Hatharom / Blog / Bejegyzések
Felkészülési mérkőzés: SZEOL - FK Spartak 1:2 (+ hírek)
A szerb szuperliga csapatai közül az FK Spartak volt az első, aki felkészülési meccset játszott. A csapat Mórahalmon, műfüves...

A szerb szuperliga csapatai közül az FK Spartak volt az első, aki felkészülési meccset játszott. A csapat Mórahalmon, műfüves pályán találkozott az NB II-es SZEOL-lal. (Érdekesség, hogy a SZEOL nemrég kinevezett vezetőedzője, Zoran Kuntić egykor maga is a szabadkaiak játékosa volt.) A szegediek kezdték erősebben a meccset, majd a 30. perc után a Spartak kezdett nyomni. Ezzel együtt a SZEOL játékosa, Mendebaba szerzett gólt a félidő legvégén (1:0). A legelején, a 47. percben egyenlített a Spartak Emil Abaz góljával (1:1). A mérkőzés vége hozta a fordulatot: a SZEOL fölénye ellenére a szabadkaiak végül a 90. percben megszerezték a győztes gólt a 18 éves Bogdan Stamenković révén.

(Köszönet a linkért Tomihmv-nek!)

 

És akkor hírek... A Radnički Niš pert nyert egykori elnöke, Zoran Banković ellen, aki a vádak szerint közel 10 millió dinárral károsította meg a klubot, emellett még a perköltséget (kb. egymillió dinárt) is neki kell fizetnie. A csapat továbbra is súlyos anyagi helyzetben van, a volt játékosaikkal tárgyalásokat folytatnak, hogy elengedjék a klub feléjük felhalmozott tartozását, elsősorban az elmaradt fizetéseket. Közben érkeztek is hozzájuk új játékosok, mind úgy, hogy az előző csapatuknál lejárt a szerződésük és ingyen igazolhattak tovább. Az első ilyen igazolás a 25 éves japán középpályás Ryota Noma, a második a 23 éves Anid Travančić a Novi Pazartól. Emellett a mai napon írt alá hozzájuk a 31 éves montenegrói válogatott hátvéd Vladimir Volkov is.

Közben megvolt az első megbeszélés is (a képen két öles játékos között ott szorong az új fiú Noma)

Noma és a fiúk

...kimentek vacogni, izé, edzeni a csikorgó hidegbe...

hideg van

...aztán inkább úgy döntöttek, hogy fedett helyen tartják az edzést.

fedettben

(képek: fkradnickinis.rs)

A Radnik a vajdasági Stara Pazovába megy január 29-én edzőtáborozni. Előtte még lejátszanak két edzőmeccset, egyet a 2. ligás Radnički Pirot, a másikat a szintén 2. ligás Dinamo Vranje ellen (dátum, időpont még nincs). Stara Pazovában négy további mérkőzést játszanak: az elsőt február 1-jén a 2. ligás OFK Beograd ellen, majd február 4-én az OFK Bačka ellen. Február 7-én a ČSK lesz az ellenfél, majd 10-én a Vojvodina. Ugyanaznap, február 10-én mennek haza. Közben a nagy hideg elől egy helyi általános iskola tornatermébe húzódtak, ott folyik a felkészülés.

Radnik

(kép: Facebook/FK Radnik Surdulica - Zvanična prezentacija)

A teljes információhiányban szenvedő Metalacról is sikerült annyit kideríteni, hogy valamikor január vége felé elutaznak Montenegróba és ott lesznek február 7-ig. Négy játékosuknak lejárt a szerződése, az ő sorsuk egyelőre bizonytalan. A Novi Pazart újabb játékos hagyta el, Darko Micevskinek lejárt a szerződése és nem hosszabbította meg. A macedón játékos iránt görög, kazah és fehérorosz klubok érdeklődnek. A Crvena Zvezda leigazolta a 23 éves ghánai Abraham Frimpongot. A Vojvodinát pedig büntetéssel sújtotta a szerb futballszövetség: 2,6 millió dináros adósságot halmoztak fel egykori vezetőedzőjük Zoran Marić felé, további 50 000 euróval egykori játékosuk, a Serie A-t is megjárt Stephen Appiah-nak tartoznak. Mind Marić, mind Appiah bírósághoz fordultak, amíg a dolgok nem rendeződnek, addig a Vojvodina nem regisztrálhat új játékosokat.