Hatharom / Blog / Bejegyzések
Tippek - Európa Liga (Crvena Zvezda, FK Partizan)
1. FC Köln - Crvena Zvezda Ez egy érdekes meccs lesz. Kölnben nyugodtan készülnek a találkozóra, Peter Stöger vezetőedző szerint ugyanolyan...

 

1. FC Köln - Crvena Zvezda

Ez egy érdekes meccs lesz. Kölnben nyugodtan készülnek a találkozóra, Peter Stöger vezetőedző szerint ugyanolyan mérkőzés lesz a belgrádiak elleni, mint a vasárnapi Bundesliga-találkozó az RB Leipzig ellen. Hozzátette, hogy ugyanakkor tisztában vannak azzal is, hogy a Zvezda jelenleg uralja a szerb futball-ligát és nem véletlenül jutottak el a csoportmérkőzésekig. Azt már a blogger teszi hozzá, hogy ha a Zvezda a legjobb formáját hozza csütörtökön, akkor akár meg is szorongathatják a kölnieket. Minimálisnak tartom az esélyét a vendéggyőzelemnek, de talán némi szerencsével összejöhet a döntetlen. Egy biztos: egyik csapat sem akar kikapni.

Apró érdekesség, hogy jelenleg a Köln játékosa az a Miloš Jojić, aki - még a Partizan játékosaként - 2013 májusában, a 144. örökrangadón a 89. percben bevarrta a mérkőzés egyetlen (és győztes) gólját a Zvezda ellen. A Rajko Mitić stadionban erre nyilván nagyon jól emlékeznek még. Ha Jojić holnap pályára lép, egészen biztosan mindent meg fog tenni, hogy az emlékeket újra felidézze...

Miloš Jojić

 

A post shared by Milos Jojic (@_zeka92) on

 

 

FK Partizan - Dinamo Kijev

Kádár Tamásék már megérkeztek Belgrádba, bár két húzóemberüket, Dieumerci Mbokanit és Oleg Guszevet otthon kellett hagyniuk. A Partizan ezt a meccset (is) szurkolók nélkül lesz kénytelen lejátszani, még mindig érvényben van az UEFA tiltása. Nyilván sok újat nem mondok azzal, hogy ez egy percig nem aggasztja a szerbeket. Miroslav Đukić vezetőedző nagy meccset vár. "Nem engedhetjük meg magunknak azt, amit a Rad ellen, az ilyenért Európában már komoly árat kell fizetni. Fontos a védelem szilárdsága, nem szabad gólt kapnunk ésbmindenképpen győznünk kell", nyilatkozta.

A blogger tippje: kemény, feszült találkozó várható, olyan, mint a Videoton elleni hazai, fogcsikorgatós döntetlennel. (Ha nagyon optimisták vagyunk, akkor talán, talán egy nagyon minimális hazai győzelem. De csakis felhőtlen optimizmus esetén.)