Hatharom / Blog / Bejegyzések
Szuperliga, 7. forduló (2017. augusztus 25-27.)
FK Rad - Čukarički 0:1 A Čukarički akár le is moshatta volna a pályáról az indiszponáltan, ötlettelenül játszó Radot. Végig...

 

FK Rad - Čukarički 0:1

A Čukarički akár le is moshatta volna a pályáról az indiszponáltan, ötlettelenül játszó Radot. Végig náluk volt a labda, támadtak, egyszer Owusu ollózását védte a kapus, aztán Mudrinski kontrából jövő lövésénél kellett vetődnie, majd Drinčić szabadrúgása vágódott a sorfalba. Mudrinski fejesét blokkolták a védők, utána Drinčićkétszer is próbálkozott szabadrúgásból, mindkettő mellément... stb. A második félidő 65. percében végre összejött a gól, Mudrinskinak csak bele kellett pöckölnie egy balról érkező lövésbe. (0:1) Három perc múlva 10 emberre fogyatkozott a Rad, Volkov begyűjtötte a második sárga lapot, miután sokadszorra felrúgta Owusut. A balhé utána ki is tört - menetrendszerűen... -, mert Volkovnak még muszáj volt utoljára belekötnie a Čukarički ghánai játékosába. A Rad a meccs végén tudott érdemi helyzetet kidolgozni, tűzijátékot rendeztek a Čukarički kapujánál, de a kapus kivédte az összes lövést.

Jelenet a mérkőzésről: Ognjen Mudrinski

 

A post shared by FK Cukaricki (@fkcukaricki) on

 

 

Zemun - OFK Bačka 1:1

Óvatoskodó, a kockázatot mindenáron kerülő kezdés és vontatott, eseménytelen folytatás után szerezte meg a vezetést a Zemun a 37. percben. Lasickas kapta a labdát, megindult a jobbszélen, lerázott egy védőt, a másikat kicselezte és egy határozott mozdulattal belőtte. (1:0) A második félidőre valamennyire felélénkült az iram, a Bačka is elkezdett focizni, az egyenlítő góljuk az utolsó percekben jött össze. Szabadrúgásból ívelt be a labda a kapu elé a 89. percben, a palánkaiak ide-oda passzolgatták, végül Šarac fejjel megtolta. A kapus valószínűleg nem számított erre a mozdulatra, túl későn ugrott utána és el is késett; már átment a labda a gólvonalon, amikor el tudta kapni. (1:1)

 

FK Voždovac - Mačva 0:2

Ez nagyon nem a belgrádiak napja volt. Meglepetésre a Mačva már a14. percben megszerezte a vezetést Matić góljával. (0:1) Innentől kezdve nem volt megállás. A Voždovac 90 percen keresztül gyötörte a szabácsiakat, de ez a mérkőzés Nenad Filipović kapus nagy napjának bizonyult: mindent kivédett. A hazaiak ráadásul a 76. perctől Mihajlov nélkül kellett, hogy továbbjátsszanak, mert megkapta a második sárgáját és el kellett hagynia a pályát.  A Voždovac 10 emberrel sem hagyta abba a labdabirtoklást és a folyamatos támadást, de semmi az égvilágon nem sikerült nekik. Annyira nem, hogy a meccs hajrájában, a 90+1. percben Gemović megszerezte a Mačva második gólját is. (0:2)

 

Mladost - Borac 4:1

Ellentmondást nem tűrően kezdett a Mladost, bár a gól csak a 38. percben jött. Egy balról jövő beívelést követett nagy kavarodás, Trifunović pedig kihasználta a káoszt és belőtte. (1:0) A folyamatosan támadó lučaniak a második félidő 55. percében büntetőből növelhették az előnyüket, Miloševet buktatták a 16-oson belül. Trifunović vállalkozott a lövésre, be is talált. (2:0) Valahol itt jött a Borac első említhető momentuma, feljutottak a Mladost 16-osáig, Delić rá is lőtt, mellément. Ez a kis intermezzo nem zavarta meg a lučaniakat, a 70. percben Trifunović indult meg felfelé a labdával teljesen egyedül - a védők messze lemaradva -, önzetlenül lepasszolta az érkező Pejovićnak, ő meg a kifutó kapus mellett belőtte. (3:0) Hét perc alig telt el, a negyedik gól is megvolt: Trifunović lövése a kapusról pattant be. (4:0) Egy becsületgólra azért futotta a čačakiaknak: a 89. percben Tripkovićfejelt be egy szögletet. (4:1)

