Hatharom / Blog / Bejegyzések
Szuperliga, 7. forduló - tippek
Zemun - OFK Bačka A Bačka végre megszerezte első győzelmét a múlt héten, a 9. helyen álló Zemun pedig begyűjtötte a Čukarički és a Radnik...

 

Zemun - OFK Bačka

A Bačka végre megszerezte első győzelmét a múlt héten, a 9. helyen álló Zemun pedig begyűjtötte a Čukarički és a Radnik skalpját is. A palánkaiaknak úgy kellene a győzelem, de még akár egy döntetlen is, mint egy falat kenyér, a Zemun pedig valószínűleg nem fog óvatoskodni. Nekem a Zemun felé billen a mérleg nyelve, ugyanakkor azt is gondolom, hogy mindkét csapat fog gólt szerezni.

 

Voždovac - Mačva

Első ránézésre akár rá is lehet vágni, hogy a Voždovac a toronymagas esélyes, de én a Mačvát sem írnám le. Bár kicsi az esélye, hogy a 11. helyen álló újonc megszorongatja a 2. helyen lévő belgrádiakat, a lelkes szabácsiak biztosan nem lesznek könnyű ellenfél. Főleg hogy a Spartaktól meg a Radtól elszenvedett vereség után már épp itt lenne az ideje ponto(ka)t szerezni.

 

Mladost - Borac

Két, egykor szebb napokat látott csapat. A Boracnak most már égető szüksége lenne a pont(ok)ra, az utolsó helyen állnak és eddig csak vereségük van. A Mladost 5 ponttal szerénykedik a 12. helyen, ráadásul a Bačka pont őellenük szerezte meg az első győzelmét. Háromesélyes meccs.

 

Napredak - FK Javor

A magabiztos Napredak fogadja a gyengélkedő ivanjicaiakat. Ráadásul a házigazda az előző fordulóban nem játszott - ők lettek volna a Partizan ellenfele, de az a meccs a belgrádiak kérésére elmaradt. A kruševaci csapatban ezen kívül ott van az egyre jobb formában lévő Šljivić és Alivodić, így meglehet, hogy nem terem sok babér a Javornak. (Utóbbiaktól egyébként azt üzenik, hogy a nehéz kezdés ellenére töretlen az optimizmus és az edzői gárdába vetett bizalom.)

 

Radnički Niš - Radnik

A 4. helyen áll most a Radnički, és ezt a pozíciót minden bizonnyal meg is akarják tartani. A 13. helyen álló, mindössze 5 ponttal rendelkező surdulicaiak nem valószínű, hogy komoly nehézséget fognak jelenteni a nišieknek.

 

Vojvodina - FK Spartak

Vajdasági rangadó. Ráadásul a Vojvodinát a héten két kulcsjátékos is elhagyta. Planić a Steaua Bukaresthez igazolt, a gólzsák Malbašić a Teneriféhez. Ez komoly visszaesés lehet az újvidékieknek, a Spartak pedig köszöni szépen, remekül van, a múlt héten döntetlent játszottak a Voždovaccal, előtte győztek a Mačva ellen, ez a mérkőzés pedig akár egy komolyabb hőstett is lehetne a számukra.

 

155. örökrangadó - Crvena Zvezda - FK Partizan

A Rangadó. Európa és a világ futballrangadói között is a legnagyobbak közé tartozik. Nem véletlen, hogy vasárnap ez lesz az egyetlen mérkőzés. Ilyenkor Belgrád lángba borul, fekete-fehér és vörös-fehér zászlók meg transzparensek vannak mindenhol. A szurkolók külön, csak erre az alkalomra tartogatott koreográfiával készülnek. Az egész város tele van rohamrendőrökkel és ilyenkor még az is valamelyik csapat szurkolójává válik, aki amúgy az év többi 364 napján fütyül a focira.

Két, erőtől és önbizalomtól duzzadó csapat lép pályára. Mindkettő továbbjutott az Európa-Ligában, így ezer örömmel fogják egymást fasírozni 90 percen keresztül. Senki ne várjon szép focit vagy izgalmakat. Feszültség lesz, idegesség, taktikai csata és valószínűleg kevés gól (ha lesz egyáltalán). Háromesélyes.