Hatharom / Blog / Bejegyzések
Szuperliga, 11. forduló (2017. szeptember 24.)
Zemun - FK Spartak 1:1 Lehengerlően kezdett a Spartak, futószalagon hozták a helyzeteket, a vezetést viszont a Zemun szerezte meg. Az első támadásukat...

 

Zemun - FK Spartak 1:1

Lehengerlően kezdett a Spartak, futószalagon hozták a helyzeteket, a vezetést viszont a Zemun szerezte meg. Az első támadásukat mindárt gólra is váltották a 22. percben, Dimić talált be. (1:0) A válasz a 35. percben jött, Hajdin 16-ról rátűzte és bombagólt lőtt. (1:1) A meccs további részében szinte végig a szabadkaiak támadtak, a Zemun elsősorban a kapusának köszönheti, hogy a sokszor látványos, élvezetes támadásokból végül nem lett gól. A túloldalon Ostojićnak mindössze egyszer kellett közbelépnie egy szabadrúgásnál, ezen kívül legfeljebb süttethette magát a késő szeptemberi nappal, mert dolga nem volt.

A meccs egyik jelenete

 

A post shared by FC Spartak (@fcspartaksubotica) on

 

Crvena Zvezda - Vojvodina 2:0

Sokásos masszív, lehengerlő kezdés a Zvezdától + Rockov kapus hősies védései. Ez volt a 29. percig - habár előtte Pešićnek egyszer sikerült kicseleznie a Vojvodina kapusát, a bíró les miatt nem adta meg a gólt. A 29. percben aztán egy kontratámadás végén Boakye kapta a labdát, ő önzetlenül lepasszolta Donaldnak. A suriname-i rálőtt, a labda eltalálta a kapus kezét, úgy vágódott a hálóba. (1:0) A Vojvodina a félidő vége felé jutott fel először a Zvezda kapujáig, Bubalo a 11-es pont magasságában kapta a labdát és teljes erőből fölélőtt. Živkovićnak is jutott egy vézna kapuralövés, de csak arra volt jó, hogy Borjan kapus el ne aludjon. A második félidő sem hozott változást, a Zvezda birtokolta a labdát, támadott, Rockov védett, mint egy kisangyal, végül a 63. percben kapitulált Kanga 22 méterről megküldött, lapos lövésénél. (2:0) Az újvidékieknek a meccs végén jutott egy helyzet, a koreai Park mellélőtte.

 

Čukarički - Borac 2:0

Nyomasztó volt a Čukarički fölénye, már az első félidőben látszott, hogy a Borac itt legfeljebb szerencsével fog tudni gólt szerezni, már ha egyáltalán sikerül feljutni a belgrádi kapuig. Mindenesetre az első félidő alapján Saša Mišić kapus megérdemelné, hogy aranyba foglalják a kesztyűjét Čačak főterén, mert rajta és a bravúrjain múlt, hogy  a Čukarički bem vezetett már az első játékrészben több góllal. Végül, mivel semmi sem tart örökké, az 55. percben a hazaiak csak bevették a Borac kapuját, de azt is úgy sikerült, hogy egy beívelést Mišić hajszálpontosan a két lépéssel odébb álló Mudrinski elé paskolt, Mudrinski pedig - miután mind a 10 ujját megnyalta az ölébe pottyanó lehetőségtől - be is lőtte jól. (1:0) Itt a Borac is megpróbálkozott egy kontrával, de a 22 méterről leadott lövés a kapufán csattant. Nem sokkal később megint egyenlíthettek volna, akkor meg Sajčić fejelt mellé. És hát a karma, a sors meg a gravitáció törvényeinek megfelelően az ilyesmi megbosszulja magát... A 68. percben egy látványos támadást vezetett a Čukarički. Bogosavac lerázta a védőt, Mudrinskihoz passzolt, Mudrinski a mérnöki pontossággal érkező Docić elé tálalt, akinek már csak be kellett lőnie. (2:0) Utána a Borac is próbálkozott, de se szabadrúgásból, se gondosan kivitelezett (és kis híján elszúrt) támadásból sem sikerült betalálni.

 

Radnički Niš - FK Javor 1:0

A Javor már a 4. percben 10 emberre fogyatkozott, Tripkovićnak ennyi kellett, hogy összeszedjen két sárgát, az elsőt egy niši játékos lekönyökléséért, a másikat műesésért. A Radnički meg - ez az igazság - különösebben nem szakadt meg a győzelemért, bár így, ezzela minimálus erőbedobással is simán uralták a mezőnyt. Az egyetlen gól a 39. percben jött, méghozzá 11-esből, Stojanović buktatásáért. A büntető előtt még volt egy bunyó is, csak hogy mindenki tudja, hol a helye, aztán Pavkov higgadtan belőtte a 12-est. (1:0) Közben a szurkolók a niši vezetőség fejét követelték skandálva. A második félidőben már odatették magukat az ivanjicaiak, Amanović többször is egyenlíthetett volna, de a kapus védett. A meccs egyre kínosabb lett, a Javor továbbra is vergődött, a Radničkimeg nem volt hajlandó többre a minimális erőkifejtésnél. A meccs végén taps helyett füttykoncert, pfújolás és a szurkolók dühös skandálása jutott nekik.

