Hatharom / Blog / Bejegyzések
Átigazolási pletykák - Real Madrid
Átigazolási pletykák – Real Madrid Mint mindig, a Real Madriddal ismét számtalan játékost boronáltak össze. De hát az...

 

Átigazolási pletykák – Real Madrid

Mint mindig, a Real Madriddal ismét számtalan játékost boronáltak össze. De hát az átigazolási időszakban ez normálisnak mondható. Persze az ember azért tudja, hogy mi az ami lehetséges/leginkább hangoztatva volt és mi az ami nem. Én az előbbi jelölteket fogom elemezni, véleményt mondani róluk, illetve megosztani veletek a jelölteket.

Gyorsan a kapusokon essünk át. Ide csak akkor tervez Mou, ha Adán lép, mivel többet szeretne játszani. A Special One állítólag megígérte neki, hogy a kupában majd mindig kezdeni fog. Na majd meglátjuk. Szóval a jelöltek, vagyis a jelölt mert egy van/volt. 
Tim Wiese a Werder Bremen volt kapusa, aki már aláírt a Hoffenheimhez. Rutinos kapus, de röviden csak ennyi.

Nagy téma  a jobbhátvéd poszt, Arbeloa mögé/mellé ki lenne a jó. Első sorban egy olyan játékos kellene aki betudná játszani az egész oldalt, szóval támadásban is kiemelkedő lenne és védekezésnél is megállja a helyét. De vágjunk is bele!

Első jelölt, a szerb Branislav Ivanovic a friss BL győztes. Ugye akkor már tudjuk is melyik csapatban játszik? Persze, hogy a Chelsea-ben. Mondhatni állandó kezdőnek, hiszen idén 45 meccsen szerepelt, ezeken pedig mindössze 5 gólt szerzett. Nem riad meg akkor sem, ha középhátvédként kell játszania, tehát 2 poszton is bevethető. Ő is inkább védekezésben remekel, pont mint Arbeloa. Szóval nem feltétlen lenne tökéletes megoldás.

Második helyen Mario Fernandás lenne, de mivel ő már eligazolt a CZSKA Moscow csapatához ezért kilőve. Azt mondják róla, hogy tehetséges, de én sokat nem tudok róla mondani. Sok sikert neki, hátha még itt fog kikötni.

Ott van még Lukasz Piszczek a Dortmund játékosa. 26 éves, mégsem lehetett eddig sokat hallani róla. Szvsz(szerény véleményem szerint),csak Arbeloa cseréjének jöhetett volna. Nem Real Madrid szint, bár az is igaz, hogy 15-20 meccsen láttam, azokon meg szerintem átlagos volt. Nem kiemelkedő.

Másik kiszemelt pedig a Liverpool angol jobbhátvédje Glen Johnson, akivel először a téli pletykákban hallhattunk. Ő sem jobb mint Arbeloa és nem is feküdne neki a spanyol foci. Remek helye van a Poolnak és meghatározó játékosa is.

Utoljára pedig Gregory van der Wielt az Ajaxból. Nos őt anno még Dzsudzsák Balázs oda-vissza forgatta és ha ő megtette más is megtudja. Nem lenne elég jó nekünk, főleg hogy a Barcelona ellen kéne leginkább erősítenünk.

Talán róluk volt a legnagyobb pletyka áradat. De nézzük meg még kiket „javasoltak” nekünk az újságok.

Montoya a Barcelona ifjú növendéke, tehetséges de szerintem nem ő kell nekünk. Már csak az elvek miatt is, vérbeli katalán a Real Madridban? Nem is jönne. Egyes lapok szerint esélye van még Carvajalnak. Na, ő neki én is örülnék, a másodosztályba frissen feljutott Real Madrid Castilla játékosa. Saját nevelés és nem is mondható rossznak. Sörmeccseken be is tudna állni Arbeloa helyett.
Szó esett még Kyle Walkerről, aki Tottenhamben rúgja a bőrt. Hát, róla is csak azt tudnám mondani mint Glen Johnsonról.



De persze a középpályára is jönne rendesen az ajánlatok. Ugye egyértelmű, hogy Khedira helyett érkeznének? Hát persze. Illetve vannak olyanok akik leginkább 4-3-3-as felállásba illenének.


Yann M’Vila, ő róla rengeteg hallani, de mégsem arról, hogy tettünk érte bármi ajánlatot. Amúgy a Rennesbe játszik. Na, de a lényeg, hogy ő lenne talán a legmegfelelőbb. Védekező középpálya a posztja és igazi robot. De az a fajta aki előre játékban is hozzá tud tenni. Francia válogatott is nem mellesleg. Még EB előtt lépnünk kéne.

Aztán még ott van Luka Modric a Tottenham játékosa, akit nem is annyira Xabi mellé raknának, hanem inkább félig támadó középpálya és rendes középpálya poszt közé. Szóval ő szerintem jobban illene egy 4-3-3-as rendszerbe, amit Mou nem annyira preferál. 
 

Alex Song az Arsenal M’Vilája. Bár ez talán fordítva lenne jobb, hiszen Alex többet tett már le az asztalra. De ő ugyan az mint M’Vila, csak idősebb verzió. Tehát rutinosabb. Remek választás lenne.

