Hatharom / Blog / Bejegyzések
Felkészülési meccsek, hírek és jövés-menés
FK Partizan Érkezett egy új játékos, a 26 éves középhátvéd Nemanja Miletić (érdekesség, hogy a csapatban már van egy...

 

FK Partizan

Érkezett egy új játékos, a 26 éves középhátvéd Nemanja Miletić (érdekesség, hogy a csapatban már van egy Nemanja Miletić nevű játékos, ráadásul ő is hátvéd, csak ő egy évvel fiatalabb). A belga másodosztályú Waterlo játékosa volt, három évre írt alá a bajnokcsapathoz.

 

Lejátszottak három barátságos mérkőzést is. Az elsőt a dán København ellen megnyerték 3:2-re (gólok: Jovanović /2x/, Pantić), utána az orosz CSZKA Moszkvától kikaptak 0:3-ra. Végül a szintén orosz Ural ellen 1:0-ra győztek Đurđević 88. percben lőtt büntetőjével.

 

Crvena Zvezda

Két balbekk is elhagyta a belgrádiakat, mindkettő az orosz bajnokságba távozott: a 24 éves Marko Petković a Szpartak Moszkvához igazolt, a 21 éves Mihailo Ristić a Krasznodarhoz. Új játékost is szerződtettek, a 25 éves csatár Aleksandar Pešić a francia Toulouse-tól érkezett Belgrádba. (Meg nem erősített hírek szerint a Zvezda 750 000 eurót fizetett érte a franciáknak.)

 

 

Mačva

Három barátságos mérkőzést játszottak le a szabácsiak, mind a hármat 1:0-ra nyerték; az elsőt a bosznia-hercegovinai bajnokságban játszó Krupa ellen (gólszerző: Obrovac, 23.), majd az FK Spartakot is legyőzték (Jevtić, 55.), végül a román Gaz Metan csapata ellen is nyertek (Lazarević, 65. - 11-es).

Ezen kívül meló van és töretlen lelkesedés

 

 

FK Javor

Az ivanjicaiak is játszottak a román Gaz Metan ellen, de a szabácsiakkal ellentétben ők kikaptak 0:1-re. A Budućnost Podgoricát - az FK Partizan jövő heti ellenfelét a Bajnokok Ligájában - viszont legyőzték 0:1-re, Obadović szerezte a gólt a 74. percben.

 

Voždovac

A belgrádiak elutaztak Szlovéniába edzőtáborozni, ott le is játszottak két barátságos meccset. Az elsőt mindjárt a Szpartak Moszkva ellen, ahol szoros mérkőzésen végül kikaptak az oroszoktól 2:3-ra (a Voždovac góljait Zec és Dražić lőtték), majd a horvát élvonalbeli újonc Rudešsel játszottak, őket legyőzték 2:0-ra (gólok: Dražić, Ješić).

 

Radnik

A surdulicaiak elutaztak a Stara Pazovában található edzőkomplexumba. Július 14-ig lesznek ott, a Raddal és a Zemunnak fognak barátságos mérkőzést játszani. A csapattól eligazolt Dragan Žarković, a 31 éves középhátvéd végül az iráni Gostaresh Foolad FC-nél kötött ki. Ketten szerződést hosszabbítottak, Milan Purović és Aleksandar Gojković 1-1 évre kötelezték el magukat. Érkezett két játékos, a 25 éves középhátvéd Filip Ivanović a másodosztályú Inđiától, a 27 éves középpályás Miloš Plavšić a Novi Pazartól érkezett Surdulicára.

 

Čukarički

A Vojvodinától érkezett erősítés a belgrádiakhoz a 31 éves középhátvéd Darko Puškarić személyében. Aleksandar Jevtić, a 31 éves támadó elhagyta a csapatot és meg sem állt Thaiföldig, ott a Pattaya Unitedhez szegődött. Lejátszott a csapat egy barátságos mérkőzést a grúz Dinamo Tbiliszivel, gól nélküli döntetlen lett a vége.

 

Napredak

Bojan Beljić szerződése lejárt,  a 32 éves középpályás nem hosszabbított szerződést, most új csapatot keres. A kruševaciak közben lejátszottak egy barátságos meccset a Javorral és 5:1-re kiütötték az ivanjicaiakat. Nenad Šakić pedig immár hivatalosan is a Napredak vezetőedzője.

 

 

FK Rad

A belgrádiak elutaztak Zlatiborba edzőtáborozni, lejátszottak két felkészülési mérkőzést; a Krupa csapatától egygólos vereséget szenvedtek, a Radnikot viszont 2:1-re legyőzték.

A Rad - Radnik meccs egy jelenete, fehér mezben a Rad játékosa

 

Radnički Niš

Nemanja Kojić visszatért Törökországba, ahol a niši kalandja előtt is már játszott; a 2. ligás Istanbulsporhoz írt alá 5 évre. A csapat közben Kopaonikra utazott, ott két mérkőzést lejátszottak, mindkettőt megnyerték, az elsőt az OFK Bačka ellen (3:2), a másikat a 3. ligás FK Kopaonik ellen (7:2)

 

Borac

A brazil Tiago elhagyta a čačakiakat és a portugál Chaveshez szerződött.