkezdődött a felkészülés a 2017/18-as szezonra
Mindegyik csapat elkezdte a 2017/18-as bajnoki évadra való felkészülést. Az eminensebbje már el is utazott edzőtáborozni, sőt, van olyan is, aki...

 

Mindegyik csapat elkezdte a 2017/18-as bajnoki évadra való felkészülést. Az eminensebbje már el is utazott edzőtáborozni, sőt, van olyan is, aki már edzőmeccset is játszott. Közben nagy a jövés-menés, folyamatosan érkeznek és távoznak a játékosok. 

A 2017/18-as bajnoki évad július 22-én kezdődik.

 

Vojvodina

A csapat már június 8-án elutazott a dél-szerbiai Zlatiborba edzőtáborozni, ezen a héten vasárnap jönnek vissza. Már le is játszották az első felkészülési mérkőzésüket, ráadásul nem is akármilyet: a második ligás Jedinstvo Putevi csapata ellen két 60 perces félidőt lejátszva nyertek az újvidékiek 2:1-re. Gólszerzők: Živković (79.), Bubalo (101.), ill. Gajić (103.).

Érkezett a csapathoz két ghánai játékos: a 21 éves jobbhátvéd Joseph Bempah és a 22 éves középpályás Francis Afiriye 3 évre írtak alá. Két évre kötelezte el magát Milan Bubalo; a 26 éves jobbszélső megjárta a Távol-Keletet, legutóbb a thaiföldi Pattaya United játékosa volt. Érkezett továbbá a brazil Renan Alves; a 24 éves középhátvéd - Bubalohoz hasonlóan - kétéves szerződést kötött a csapattal. 

Renan Alves a belgrádi Nikola Tesla reptéren

 

 

Napredak

A kruševaciak 2,5 millió dináros felújítást terveznek a stadionjukba, elsősorban a gyep öntözését szeretnék korszerűsíteni. A csapat június 25-én utazik a Tara-hegységbe edzőtáborozni, két hétig maradnak ott. Távozott Marko Gobeljić, a 24 éves középpályás a Crvena Zvezdához szerződött. Várható Nemanja Milisavljević érkezése, a 32 éves csatár szerződése lejárt a bolgár Beroe csapatánál.

 

Crvena Zvezda

Hétfőn utaztak el Zlatiborba a belgrádiak, június 24-ig lesznek ott. Talán itt volt az elmúlt napokban a legnagyobb "forgalom", a már említett Marko Gobeljićen kívül érkezett Filip Stojković; a Zvezda 24 éves, saját nevelésű, montenegrói válogatott jobbhátvédjének a szerződése lejárt az 1860 Münchennél és visszatért a nevelőegyesületéhez.

Filip Stojković (a képen jobbra) Svetozar Mijailović klubelnökkel

 

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) on

 

Távozott Predrag Sikimić; a 34 éves középcsatár szerződése lejárt a klubbal és nem hosszabbította meg. Marko Poletanović kölcsönben volt a belgrádiaknál, ez június 30-cal lejár, a 23 éves középpályásnak vissza kell térnie anyaegyesületéhez, a KAA Genthez. Egészen biztosan távozik Richmond Boakye is, és ha a hírek igazak, lehet, hogy a Videotonba tart. Valószínűleg távozik még két másik külföldi is, a costa rica-i John Jairo Ruiz és a gaboni Guelor Kanga.

 

FK Partizan

A csapat ma kora délután érkezett meg Zlatiborba edzőtáborozni.

 

A bajnokcsapat háza táján egyelőre nincs túl nagy mocorgás; annyit lehet tudni, hogy Miroslav Vulićević jobbhátvéd 2 évvel meghosszabbította a szerződését. Távozott a fiatal Nikola Milenković; a 19 éves balhátvédről még idén márciusban megállapodott a Partizan, hogy július 1-jével az olasz Fiorentina csapatát fogja erősíteni.

 

Čukarički

A Banovo Brdo-iak három felkészülési meccset fognak játszani, mielőtt július 1-jén elutaznának Szlovéniába két hétre edzőtáborozni. 21-én és 28-án második ligás orosz csapatok lesznek az ellenfeleik, 24-én az OFK Bačkával fognak játszani. Érkezett hozzájuk Nikola Drinčić (ex-FK Rad, 32 éves, középpályás) és Đorđe Crnomarković (ex-Olimpija Ljubljana, 23 éves, balhátvéd).

A legelső edzés előtt

 

A post shared by FK Cukaricki (@fkcukaricki) on

 

 

Mladost

Izgatott készülődés folyik Lučaniban a csapat történetének legelső nemzetközi kupaszereplése előtt. A csapat 10-én elutazott Ivanjicába - az FK Javor vezetősége nagylelkűen felajánlotta, hogy készülhetnek a stadionjukban. Így 18-án már játszanak is egy barátságos mérkőzést a Javor ellen, majd 22-én, 11 órai kezdettel a Partizan ellen. A lučaniak három újabb játékossal erősítettek a nagy európai kaland előtt: az üzbég Husniddin Gafurov (ex-Javor, 22 éves, jobbszélső) 4 évre írt alá, illetve a szinte teljes szuperligát, több külföldi csapatot és az összes korosztályos válogatottat megjárt, legutóbb a Voždovacban játszó, 28 éves középpályás Nenad Marinković is aláírt a Mladosthoz. Érkezett még Veljko Kijevčanin, a 18 éves játékosnak ez az első profi szerződése, idáig a čačaki FK BIP utánpótláscsapatban játszott.

 

FK Javor

Ivanjicán már most elkészült a teljes felkészülési menetrend. Eszerint a csapat - valószínűleg e hét második felében - elutazik Zlatiborba edzőtáborozni, továbbá 7 barátságos mérkőzést fog játszani. Az ellenfelek: Mladost Lučani (SRB) - 06.15., Mladost Podgorica (MNE) - 06.21., Budućnost Podgorica (MNE) - 06.29., Napredak (SRB) - 07.03., Borac Banja Luka (BiH) - 07.08., Rudar Pljevlja (MNE) - 07.11., Borac (SRB) - 07.15.

 

Radnički Niš

Bemutatták a csapat új trénerét. Az 57 éves, osztrák Peter Pacult kétéves szerződést írt alá a nišiekkel, korábban megfordult már az 1860 München, a Dynamo Dresden és a Rapid Wien kispadján is. Legutóbb a horvát Cibalia vezetőedzője volt.

Pacult (középen) a hivatalos bemutatáson

 

A post shared by FK Radnički Niš (@fkradnickinis) on

 

 

FK Mačva

Ide a legvégére pedig egy kép a nagyon lelkes szabácsiakról, amint készülnek a legelső bajnoki szezonjukra a szuperligában.

(kép forrása: fkmacva.com)