Hatharom / Blog / Bejegyzések
Szuperliga, 29. forduló (2017. április 8-9.)
FK Partizan - Radnik 2:1 Sokat elárul erről a meccsről, hogy a játékvezető összesen 8 sárga és 2 piros lapot osztott ki a 90 perc alatt; ebből a...

FK Partizan - Radnik 2:1

Sokat elárul erről a meccsről, hogy a játékvezető összesen 8 sárga és 2 piros lapot osztott ki a 90 perc alatt; ebből a Partizannak mindössze két sárga jutott, az is a mérkőzés utolsó perceiben, a többit mind a Radnik "kasszírozta". Feszült, durva, sokszor sportszerűtlen, akcióban szegény találkozó volt. Meglepetésre a vendégek szereztek vezetést a 18. percben, egy érkező beívelést Miletić ki akart fejelni, de a labda visszapattant a Radnikhoz, Arsenijević pedig belőtte. (0:1) A Partizan görcsösen játszott, támadtak, de nem sikerült összehozni a gólt. A félidő utolsó percében kis híján kitört a verekedés a pályán, amikor a Partizan csatárát, Đurđevićet már sokadszorra rúgták fel a surdulicai védők. A második félidő 53. percében sikerült a hazaiaknak kiegyenlíteni, Miletić beívelését Janković kapásból belőtte. (1:1) A Partizan támadott, a Radnik játékosai pedig egyre durvábban játszottak. A 76. percben Kyeremeh kapta meg a második sárgáját és mehetett az öltözőbe, egy perccel később Milovanović szinte ledarálta Miletićet a 16-oson belül. Teljesen jogos volt a büntető a Partizannak, Đurđević be is lőtte. (2:1) A 79. percben 9 főre fogyatkozott a Radnik, miután Gojković is megkapta a második sárgáját. A Partizan egészen a meccs lefújásáig támadott, de nem sikerült újabb gólt szereznie.

Nebojša Kosović (fehér mezben), a térdén már leverődött a plezúr, miközben két Radnik-játékos harapófogójából próbál kitörni

 
Posted by Fudbalski klub Partizan on Saturday, April 8, 2017

 

 

OFK Bačka - Novi Pazar 1:0

Alsóházi rangadót játszott a Bačka és a Novi Pazar, ami végül a palánkaiak (értékes) győzelmét hozta. Az elején a Novi Pazar sokkal határozottabban játszott, de ahogy telt a meccs, úgy lett egyre bátrabb és kezdeményezőbb a Bačka. Végül a 32. percben Appiah csukafejesével megszerezték a vezetést. (1:0) A második félidő a totális érdektelenségbe fulladt, említhető momentum nélkül.

 

Borac - Napredak 0:1

Az elején volt néhány próbálkozása a hazaiaknak, aztán egyre inkább átvette az irányítást a Napredak. Tubić fejelt fölé, aztán N'Diaye lövését fogta meg a kapus. A Borac kétszer is helyzetbe került, veszélyes is lett volna mind a kettő, de a bíró mindkettőt lefújta les miatt. A második félidőben már egyre aggresszívebben támadott a Napredak. Sljivić lőtt rá kétszer is, egyszer a kapus megfogta, utána fölément a lövés. Egy támadás jutott a Boracnak is, jócskán fölément. A gól a 89. percben érkezett egy szöglet után, a csereként beállt Kasalica kihasználta az általános kavarodást és belőtte. (0:1)

Napredak-szurkolók a meccsen

 

 

Čukarički - Mladost 1:1

Hamar megszerezte a vezetést a Mladost, Jovanović már a 3. percben betalált. (0:1) A Čukarički ezután támadott, de vagy az oldalhálót találták el, vagy a kapus védett. A Mladostnak is volt egy óriási helyzete, Jovanović átemelte a labdát a kifutó kapus felett, a kaput viszont elvétette, milliméterekkel. A Čukarički tovább támadott, de gólt csak az 59. percben tudott szerezni, azt is büntetőből, amit Ožegović értékesített. (1:1) A Čukarički végig támadott, néha kifejezetten látványok akcióik voltak, a Mladostnak mindössze egy támadásra futotta, de Pavlovićot blokkolták a védők. Aztán a meccs végén egy egészen lehetetlen jelenet játszódott le. Kontratámadásra indult a Mladost, Golubovićnál volt a labda, a Čukarički kapusa egészen a félpályáig kifutott, Golubović kicselezte és kapura is küldte a labdát. A kapus kétségbeesetten sprintelt vissza, de a túloldalon érkező Mladost-játékos belőtte, még mielőtt visszaért volna. A vendégek már ünnepeltek, amikor a játékvezető - a partjelzővel való hosszas tanácskozás után - érvénytelenítette a gólt.

