Hatharom / Blog / Bejegyzések
Felkészülési mérkőzések: Partizan, Crvena Zvezda, Rad, Spartak, Čukarički, Napredak, Borac
A hétvégén összesen hét felkészülési mérkőzést játszottak a szuperliga csapatai. A Crvena Zvezda a szlovén 2....

A hétvégén összesen hét felkészülési mérkőzést játszottak a szuperliga csapatai. A Crvena Zvezda a szlovén 2. ligás Ankaran csapatával találkozott. A szerb bajnokok simán nyertek 0:7-re. Gólszerzők: Aleksandar Luković (25.), Andrija Luković (55.), Vujaklija (65., 82., 90.), Vučićević (67.), Milić (75.). Összefoglaló a mérkőzésről:

 

Az FK Rad a BSK Borča csapatát látta vendégül. Az első gólt a Borča játékosa, Kiković szerezte a 22. percben. A Rad a második félidőben egyenlített ki (Rodić, 62.), végül Čudić gólja döntött a 85. percben a hazaiak javára. 

Jelenetek a mérkőzésből: a Rad fehér felsőben, a BSK kék-fehér csíkos mezben játszott

Rad - ČSK

Rad - ČSK

(képek: Facebook/Фудбалски Клуб Рад)

 

A szabadkai Spartak nagy meglepetésre 1:0-ra kikapott a harmadosztályú ČSK-tól. A mérkőzés egyetlen gólját Nebojša Mezei szerezte 11-esből az 58. percben. A Spartak a mérkőzés nagy részében támadott, volt több helyzete is, de egyet sem tudott értékesíteni.

Sötét mezben a Spartak, világosban a vendég čelarevóiak

Spartak

Spartak

(képek: subotica.info)

 

A Čukarički sima, 9:0-ás győzelmet aratott a 3. ligás, belgrádi BASK ellen. Gólszerzők: Bojić (10.), Kajević (25., 27.), Ožegović (45.), Šarić (50.), Tomić (52.), Jovanović (60., 74.), Milojević (90. - 11-es).

 

Sedam strelaca devet golova u kontrolnoj utakmici #fkcukaricki - Bask #football ⚪⚫⚽

A photo posted by FK Cukaricki (@fkcukaricki) on

 

A Boracnak sem okozott gondot a 2. ligás Sloboda Užice. 2:0-ra győztek, az első gólt Jovanović lőtte a 43. percben, a másodikat Tripković a 73.-ban.

Játszott az újonnan igazolt Ignatijević (16) is

Borac - Sloboda

(kép: boracfk.com)

 

A Napredaknak a 3. ligás Radnički Obrenovac volt az ellenfele. A kruševaciak sima, 5:0-ás győzelmet arattak. Gólszerzők: Eskić (31.), Vidaković (57.), Vulić (77., 90.), Gobeljić (84.).

Napredak - Radnički Obrenovac

(kép: fknapredak.rs)

 

Az utolsó mérkőzést a Partizan játszotta. A csapat még csütörtökön (19-én) elutazott a szlovéniai Portorožba, ott játszott a helyi Koperrel. A Partizan 4:0-ra győzött, a mérkőzés már az első félidőben eldőlt: az első gólt Đuričković szerezte az 5. percben, ezt követte Đurđević mesterhármasa a 12., a 36. és a 40. percben. A mérkőzés összefoglalója:

 

A végére néhány rövid hír: a Voždovachoz igazolt a 19 éves Borko Duronjić, az U18-as szerb válogatott korábbi csapatkapitánya. A Javor a rossz idő miatt kénytelen volt lemondani az ohridi edzőtáborozást, helyette a vajdasági Stara Pazovában folytatják a felkészülést. A Novi Pazartól elment Anes Rušević, a fehérorosz Bate Borisovhoz igazolt. A Vojvodina megérkezett a montenegrói Budvába.

 

A Mladost csapata elindult Szlovéniába edzőtáborozni, ott 6 meccset terveznek játszani: január 25-én a Krško, 28-án a Radomlje ellen. 30-án a 2. ligás Dob lesz az ellenfél, február 3-án a boszniai Zrinjski Mostar, 4-én a Domžale, 5-én pedig a Celije. Február 6-án jönnek haza.

Csapatkép indulás előtt

FK Mladost

(kép: fkmladostlucani.com)