Hatharom / Blog / Bejegyzések
Bajnokok Ligája selejtezőkör, 2. forduló: FK Partizan - Budućnost Podgorica (MNE) 2:0
Elnézést kérek mindenkitől, hogy ekkora csúszással hozom a Bajnokok Ligája-selejtező beszámolóját. Sorozatos apró, de...

 


Elnézést kérek mindenkitől, hogy ekkora csúszással hozom a Bajnokok Ligája-selejtező beszámolóját. Sorozatos apró, de annál bosszantóbb technikai hibákkal szembesültem az elmúlt napokban. Ráadásul ott voltam a mérkőzésen - még most is itt vagyok Belgrádban - és csináltam egy rakás képet, csak Nektek, hogy majd iderakom őket jól, de valamiért a blogmotor nem hajlandó feltölteni a képeket a szerverre, ha pedig máshonnan linkelném a képet, akkor a posztot nem teszi ki. Úgyhogy még egyszer mindenkitől elnézést.

A sírás után folytatjuk műsorunkat.

Feszültre sikerült a találkozó, és akkor még finoman fogalmaztam. A Partizan végig irányította a meccset, klasszisokkal jobbak voltak, mint a montenegróiak. Utóbbiak főleg azzal vetették észre magukat, hogy a hazaiakat rugdosták, vagy épp látványos fetrengéseket produkáltak. Akció, helyzet nagyon kevés volt az első félidőben. Valamikor a 11. perc környékén jött az első támadás, a Partizan vezette, Đurđević távoli lövése nem találta el a kaput. Az első vendéghelyzet a 26. percben jött, de egy szöglet formájában elhalt. Két perc múlva viszont volt egy erősen megkérdőjelezhető helyzet. A Partizan támadott, az egyik montenegrói játékos kézzel ért a labdához a kapu előtt, de a holland játékvezető úgy döntött, hogy nem ad 11-est (a Partizan-játékosok heves reklamálása és a közönség hangos pfújolása ellenére sem). Hosszas fogcsikorgatás jött ezek után, majd a 37. percben a Partizan törte meg a csendet, Tawamba küldte kapura fejjel Vulićević passzát, de mellément.

A második félidő ugyanott folytatódott, ahol az előző véget ért. A Partizan birtokolta a labdát, a montenegróiak meg a Partizan-játékosokat rugdosták (ha már a labdát nem tudták...). Az 50. percben újabb nagy helyzet maradt ki, ismét Tawamba küldte kapura a labdát, de a podgoricaiak kapusa egy hatalmas robinzonáddal védett.

Milan Mijatović, a Budućnost kapusa valószínűleg élete mérkőzését játszotta ezen az estén. Hihetetlen bravúrok sorozatát produkálta. Nagyrészt neki köszönheti a csapata, hogy csak kétgólos vereséget szenvedtek.

Az 53. percben aztán 11-est kapott a Partizan. Ugyanaz volt, mint az első félidőben, egy támadásnál kezezett az egyik montenegrói védő. A bíró viszont most vett egy mély levegőt, a szívére tette a kezét és megadta a büntetőt a hazaiaknak. Đurđević állt a labda mögé, rálőtte - és Mijatović beleért, mi több, ha lett volna egy kis szerencséje, sikerült is volna kivédenie. De a kezéről a labda a kapufára csapódott, onnan pedig a hálóba. (1:0) A gól után lelassult a meccs, idegtépő percek következtek, különösebb helyzet nélkül. Aztán a 63. percben Tawamba balról beívelt, Leonardo egyet villant - és már bent is volt a labda a kapuban. (2:0) A 73. percben szépíthetett volna a Budućnost; Nikač be is lőtte a kapuba a labdát, de a partjelző már előtte lest lengetett, a bíró érvénytelenítette a gólt. A Partizannak is volt két lehetősége, hogy növelje az előnyét, mindkét alkalommal Tawamba lőhetett rá, az elsőt a kapus kifogta, a másik mellément. A legutolsó percben még egy utolsó helyzete volt a vendégeknek, Melunović küldte kapura a labdát, de végül kimaradt ez is.

 

A post shared by FK Partizan (@partizanbelgrade) on

 

Talán egy képet megenged a blogmotor, hogy idelinkeljek. A stadion híres-hírhedt Déli Szektora, a Partizan szurkolói kemény magja, a Grobari (Sírásók) törzshelye. A hangulat egyébként fantasztikus volt, ezt a koreográfiát a meccs első perceiben csinálták.

Az összes többi képet ide kattintva nézhetitek meg.

Ez pedig a SOS Kanal szerb sportcsatorna monstre, közel 40 perces összefoglalója a mérkőzésről.

 

 

Tények:

Helyszín: Partizan stadion, Belgrád

Nézőszám: 20 000

Vezette: Paul Van Bockel (NED)

FK Partizan: Kljajić, Vulićević, Ostojić, Ćirković, Miletić, Everton, Kosović, Janković (Đuričković 81.), Mihajlović (Leonardo, 46.), Tawamba (Ilić, 85.), Đurđević

Budućnost Podgorica: Mijatović, Raspopović, Mitrović, Simović, Tučević, Hočko, Mirković, Pejaković (Camaj, 70.), Nikač, Vlaisavljević, Terzić (Ristović 64., Melunović, 78.)

Gólszerzők: Đurđević (53. - 11-es), Leonardo (63.)

Update: valószínűleg ez volt Leonardo utolsó meccse a Partizannal. A brazil csatár távozik, egyelőre nem tudni, hogy hová.