 

Napredak - FK Javor 2:1

Erősen kezdett a Napredak, enhek ellenére a Javor szerezte meg a vezetést a 23. percben Karišik fejesével. (0:1) Sokat nem kellett várni az egyenlítésre, a 38. percben büntetőt kaptak a hazaiak. Šljivić bevágta. (1:1) A második félidő hazai fölénnyel indult, de a Javor is megmutatta magát. Karišik vágtatott fel, nagy szóló után jobbra passzolt Corneliusnak, aki Asarénak adta középre - ő viszont lövés helyett kis híján orra bukott a labdában. Később Eliomar fölélőtte, Milovićot a védők szerelték. A vezetést egy eladott labdából szerezte meg a Napredak a 60. percben. Markoski csapott le rá és lepasszolta Vulićnak, aki 25 méterről bombagólt lőtt. (2:1) Volt később egy vitatható jelenet, Alivodićot buktatta Terzić a 16-oson belül, elég egyértelműnek tűnt, de a játékvezető nem adott 11-est. Lett volna lehetősége a Javornak kiegyenlíteni a meccs végén, de Lakićević távoli bombája elkerülte a kaput.

 

Radnički Niš - Radnik 2:2

Arsić bombagólja adta meg az alaphangot ennek a meccsnek a 14. percben. (1:0) Pavkov akarta volna folytatni, de a kapus óriásit védett. A Radnik sem panaszkodhatott, az első komolyabb helyzetükből egyből gól is lett. A 41. percben egy beívelő szögletet Pavlović fejjel megtolt, Ivanović lecsapott rá és a kapuba küldte. (1:1) A hazaiak a vezetést az 54. percben szerezték vissza, egy előreívelő szabadrúgást a teljesen egyedül maradt Pavkov mellel lekezelt és egy fantasztikus mozdulattal belőtte. (2:1) A vendégek újabb egyenlítése a 75. percben érkezett, méghozzá úgy, hogy Purović a kifutó kapus mellett, egy lágy mozdulattal, fejjel akarta a kapuba küldeni - az akció sikerült, de a kapus akkora lendülettel érkezett, hogy szabályosan legázolta a gólszerzőt. (A labda közben átgurult a gólvonalon, Purović darabkáit meg a csapattársak szedegették össze.) (2:2)

 

Vojvodina - FK Spartak 0:5

A forduló meglepetése. Erre senki sem számított, hogy a Vojvodina ilyen kiütéses vereséget szenved a szabadkaiaktól. Az első gól orbitális védelmi hibából lett a 33. percben. Alves haza akart adni - de ezzel két probléma is volt. Az egyik az, hogy a kapus elvétette, a labda elgurult. Ezen kívül Alves mögül előugrott Ivanović, köszönte szépen a remek lehetőséget, egy pöccintéssel rásegített a labdának és már bent is volt az első gól. (0:1) A második gól az 53. percben jött. 11-est kapott a Spartak, Nikolić belőtte. (0:2) A Vojvodina valószínűleg már itt padlóra került, pedig hol volt még a vége... 69. perc, Nikolić kapja a labdát. Fejjel Ivanovićnak továbbítja, ő meg senkitől sem zavartatva hatalmas gólt fejelt. (0:3) Itt valami eltörhetett a Vojvodina-drukkerekben. Skandálva követelték a teljes vezetőség lemondását, sőt, a VIP-páholyban ülő elnökségnek konkrétan neki is estek a feldühödött szurkolók. Végül rohamrendőröknek kellett közbeavatkozni. (A vezetőségre zúduló szitokáradatot viszont ők sem tudták megakadályozni.) Közben a pályán is kitört a balhé, Mihajlović letaposta az egyik szabadkai játékost. Egyből kitört a verekedés, úgy kellett a feleket szétválasztani, a Spartak játékosai ott helyben fel akarták koncolni az újvidékieket. Közben a Vojvodinának volt egy (1) helyzete, Živković lőtt rá, de Ostojić - végre-valahára munkája volt! - lábbal hárított. A gólgyártás pedig folytatódott a 81. percben az Év Potyagóljával. Egy előreívelt labdát Lakićević haza akart adni, de tényleg nem tudni, mi járhatott a fejében, mert Nikolić ott volt tőle pár lépésre és a hazaadást látva már meg is indult a kapu felé. Les nem volt, Nikolić lecsapott az egészen gyengén és sután megküldött labdára és a tehetetlen Rockov mellett egy flegma mozdulattal belőtte. (0:4) És még mindig nem volt vége. A 88. percben Čečarićnál volt a labda, ő meg gondolt egyet és rálőtt. Sikerült. (0:5) A Vojvodina védelme nem tudni, hol volt ezen a meccsen, a Spartak teljesen megérdemelte a győzelmet.

