Hatharom / Blog / Bejegyzések
A jövő reménysége - Jesé Rodríguez
Jesé Rodríguez Ruiz vagy csak simán Jesé. A Real Madrid Castilla egyik, ha nem a legtehetségesebb játékosa. Vezére és...

 

Jesé Rodríguez Ruiz vagy csak simán Jesé. A Real Madrid Castilla egyik, ha nem a legtehetségesebb játékosa. Vezére és gólkirálya az U19-es spanyol válogatottnak, és természetesen a Castillának is. Mozgása kísértetiesen hasonlít Cristiano Ronaldoéra. Reméljük egyszer olyan szinten, vagy legalább feleakkora szinten rúgja majd a bőrt.

Az U19-es EB-n 5 góllal zárt és végig remekül játszott. Nagyon jól hozta helyzetbe társait és ha egyedül volt akkor is feltalálta magát.
Tavaly a Castillában 38 meccsen csupán 11 gólt szerzett, a felnőtt csapatban kétszer kapott bizonyítási lehetőséget, gólt nem szerzett.

Mourinho a jelek szerint nem számol vele a következő szezonban, ennek szerintem több oka is lehet.

1) A posztján sokan vannak, méghozzá minőségi játékosok. Di María, Ronaldo, Kaká, Özil, Callejón. Mivel Ronaldoval úgy kell számolni, hogy minden meccsen pályára lép, 2-3 meccset kivéve így 1 posztra jó esetben (Jesé szemszögéből) marad 3 játékos. A Castillában azonban alapkezdő lehet újabb 38 meccsen.

2) A Special One még nem tartja elég jónak. Megvárja amíg a Segunda Divisiónban is alakít. Aztán ha ott huzamosabb ideig, 2-3 évig hozza a szintet akkor talán felhozza.

Azonban Jesé bizalma a portugál tréner felé töretlen.

Jelenleg a Castilla a csapatom. Boldog vagyok, hogy a másodosztályban játszhatunk idén, hiszen ez egy extra kihívás lesz. Mourinho tudja mennyi lehetőség van az utánpótlás bázisban, bármikor felhívhat minket az első csapathoz. Amikor visszatérek a csapatomhoz, továbbra is fejlődni szeretnék” (a nyilatkozat forrása: madridista.hu)