sportmarketing

Amikor egy öreg NBA sztár lemegy a streetre, 3. rész

 

Címkék:

A magyar kapitány mégse teljesen hülye

Pintér Attila a várakozásokkal ellentétben valami brutális marketing ütemérzékkel robbant be a magyar válogatott kisadjára. Sokan nem mondták volna meg, hogy első lépése az egykori kőbunkónak az lesz, hogy valami közös kommunikációs kezdeményez a hazai szakma certifikált tagjaival, és sikerül elérnie azt, hogy kéthetente összerántsa a válogatottat. Azt máris sikerült elérnie, hogy kéthetente konkrét témát fog szolgáltatni a sportsajtónak Pintér ténykedése és a magyar válogatott. Ennek pedig már van marketing értéke is.


Bővebben...

Címkék:

Ronaldo és Messi együtt menti meg a földet

 
 
 
 
 
Nektek hogy tetszik a reklám?Szerintem nagyon jó koncepció, kitünő kivitelezés és komoly hiányérzet. Hol van ebből a foci? Minimum azt vártam volna, hogy összecsapnak az idegenekkel (Space Jam módban?). Ezt a reklámot egy erős előzetesnek tudom elképzelni, amiből következik a fő rész magával a játékkal. Emlékeztek még a Nike Skorpió kupára? Ebből valami hasonló tudna kibontakozódni, amivel a Samsung nagyon nagyot szakíthatna amennyiben van a marketing részlegüknél legalább egy ember, aki szól a főnöknek, hogy a foci a világ nyelve, és aki focira tudja bírni a fiatalokat az lesz a világ (techno)ura!
Bővebben...

Címkék:

A sport az már marketing, és a marketing inkább sport

 A Forbes idén is nyílvánosságra hozta az év legjobban kereső sportolóit. A lista allokációja alapján megint bebizonyosodott, hogy a profi sport mára már nem feltétlenül a sportról szól, hanem a pénzről. Amikor hüledezünk 1-1 általunk giga szerződésnek gondolt valamin, akkor hajlamosak vagyunk elfelejteni, a sztársportolók bevételének kicsiny részét teszi ki a sport miatti fizetés, ellenben jóval nagyobb hányad érkezik a szponzoroktól. Ha Tiger Woods-nak a szponzorok kitudnak osztani 65 milliót, akkor bele lehet gondolni, hogy ők ezen az emberen mennyit kereshetnek...


Bővebben...

Címkék:

Így zenél labdával James és Durant!

Boldog Karácsonyt kívánunk mindenkinek ezzel a zseniális reklámmal!

 

Címkék:

Ki a menőbb? Messi vagy Bryant?

 A Turkish Airlines két zsák pénzért leigazolta Lionel Messit és Kobe Bryantet, hogy eladhatóvá és divatossá tegye repülő szolgáltatását. Két reklámfilm készült, aminek a második részét msotanában mutatták be. Amíg az első vetélkedő a két szupersztár között inkább megalázó volt, mint sem mulatságos, addig az új reklám inkább viccesen versengő, mint sem sportos. De talán ez így van jól, bár sokaknál kiverheti a biztosítékot...


Bővebben...

Címkék:

Lionel Messi az Adidasban?

 

Hallottad már, hogy Lionel Messit leigazolta az Adidas? Mármint hogyan igazolhatná le a világ legelismertebb focistáját a világ egyik legnagyobb sportszergyártója? Márpedig egyre inkább csak hetek kérdése (márpedig a képlet szerint az idő pénz, tehát sok idő= nagyon sok pénz, ami végül Messi ára lesz. LOL.) a gigatranszfer, ami végleg eltörli a föld színéről a klubhűség intézményét. Marketing a köbön és nem más.


Bővebben...

Címkék:

Kobe Bryant pénzéhsége?

 Kobe Bryant hivatalosan is aláírta a szerződését, ami biztosítja számára a következő két évben szerény megélhetését. Az NBA legjobban fizetett játékosa lesz 48,5 millió dolláros két évnyi fizetésével. Szakmailag számos kérdést vet fel ez a lépés a Lakers részéről, miközben sportmarketing szempontból a következő két év legnagyobb kérdése az lesz: Hatalmas bukásról van szó?


Bővebben...

Címkék:

A magyar foci miért nem exportál?

A magyar foci több évtizedes mélyzuhanásban van, miközben már a belső érintetteken kívül senkinek nem okoz örömet, gazdaságilag pedig állami támogatástól függetlenedve életre képtelen lenne. Valóságos hidegháború bontakozódott ki az elmúlt években, ahol az edzők és a foci "szakemberei" védik saját királyságukat, a szurkolók pedig támadják azt (nyilvánvaló okok miatt). Miközben próbálják belénk sulykolni, hogy minden rendben van és jó úton haladunk (pláne az állami milliárdokból), addig sokan (köztük én is) érzik, hogy semmi sincsen rendben és szemléletváltás nélkül nem is lesz.


Bővebben...

Címkék: