Hatharom / Blog / Bejegyzések
Ha Modric nem jön, ki a B verzió?
Marca szerint a Real Madridnak nincs terve arra az esetre, ha Luka Modricot nem sikerülne leigazolni. Hát, szedjük össze azokat, akik megoldást jelenthetnek erre a...

 

Marca szerint a Real Madridnak nincs terve arra az esetre, ha Luka Modricot nem sikerülne leigazolni. Hát, szedjük össze azokat, akik megoldást jelenthetnek erre a problémára.

Nos, Luka ideges, hiszen tavaly nem sikerült eligazolnia Tottenhamből, azonban a klub elnök megígérte neki, hogy idén szabad utat ad neki, sőt segíti. Ez azonban nem így történt. Jött André Villas Boas és ő igényt tart a játékosra. Modric a Tottenham edzésén sem jelent meg. Bár elvileg a Spurs eladná, de csak nagyon drágán, Florentino Perez pedig nem akar annyi pénzt kiadni rá.

Na, de térjünk a lényegre, ki tudná helyettesíteni a horvát játékost.
Első dolgunk az lenne, hogy belőjük a pozíciót, nos Luka egy több poszton bevethető játékos. Akár Özil, akár Khedira posztján tud játszani. Szóval oda való embereket kell keresni.
Tehát a brazil tehetség, Lucas Moura kilőve, hiszen ő a szélen és Özil posztján érzi jól magát. Yaya Touré? Na igen, ő lenne talán az egyik legjobb választás. Voltak róla pletykák, hogy elhagyná a Cityt, azonban nem lenne egyszerű kivásárolni onnan őt. Opció lehet még Bastian Schweinsteiger, akit elég sokan látnák habfehérben. De mint tudjuk, nehéz a Bayern Münchentől igazolni és ő is jól érzi ott magát. Hasonló eset Touréval. Télen szó volt még arról, hogy leigazoljuk az első osztályból kiesett Villarreal játékost, aki nem mellesleg Real Madrid nevelés. Igen pontosan, Borja Valeróra gondolok. Jók a képességei, ám lassabb lenne mind Modric, azonban B tervnek nem is lenne olyan rossz. De ha már Real Madrid nevelések, mi van a Kalózzal? Esteban Graneroval? Tudom tudom, sokan kevésnek tartják. De amikor pályán volt rendre jól játszott a csapat, igazi robot, távolról jól lő és jól is védekezik, egy mindenes, egy robot. Nálam jobb mint Khedira vagy Sahin. Bár a szimpátia is beszél belőlem. Nem félnék berakni állandó kezdőnek. De ha már Sahint szóbahoztuk. Őt elvileg erre a célra igazoltuk, azonban sérülése és a kevés bizalom miatt nem sokat tudott megmutatni magából. Talán idén? Ez lesz az ő éve? Ha rendesen végig tudja csinálni az alapozást és Moutól is megkapja a kellő bizalmat, akár nagyot is robbanthat. Persze nem mehetünk el M’Vila előtt sem. Úgy látszik, hogy ő marad még egy évet a Rennesben, bár Zidane meg van róla győződve, hogy nagyon jól járnánk vele. De ne felejtsük el, hogy más típusú játékos. Védekező középpályás szerepet tölt be. Így mint B terv kilőve, de esetleg egy más elképzelésben, más felállásban A terv lehetne. Esetleg Lucas Biglia? Aki a következő Xabi Alonsonak tartja magát? Kétlem. Most hallani róla először. Igaz volt már ilyen akiről előtte semmit nem hallottunk és most világsztár, ikon. Őt is Mou fedezte fel. Pontosan, Didier Drogbáról beszélek. Bár véleményem szerint, gyenge ide. Esetleg Ramires? Hmm. Ő sem lenne rossz, sőt. Egy btb, egy robot. Sokat fejlődött az elmúlt 2-3 évben és megállná a helyét Madridban. Persze ott van Javi Martinez is, akivel Cé összerúgta kicsit a port. De nem hiszem, hogy emiatt nem igazoltuk le. Meg amúgy is, ő inkább vkp és khv poszton mozog.

Szóval B terv az lehetne, kérdés az, hogy a vezetőségnél, hogy gondolják. Valószínűleg nincsenek az összes itt felsorolt játékossal állandó kapcsolatban.  Mi van, ha éppen Augusztus 25.-én derül ki, hogy Modric nem jön? Elég lenne néhány nap új játékost szerezni? Vagy Mounak bíznia kell majd Sahin és Granero párosában? Hát, az idő majd eldönti. Addig is reméljük a legjobbakat.

Ha van ötletek, hogy ki lehetne még B terv, írjátok meg kommentbe.