Hatharom / Blog / Bejegyzések
Szerb Kupa, negyeddöntő
FK Voždovac - FK Partizan 1:2 Fogcsikorgatós, monoton játékot és mérhetetlenül eseménytelen első félidőt hozott a Szerb Kupa...

FK Voždovac - FK Partizan 1:2

Fogcsikorgatós, monoton játékot és mérhetetlenül eseménytelen első félidőt hozott a Szerb Kupa negyeddöntőjének első mérkőzése. A Partizan - rájuk nem jellemző módon - teljesen indiszponáltan játszott, a Voždovac pedig egyre jobban felbátorodott az enervált vendégek láttán és az óvatos próbálkozásoktól eljutott az egészen komoly próbálkozásokig. Nem is hiába, a 42. percben Ćirković megindult - Miletić ott vágtatott mellette, de egyszer csak akkorát esett, mint egy télikabát, a partjelző ugyan lengetett, de a bíró továbbengedte. Ćirković beívelt, az érkező Srećković pedig belőtte. (1:0) A második félidőben még mindig álmosan játszott a Partizan, a Voždovac  pedig továbbra is hozta a helyzeteket. Majd a 77. percben - általános meglepetésre - a bíró 16-oson belüli közvetett szabadrúgást ítélt a Partizannak. Őszinte leszek: nem tudom pontosan megítélni, hogy mi volt az oka, itt meg lehet nézni az összefoglalót, több forrásnak próbáltam utánanézni, de egyetlenegy sem tért ki rá... Mindenesetre a fél Voždovac felsorakozott a gólvonalnál, Janković egy milliméternyit megpöccintette a labdát, a Voždovac védői szétrebbentek, Đurđević rálőtt, a labda pedig a védők között bevágódott a hálóba. (1:1) A győztes gólt a legutolsó percben sikerült kicsikarnia a Partizannak, Leonardo passzolt Đurđevićnek, Đurđević rálőtt, de egy védőn megpattant a labda és visszahullott Leonardo elé. A brazil pedig fogta magát és belőtte. (1:2)

A gól pillanata - Đurđević rálő

 
Posted by Fudbalski klub Partizan on Wednesday, April 5, 2017

 

 

Sloboda Užice - Čukarički 0:3

Bejött a papírforma a Čukaričkinak a másodosztályú Sloboda ellen. Az első félidőben a vendégek játszottak fölényben, a 21. percben már vezettek is Jovanović góljával (0:1). A Slobodának két komolyabb helyzete volt, még a félidő elején Vujić lövése ment fölé, később Mitrović találta el a kapufát közvetlen közelről, a Čukarički védői szélsebesen tisztáztak. Az első félidő utolsó percében jött a második vendégtalálat, Kajević fejelt be egy beívelést. (0:2) A második félidőben nagyon bátran játszott a Sloboda, futottak, támadtak, sorban dolgozták ki a helyzeteket, de nem volt szerencséjük. A Čukarički csak a mérkőzés vége felé jutott fel a hazaiak kapujához, akkor viszont a 88. percben egy szöglet után Milojević használta ki az általános kavarodást és belőtte közvetlen közelről. (0:3)

 

 

 

Vojvodina - Borac 5:2

Gólban gazdag találkozóra sikerült ez a mérkőzés, a 12. percben Malbašić már be is köszönt a čačakiaknak: cselezett, cselezett, majd belőtte. (1:0) Négy perccel később már két góllal vezettek az újvidékiek, Trujić kapott hatalmas passzt, felszáguldott és belőtte. (2:0) A szépítés a 41. percben érkezett, bár valószínűleg nem egészen úgy, ahogy azt elképzelték: Kostić küldött egy nem túl erős lövést a Vojvodina kapujára, de a labda megpattant Kovačevićen és a hálóban landolt. Öngól. (2:1) A második félidő 62. percében már "rendes" gólt is szereztek a čačakiak, Maričić küldött a kapura egy határozott, távoli lövést, ezzel kiegyenlített. (2:2) A Vojvodina nem sokáig ült a babérjain, a 65. percben már vissza is vette a vezetést, Malbašić passzolt Babićnak, ő pedig belőtte. (3:2) A 71. percben aztán maga Malbašić lőtt egy (újabb) gólt, miután lazán átemelte a labdát a kapus felett. (4:2) Végül a 81. percben egy látványos akció végén Trujić 16 méterről belőtte a Vojvodina 5. gólját. (5:2)

Trujićot ünneplik a társai az egyik gólja után

 

 

Crvena Zvezda - Mladost 4:2

A nem túl eseménydús első félidőben a Zvezda mezőnyfölénye ellenére a Mladost szerzett vezetést a 45. percben Milosavljević góljával. (0:1) A hazaiak a második félidő legelején egyenlítettek ki Kanga találatával (1:1), az 52. percben aztán a vezetést is megszerezték, Milić volt a gólszerző. (2:1) A Mladost pedig innentől kezdve 10 emberrel játszott: a végig megkérdőjelezhető teljesítményt nyújtó játékvezető felmutatta Andrićnak a második sárga lapot. A Zvezda gólgyártása folytatódott, az 58. percben Boakye is betalált. (3:1) A 63. percben még egy 11-est is kaptak a hazaiak, miután az egyikük - ha jól láttam, Milić volt az - nagyot esett a 16-oson belül. A büntetőt Luković simán belőtte. (4:1) A 70. percben aztán a Mladostnak is jutott egy büntető, miután a Zvezda kapusa legyalulta a fejelni érkező Bojovićot. A büntetőt a sértett értékesítette. (4:2) 

A gaboni Guelor Kanga, a Crvena Zvezda első góljának a szerzője

 

Kanga! #fkcz #czv #crvenazvezdafk #zvezda #redstar

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) on