Egy ekkora győzelemre koccintani kell. Ünneplő Spartak-játékosok a meccs után

 

ZA POBEDU!!! ZIVELI SPARTAKOVCI !!! #cheers #plavobelaporodica #spartaksubotica

A post shared by FC Spartak (@fcspartaksubotica) on

 

 

Crvena Zvezda - FK Partizan 0:0

Gól nélküli döntetlen, amire egyik csapat sem lehet büszke. Annyi fogcsikorgás volt ezen a mérkőzésen, hogy a fél csapatnak tutira új műfogsort kell csináltatnia. Rettenetesen nehéz, eseménytelen, feszült és vontatott 90 perc volt, akció, helyzet, pláne kapuralövés alig, igazi kínszenvedés. Az első félidőben még volt valami iram, ami aztán a másodikra elmúlt. Az első félidőben főleg a Partizan térfelén folyt a játék, bár ennek sok jelentősége nem volt, a kapuig a legritkább esetben jutottak el. Pešić többször kellemetlenkedett a 25. perc körül, de Stojković magabiztosan hárított, vagy épp a védők blokkoltak. A Partizan távoli lövésekkel próbálkozott, Soumah 30 méteres bombája elrepült a kapu mellett, majd Miletić a 16-osról adott le egy lövést, az is mellément. A hazaiaktól Srnićnek volt egy nagy helyzete a félidő vége felé, Stojković hatalmasat védett. A második félidő néma szenvedését Đurđević törte meg a 69. percben egy kapuralövéssel (mellé), a túloldalon a 81. percben kaptak a hazaiak egy szabadrúgást, veszélyesen közel a 16-oshoz, de sikerült a sorfalba rúgni. 

Külön ki kell emelni a meccs negatív főszereplőjét, Danilo Grujić játékvezetőt. Súlyos tévedései voltak, és különös módon mindig a hazaiak javára. Az még hagyján, hogy az 5. percben elnézett egy durva faultot Savićnak (Soumah mezét cibálta, kis híján le is tépte róla, végül csak sikerült a kamerunit földre rántani), de utána két 11-est nem adott meg a Partizannak. Egyiket a 14. percben Tawamba lerántásáért, a másijat a 22. percben, amikor Le Tallec gáncsolta el Jankovićot a 16-oson belül. (Mi több, Jankovićnak még egy sárgát is adott színészkedésért.)

Az egyetlen játékos, aki tényleg kiemelkedő teljesítményt nyújtott, az Vladimir Stojković kapus volt

 

A post shared by FK Partizan (@partizanbelgrade) on

 

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. Crvena Zvezda 16 pont*

2. Vojvodina 15 pont

3. FK Spartak 14 pont

4. FK Voždovac 14 pont

5. Radnički Niš 14 pont

6. FK Partizan 13 pont*

7. Napredak 10 pont*

8. Čukarički 10 pont

9. Mačva 9 pont

10. Mladost 8 pont

11. Zemun 8 pont

12. FK Rad 7 pont

13. Radnik 6 pont

14. FK Javor 4 pont

15. OFK Bačka 4 pont

16. Borac 0 pont*

 

A *-gal jelzett csapatok eggyel kevesebb meccset játszottak