Hatharom / Blog / Bejegyzések
Megkezdődött a felkészülés a tavaszi szezonra
A téli alapozás időszaka alatt lehet, hogy sűrűbben fog jelentkezni a blog.Folyamatosan jönnek a hírek az átigazolásokról és a...

A téli alapozás időszaka alatt lehet, hogy sűrűbben fog jelentkezni a blog. Folyamatosan jönnek a hírek az átigazolásokról és a felkészülési meccsekről, és valószínűleg sokkal kényelmesebb a Kedves Olvasóknak a (viszonylag) rövidebb, de sűrűbb bejegyzéseket olvasni, mint egy hetente jelentkező kisregényt.

A csapatok tehát szilajul és teljes lelkesedéssel belevágtak a téli felkészülésbe. A Partizan Belgrád a zemuni (Belgrád egyik kerülete) edzőkomplexumukon kezdte az évet. Először Marko Nikolić vezetőedző tartott egy rövid eligazítást...

Marko Nikolić

(kép: partizan.rs)

...majd kiterelték a fiúkat a hóval borított pályára és kezdetét vehette a munka.

meló

(kép: partizan.rs)

De legalább jókedvben nem volt hiány.

vidámság

(kép: mozzartsport.com)

Ahogy az előző posztban már említettem, a Partizan 19-én megy Szlovéniába edzőtáborozni (egészen pontosan Portorožba), ahol január 25-ig maradnak. Ott két barátságos mérkőzést játszanak: 22-én a Koper ellen, 25-én a Gorica ellen lépnek pályára. Január 29-én a ciprusi Limasszolba utaznak, ott további felkészülési meccseket játszanak: február 2-án a lengyel Korona Kielce, 4-én a litván Atlantas, 6-án egy ciprusi csapat (vagy az Apoel vagy az Apollon Limassol), 8-án a bolgár Levszki Szófia, végül 11-én az orosz Ural lesz az ellenfél. 12-én jönnek vissza Szerbiába.

A Crvena Zvezda megtartotta az év első fejtágítóját...

CZ megbeszélés

(kép: mozzartsport.com)

...ők már holnapután, azaz január 11-én elutaznak a szlovéniai Koparba edzőtáborozni. 23-ig lesznek ott, két barátságos mérkőzés vár rájuk: 18-án a Kopar ellen, 23-án a szlovén 3. ligás Dekani ellen játszanak. Január 27-től a ciprusi Paphoson folytatják a felkészülést, onnan február 13-án jönnek haza. 

Ezen kívül aláírt hozzájuk a 19 éves Milan Senić. A fiatal balszélső Szegeden született, Németországban nevelkedett - konkrétan a Bayer Leverkusen akadémiáján -, most 2022-ig írt alá a belgrádiakhoz.

Milan Senić

Milan Senić

(kép: crvenazvezdafk.com)

A Voždovac január 22-én utazik a törökországi Antalyába, ott a kazah Ordabasyval, egy még meg nem nevezett macedón élvonalbeli csapattal és a Sakhtar Donyeckkel fognak barátságos mérkőzést játszani. A munka szorgalmasan folyik, immár az új vezetőedző, Ilija Stolica irányításával...

meló

(kép: fkvozdovac.rs)

...a csapattól pedig távozott Branislav Jovanović, aki az izraeli Hapoel Ashkelonhoz igazolt.

A Čukaričkinál egyelőre az orvosi vizsgálat volt a mai nap programja, a csapat holnap kezdi el a felkészülést.

 

A jobbhátvéd Nikola Janković szerződése lejárt a klubbal. A játékos most a szlovén Krškohoz igazolt, de a szlovének egyből kölcsön is adták őt a cseh Jablonecnek hat hónapra.

Az FK Spartak -10°C-os hidegben vágott neki a téli alapozásnak.

 

Frozen drill On -10°C and snowy weather Spartak's start playoff run

A photo posted by FC Spartak (@fcspartaksubotica) on

 

Náluk a kapus Budimir Janošević szerződést bontott a klubbal. Egyelőre nem tudni, hogy hol folytatja.

A čačaki Borac is elkezdte az alapozást. Náluk a jobbhátvéd Aleksandar Tanasin szerződése járt le, a játékos valószínűleg másik csapatot keres magának. A csapatkapitány Mario Maslać Üzbegisztánban folytatja a pályafutását az FC Pakhtakor Taskentnél. A többiek pedig szorgalmasan róják a köröket a hóval borított čačaki pályán.

meló

(kép: boracfk.com)

 

Az FK Javornál valószínűleg az év nagy durranása (már most), hogy a 27 éves középcsatáruk, Darko Bjedov a belga Genthez igazolt.

Ez tényleg nagyon nagy dolognak számít egy vidéki szerb kiscsapat esetében.

Bjedov két és fél évre írt alá.

 

A Radniknak viszont el kellett halasztania a szezonkezdést, mert Surdulicában akkora hó esett és olyan hideg van, hogy a vezetőség úgy döntött, legkorábban 11-én tudják elkezdeni az alapozást.

 

Услед лоших временских услова, висине снега и веома ниских температура на територији општине Сурдулица, шеф стручног шта...

Posted by FK Radnik Surdulica - Zvanična prezentacija on Sunday, January 8, 2017

 

A Radnički Niš körül továbbra is sűrűsödnek a viharfelhők. A súlyos anyagi gondokkal küzdő klub 15 nap haladékot kapott, hogy rendezze a tartozásait, különben megindítják a felszámolási eljárást. A vezetők szerint legalább egymillió euróra lenne sürgősen szükségük, hogy a klub tovább tudjon funkcionálni. Állítólag a játékosok elmaradt fizetése 35 millió dinárt tesz ki. (Kb. 87 és fél millió forintot.) Egyelőre semmilyen információ nincs arról, hogy a vezetőség hogy tervezi rendezni a klub anyagi helyzetét.

A Novi Pazarból pedig eligazolt Miloš Lepović, ő a máltai FC Balzanhoz írt alá.