Jelenet a mérkőzésről, kék mezben a Mladost

 

Taktika ⚽ #fkcukaricki #football #fkc #superligasrbije ⚪⚪

Објава коју дели FK Cukaricki (@fkcukaricki) дана

 

 

FK Javor - FK Voždovac 0:1

A meccs már a 10. percben eldőlt; hiába integettek lest a Javor védői, a bíró megadta Dražić gólját. (0:1) Egy - teljesen jogos - 11-est viszont már nem adott meg a vendégeknek, amikor Amanović fellökte az érkező Marinkovićot. A második félidőben a Javornak volt néhány vérszegény próbálkozása, ezek közül csak Milanović lövése veszélyeztette igazán a kaput.

A mérkőzés után a Javor menesztette Srđan Blagojević vezetőedzőt a csapat eredménytelenségére hivatkozva. (A tavaszi szezonban a Javor összesen két mérkőzést tudott megnyerni.) Az utódjául Srđan Vasiljevićet nevezték ki, aki korábban a szerb válogatott másodedzője is volt, jelenleg (még) a Crvena Zvezda ifjúsági szakosztályának az igazgatója.

A meccs után a Voždovac játékosai együtt ünnepeltek a szurkolókkal

 

 

FK Rad - Crvena Zvezda 0:4

A Rad sem lehet büszke magára, a tavaszi szezonban ők is összesen két győzelmet tudnak felmutatni, és ezzel a vereséggel most már nem fogják megúsznia kiesőzónát a rájátszásban. Pedig voltak helyzeteik, először a kapus védett, majd Veselinović lövése ment fölé, utána megint a kapusnak kellett közbeavatkoznia. A Zvezda fölénye aztán egyre nyomasztóbb lett, mígnem a 32. percben Plavšić távoli lövése betalált. (0:1) A második félidő elején viszont a játékvezető egy egyértelmű 11-est nem adott meg a Radnak: Luković gáncsolta el Miloševet a 16-oson belül, a bíró továbbot intett. A 65. percben aztán Ristić egy szóló után belőtte a Zvezda második gólját. (0:2) A harmadiknál először Boakye lőtt rá, azt a kapus még bravúrral kivédte, a labda viszont Plavšić elé pattant, ő már nem hibázott. (0:3) Majd 3 perccel később egy szöglet után Kanga beívelését Petković fejelte be. (0:4)

 

 

 

FK Spartak - Metalac 0:0

Ez a gól nélküli döntetlen egyik csapatnak sem volt igazán jó. A Spartaknak most minden pontra szüksége van, hogy elkerülje a kiesőzónát (amire még megvan az esélye), és a Metalacnak sem mindegy, hányadik helyen zárja az alapszakaszt. A Spartak kapusa, Miloš Ostojić megint brillírozott a mérkőzésen, közben a túloldalon Pantić lövése ment mellé. A második félidőben először a Spartak volt aktívabb, először Glavčić találta telibe a kapufát, majd Ivanović lövését kapta el a kapus. Közben Ostojić spárgázva (!) védett egy Metalac-lövést. Utána folytatódott a Spartak-nyomás és itt is volt egy meg nem adott 11-es, miután a Spartak játékosát buktatták, a bíró pedig nagyvonalúan továbbot intett. A Metalac párszor veszélyeztette a szabadkai kaput, Ostojić simán védett. Azért a Metalac kapusának is volt egy nagy momentuma a meccs végén, amikor Aban távoli lövését védte bravúrral.

Pillanatkép - Milos Ostojić akcióban

 

 

Vojvodina - Radnički Niš 1:1

5 perc alatt 1-1 gól mind a két oldalon. A 34. percben Puškarić buktatta Kojićot a Vojvodina kapuja előtt, a bíró azonnal 11-est ítélt, Mrkić be is lőtte. (0:1) A válasz a 39. percben érkezett, Babić passzát Trujić vágta be a kapuba. (1:1) A második félidőben mindössze az okozott izgalmat, hogy a bíró érvénytelenítette Dejan Meleg gólját - állítólag szabálytalanság miatt... - a dühösen reklamáló Vojvodina-játékosok és a szurkolók szitokáradata közepette.

Trujićot ünneplik a gólja után

 

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. Crvena Zvezda 76 pont

2. FK Partizan 70 pont

3. Vojvodina 58 pont

4. Napredak 49 pont

5. Mladost 45 pont

6. Radnički Niš 44 pont

7. FK Voždovac 43 pont

8. FK Javor 39 pont

9. FK Spartak 38 pont

10. Čukarički 37 pont

11. FK Rad 32 pont

12. Metalac 27 pont

13. OFK Bačka 27 pont

14. Radnik 24 pont

15. Novi Pazar 20 pont

16. Borac 18 pont