Yaya Touré, Man City. Barcelona korábbi játékosa. Aki tiszteli a katalán klubbot. Tehát már emiatt is ki van zárva. Ügynöke ugyan azt nyilatkozta, hogy új kihívásra vágyik. Csak az a baj, hogy nagy a fizetése amit nem biztos, hogy minden top klub tud fizetni. De ő is első osztályú választás lenne, remekül feltalálja magát minden helyzetben, volt amikor már támadó poszton játszott. Szóval univerzális, de esélytelen.

Ott van még az AC Milan csodagyereke Kevin Prince Boateng.  Ő is inkább 4-3-3-ban érezné jól magát, ezért is tartom esélytelennek őt is, de mégis sokat írtak róla. Nem érzek amúgy benne annyit, mint amennyire fel van kapva. Jó képességű, de szerintem a Milánnál nagyobb/erősebb klubba nem fog menni, persze nem is lenne könnyű, hiszen a Milánói klubnál nem sok nagyobb csapat van.

Akiről sokat szóltak még a hírek, az a brazil tehetség, a Sao Paulo játékosa, Lucas Moura. Brazil ligában nagyon ficánkol. Nem is az a egy helyben nyomok majd pár látványos cselt, de szarra sem megyek vele cseleket nyomja. Első sorban középpályás, de a széleken is megállja a helyét. Di María vagy Kaká helyére érkezne sokak szerint. Chelsea  40 milliót ajánlott érte, de nem fogadták el. Többet nem is érne szerintem. Maximum 30-at. Meg ő is maradni akar még brazil honban, szóval előszerződés lenne a legjobb megoldás.

Van még pár játékos akit megemlíthetünk.

Lucas Biglia, Anderlecht Xabi Alonsoja. Legalábbis ő az új Xabi akart lenni a Realban. Hát kevés ide. Chelseaből még egy játékost szemeltek ki nekünk az újságírók, mégpedig Ramirest. Sokat fejlődött Angliában, ő is jó megoldás lenne, de most, hogy a Chelsea újra jól építkezik Di Matteoval így szinte lehetetlen lenne őt elhozni. Ott volt még Javi Martinez a Bilbao hátvédjét vagy védekező középpályását. Mind a két poszton tud játszani, de lassú és körülményes. Nem való ide. Aztán volt még David Silva, aki kirobbanthatatlan a City kezdőjéből, de említhetném még Hazardot aki már aláírt a Chelseahez, a Lilleből. Meg Dortmund fiatal irányítóját Kagawát, akire szintén nem sok esély van, hiszen vannak jobb jelöltek és annyira a sajtó sem gondolja komolyan, hogy tényleg lesz belőle valami.


Csatárposztra is vannak jelöltek. De ők elsősorban akkor ha Higu távozik, amire szerencsére egyre kevesebb esély van.

Szóval, sokat lehetett hallani az elején Robin van Persieről az Arsenal húzóemberéről. Híres a gólérzékéről, de a sérülékenységéről is. Hollandoknak annyira nem jött be itt, szerintem neki sem jönne be. Bár ez csak megérzés. Meg drága is lenne és ár-érték arányban szerintem nem érné meg.

Akkor nem lehet szó nélkül hagyni a brazil cselgépet, a csodacsatárt, az új Pelét, Neymart a Santos focistáját. Nagyon tehetséges és óriási jövő áll előtte. Ő azonban  a Barcát preferálja.  Amúgy is mindenki bukott ügynek tekinti.
Amúgy szerintem az ilyen tehetségeknek jobb lenne egy-két „tempófelvevő”  év valamelyik kisebb csapatban.

Még régen, AVB féle Portó idején szóba hozták velünk Radamel Falcaot, aki jelenleg az Atlético Madrid játékosa. Azt hiszem ezzel el is mondtam ,hogy nehéz lenne megszerezni, azonban szerintem Perez nem akarja azt a hibát elkövetni mint Agüéróval és keményen odamenne ha Higu távozna. Ő igazi befejező csatár, nagyon érzi a kaput közelről és távolról. Tökéletes választás lenne. Én is őt venném meg.

Akiről megéri hosszabban írni az Llorente aki nagyon jó szezonon van túl a Bilbaoval. Szárnyaltak a spanyol kupában és az EL-ben is amiben kétség kívül nagy szerepe volt neki. De a mi játékrendszerünkbe nem illene. Magassága miatt a beadásokkal lehetne rá építkezni, de nem ezt hívják Fehér Balettnek.

De szó volt még Rodrigoról is aki korábbi Real nevelés, most a Benficában tolja, Zlatan Ibrahimovicról is akit szerintem sokan nem akarnának itt látni. Meg Agüéro neve megint felmerült, de hát.. vele már elszúrtuk.  Esély van még Jesé, Joselu,Morata hármas valamelyikének is feljutni a Castillából a nagy csapatba. Habár Jesé inkább Cé poszt. Joselu meg nagyon jó befejező és idén nagyon jó statja van, több mint 20 gólt lőtt. 3. számú csatárnak én hoznám. Morata meg véleményem szerint csak egy örök tehetség marad.

Egyelőre ennyi, ha lesz még valamilyen pletyka/hír amiről érdemes írni akkor majd jelentkezem. Bár nehéz lesz még találni neveket ennyi név mellé.