 

Napredak - Mačva 3:1

Az első félidőben még egészen kiegyenlített volt a mezőny, mindkét oldal serényen vezette a támadásokat, aztán a 35. percben Markoski egy parádés góllal megszerezte a vezetést a hazaiaknak. (1:0) A Mačva egy szemfüles kontrából egyenlített a 41. percben. Matić ellopta a labdát a kruševaciaktól, megindult, majd lepasszolta Adamovićnak, aki kipókhálózta a jobb alsó sarkot. (1:1) A második félidő aztán már a hazaiakról szólt, egészen pontosan Vukanovićról, aki egyből a 49. percben egy remek góllal visszaszerezte a vezetést a Napredaknak. (2:1) Utána még a 75. percben is betalált, biztos, ami biztos. (3:1) A Mačvának is voltak próbálkozásai, de egyik sem vokt annyira határozott, hogy akár csak szépítsenek.

 

FK Rad - FK Partizan 2:4

Idegtépően vontatott, ásítozós első félidőt hozott ez a meccs, ahol a Parrizan már a 15. percben vezetett Ožegović góljával (0:1), a 28.-ban már kétgólos volt a vendégek előnye, Mitrović megszerezte első gólját a Partizan színeiben. (0:2) A Rad mindössze két súlyos sérülést és az ezzel járó elmaradhatatlan cserét tudta csak felmutatni az első játékrészben - Piščević a 19. percben kellett, hogy lejöjjön, Vico a 24.-ben dőlt ki - ezen kívül lassú, álmosítóniram egy szárnyaszegett Raddal és egy erősen tartalékis Partizannal, akik érezhetően már a csütörtöki EL-meccsre készülnek. Aztán jött a második félidő; nem tudni, hogy Gordan Petrić, a Rad vezetőedzője mit mondott a csapatának az öltözőben, de ami biztos, hogy a hazaiak a második félidő elején 6 perc leforgása alatt kiegyenlítettek. A 48. percben Mladenović lövését még védte a kapus, de elkapni nem tudta, a labda Zonjić elé pattant, ő meg nem hibázott. (1:2) Majd az 54. percben Denić robogott fel a labdával, kicselezte a védőket, beívelt, a berobbanó Vujačić belőtte. (2:2) A Partizan pedig szenvedett. Több ziccerük is kimaradt - a legtöbbje Tawamba nevéhez fűződik -, aztán a 79. percben sikerült visszaszerezniük a vezetést. Újabb ziccer, Tawambánál volt a labda, úgy tűnt, a kameruni megint elpuskázza, de a semmiből egyszer csak megjelent a kis Jovanović, és a 18 éves kölyök egy laza, szemtelen mozdulattal bepöckölte. (2:3) Közben megvolt az obligát bunyó is, a Rad-meccsek elmaradhatatlan kelkéke, Vujačić meg Miletić ugrottak össze, megúszták egy-egy sárgával. Aztán a meccs legvégén, a 88. percben, amikir már a kedélyek us lenyugodtak, végre Tawamba is betalált. (2:4)

Egy ifjú Rad-szurkoló

 

Mladost - Voždovac 1:3

A Mladost kezdett erősebben, a 27. percben ráadásul 11-est kaptak. Trifunović állt a labda mögé, de a lagymatagon meglőtt labdát Popović simán elkapta. A válasz nem késett sokat: a 33. percben Putinčanin egy hatalmas góllal negszerezte a vezetést a belgrádiaknak. (0:1) Az első félidő viszonylag kiegyenlített volt, a második elején aztán a vendégek kétgólosra növelték az előnyüket, Filipivić lövése a kapus lábáról pattant be. (0:2) A 64. perc látványos Voždovac-támadást hozott, Georgijević cselezte át magát a védelmen, majd egy laza oxforddal középre akart adni. Ott egy védő elcsípte a labdát és már-már úgy nézett ki, hogy elhal a támadás, amikor Duronjić visszaszerezte a labdát és Petrovićnak passzolt, a középpályás pedig 16-ról rálőtt és betalált. (0:3) A Mkafost a 88. percben tudott szépíteni; a labda ide-oda pattogott a kapu előtt, végül Gafurov eké hullott, az üzbég rálőtt, a labda a lespárgázó kapus lába között gurult be a hálóba. (1:3)

 

Radnik - OFK Bačka 3:1

Nagyon látszott, hogy a Radnik ki akarja köszörülni azt a 4:0-ás csorbát, ami a becsületükön esett a múlt héten, mert Ivanović már a 3. percben betalált. (1:0) A 15. pervpcben már két góllal vezettek, Radović a kifutó kapus mellett gurította be. (2:0) Ott még volt ereje szépíteni a palánkaiaknak, a 18. percben Spremo lövése a jobb kapufáról pattant be. (2:1) A második félidő eleje újabb gazai gólt hozott, ismét Radović vokt a szerencsés. (3:1) A Bačka próbálkozott, de a kapus biztos kézzel védett, a Mladost pedig olykor milliméterekkel vétette el a kaput.

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. Crvena Zvezda 28 pont

2. FK Partizan 23 pont

3. Vojvodina 22 pont

4. Voždovac 21 pont

5. Radnički Niš 21 pont

6. FK Spartak 19 pont

7. Čukarički 19 pont

8. Radnik 15 pont

9. Napredak 14 pont

10. Zemun 13 pont

11. Mladost 12 pont

12. Mačva 12 pont

13. FK Rad 8 pont

14. OFK Bačka 6 pont

15. FK Javor 4 pont

16. Borac 4 pont