Hatharom / Blog / Bejegyzések
Átigazolások, hírek, szerb válogatott
FK Partizan A "Na, ki lesz az új vezetőedző?"-szappanopera nyertese - némi meglepetésre - a "nevető harmadik" Miroslav Đukić lett. Az 51 éves...

 

FK Partizan

A "Na, ki lesz az új vezetőedző?"-szappanopera nyertese - némi meglepetésre - a "nevető harmadik" Miroslav Đukić lett. Az 51 éves szakember 2007-ben már ült a Partizan kispadján, volt szövetségi kapitánya a szerb U21-es válogatottnak és a nagyválogatottnak is, megjárta a La Ligát, legutóbb az egyesült arab emirátusok-beli Al-Shahab vezetőedzője volt. Đukić 2019 júniusáig írt alá a belgrádiakhoz.

 

Miroslav Đukić novi šef struke Partizana! Posle ostavke prethodnog šefa struke crno-belih Marka Nikolića, crno-beli su na njegovo mesto doveli novog (starog) trenera Miroslava Đukića. Đukić je tačno pre 10 godina vodio crno-bele od januara 2007. do januara 2008. Došao je tada u Partizan kao selektor mlade reprezentacije, sa kojom je bio vicešampion Evrope, a otišao iz Partizana na mesto selektora A reprezentacije. Trenirao je i belgijski Muskron, španske Herkules, Valjadolid, Valensiju i Kordobu, a do nedavno je vodio Al Šabab iz Dubaija. Tokom igračke karijere, nosio je dresove Mačve iz rodnog Šapca (19.2.1966.), Rada, Deportiva iz La Korunje, Valensije i Tenerifa. Malo ko se seća (ili zna) da je Đukić još kao igrač bio na pragu Partizana krajem osamdesetih, ali pošto se tada nije dogovorio sa crno-belima, završio je u Radu. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 48 utakmica i postigao dva gola.

A post shared by FK Partizan (@partizanbelgrade) on

 

 

Crvena Zvezda

A másik nagy belgrádi csapat a szezon végeztével nem tartott tovább igényt Boško Đurovski szolgálataira, miután mind a bajnoki cím, mind a kupa kicsúszott a kezük közül. Az új tréner Vladan Milojević lett, ő a görög Panioniost irányította idáig. A klubhoz új sportigazgató is érkezett Mitar Mrkela személyében.

El lehet képzelni, mekkora durranás lehetett az új edző és az új sportigazgató bejelentése, ha a főszponzor Gazprom a Twitteren gratulált és kívánt sok sikert. (A képeken főleg az új vezetőedző van, a bal alsó fotón balra látható Mrkela.)

 

 

Vojvodina

Novi Sadban már bele is csaptak a lecsóba, a csapat megkezdte a felkészülést. Három játékos szerződése most fog lejárni, ők egyelőre a klub vezetőségével tárgyalnak a folytatásról, ők Darko Puškarić, Siniša Babić és Aleksandar Paločević. Két játékos szerződést bontott, mindketten most, a télen érkeztek: Mario Maslać összesen 7 mérkőzésen játszott a teljes tavaszi idényben és egy gólt szerzett, Emir Lotinac pedig egyszer sem kapott lehetőséget. Mindketten új klubot keresnek.

 

Napredak

Az edzőkérdést egyelőre még nem sikerült megoldani. Pillanatnyilag Nenad Sakić-tyal tárgyalnak. Sakić a 90-es években a Napredak védője volt, most az AC Milan másodedzője; azt nyilatkozta, hogy július 1-jéig érvényes a szerződése, és ha sikerül elintézni az összes papírmunkát, akkor visszatér egykori klubjához. A kruševaciakhoz ezen kívül megérkezett Uroš Đerić (25 éves, középcsatár, ex-Sloboda Užice), továbbá Jovan Markoski csapatkapitány két évvel meghosszabbította a szerződését.

 

FK Spartak

A Vojvodinától idén áprlisban távozott Aleksandar Veselinović lett a szabadkaiak új vezetőedzője. A másodedző Vladimir Gaćinović lett, az Eintracht Frankfurt és a szerb válogatott középpályás Mijat Gaćinović édesapja. 

 

FK Javor

Milovan Milović csapatkapitány egy évvel meghosszabbította a szerződést az ivanjicaiakkal.

 

Mladost

Bismarck Appiah érkezett az OFK Bačkától, míg a 24 éves középpályás Radomir Milosavljević a svájci élvonalbeli FC Luganohoz szerződött.

 

És végül a válogatott: a szerb csapat a Stara Pazovában található edzőkomplexumban készül a walesiek elleni meccsre. A szerbek jelenleg elsők a D csoportban, és mindenképpen szeretnének nyerni Wales ellen. A walesiek ráadásul kénytelenek Gareth Bale-t nélkülözni, aki a sárga lapjai miatt ki kell, hogy hagyja a találkozót. A mérkőzés vasárnap lesz 20:45-től.

Sajtótájékoztató Stara Pazovában, a képen a szerb válogatott három játékosa, balról jobbra: Aleksandar Kátai, Aleksandar Mitrović és Uroš Spajić