Hatharom / Blog / Bejegyzések
VB-selejtező: Szerbia - Moldova 3:0
A mérkőzés első perceiben leszakadt az ég, ezek után a teljes 90 percet özönvízszerű esőben játszotta le a két csapat. A csoport...

 

A mérkőzés első perceiben leszakadt az ég, ezek után a teljes 90 percet özönvízszerű esőben játszotta le a két csapat. A csoport élén álló szerbek voltak a találkozó egyértelmű esélyesei a sereghajtó moldávokkal szemben, ennek megfelelően bátran és lendületesen kezdtek a házigazdák. A 20. percben már meg is szerezték a vezetést, Kolarov beívelését Kostić akarta először rálőni, de elrontotta. A labda lepattant a lábáról, pont Gaćinović elé. Gaćinović rálőtt és egy fantasztikus gólt vágott a bal felső sarokba. (1:0) A 30. percben már két góllal vezettek, Tadić passzolt Gaćinovićnak, ő Kolarovhoz továbbított, Kolarov pedig bevágta. (2:0) Aztán sikerült egy még nagyobb helyzetet kihagyniuk, Gaćinović beívelését Mitrović lőtte rá, de telibe találta a kapufát. A moldávoknak esélyük sem volt, végig az ő térfelükön folyt a játék. A második félidőre lelassult az egyébként kifejezetten látványos és izgalmas meccs. Így viszont a moldávok is fel tudtak néha merészkedni a szerbek 16-osáig, csak hogy Rajković kapus nehogy tüdőgyulladást kapjon unalmában. A túloldalon Ivanović hagyott ki egy helyzetet, csak pár centivel vétette el a kaput. A kezdeti lazulás után a szerbek lassan visszavették az irányítást,de gólt csak a 81. percben sikerült szerezni, Kostić balról érkező beívelését Mitrović fejjel megtolta. (3:0) 

Ráadásul a szerbeknek nem kis szerencséjük is van, mert a mögöttük ugyanannyi ponttal álló írek - meglepetésre - remiztek a grúzokkal, így Szerbia 2 ponttal vezet Írország előtt.

 

Gaćinović ünnepli a gólját

 

A post shared by Mijat Gacinovic (@mijat10) on

 

 

Tények:

Helyszín: FK Partizan stadion, Belgrád

Vezette: Bognár Tamás (HUN)

 

Szerbia: Rajković - Ivanović, Maksimović, Nastasić - Matić (Radoja, 76.), Gudelj - Gaćinović, Kolarov, Kostić, Tadić (Ljajić, 66.) - Mitrović (Prijović, 81.)

 

Moldova: Cebaru - Cebotaru, Posmac, Epureanu, Armas - Anton (Bugaev, 81.), Cojocari (Carp, 75.) - Dedov, Ionica, Cociuc (Antoniuc, 59.) - Ginsari

 

Gólszerzők: Gaćinović (20.), Kolarov (30.), Mitrović (81.)

Sárga lap: -

 

A D csoport jelenlegi állása:

1. Szerbia 15 pont

2. Írország 13 pont

3. Wales 11 pont

4. Ausztria 8 pont

5. Grúzia 5 pont

6. Moldova 2 pont