Hatharom / Blog / Bejegyzések
Benfica - Real Madrid értékelés
Összecsapott a Benfica és a Real Madrid csapata az Eusebio kupáért. Győztesként a portugál csapat került ki, mégpedig 5-2-es eredménnyel. A...

 

Összecsapott a Benfica és a Real Madrid csapata az Eusebio kupáért. Győztesként a portugál csapat került ki, mégpedig 5-2-es eredménnyel. A Blancók szégyenteljes játékkal jöttek elő. Tudom, barátságos meccs és értem, ki lehet kapni. De nem így, nem ennyivel. Tegyük hozzá azért azt is, hogy a Benfica a legerősebb csapatával, míg mi szinte a „C” csapattal álltunk ki. A kezdők a következők voltak:

Benfica:  Artur; Maxi, Luisao, Garay, Melgarejo; Javi, Carlos Martins, Nolito, Witsel, Gaitán; Cardozo.
Real Madrid:  Adán; Juanfran, Iván, Varane, Nacho; Granero, Lass, Di María, Kaká, Callejón; Higuaín.



        

A védelem közel sem működött megfelelően. Juanfran alapból támadó szélső, így nem értem, miért játszott annyira hátul. Varane sokszor rosszul helyezkedett és Iván is követett el hibákat. Nacho volt , aki valamilyen szinten stabilan játszott. Adán szintén sokat hibázott. Ha több lehetőséget akar, jobban kell bizonyítania. A középpályán is voltak bajok. Lass folyamatosan szólózni próbált és nem volt képes okos játékra. Azonban volt pár jó súlypontáthelyezése. Granerot sokat szidták különböző facebook oldalakon és fórumokon. De nem értem, miért? Azt várják el tőle, hogy ő legyen a csapat motorja? Mert az soha nem lesz, ő egy csereember.  Nem miatta volt szar a védelem és nem miatta bénázott Kaká. Igen, Kaká, elvileg neki kéne lennie az irányítónak. Az ő tapasztalatával és képességeivel vezérnek kéne lennie. De ez már rég nem megy neki. Elpattantak tőle a labdák, folyton leszerelték, lassú volt, pontatlan. A csapatkapitány, Higuaín sokszor ragadt lesen, így a kapuig is ritkán jutott el, nem mellesleg meg is sérült a bokája. Callejón aki pozitívan kiemelhető még Nacho mellet. A helyzeteit belőtte, küzdött és hajtott. Sajnos egy rossz ütközés során ő is megsérült.

Mourinho így nyilatkozott:

„Csodák nincsenek. Mit vártál? Kevés edzésen vagyunk túl, és olyan ellenféllel játszottunk, akinek korábban már 6 felkészülési meccse is volt. Azért jöttünk ide, mert egy szerződés miatt ide kellett jöttünk, ha nem játszottunk volna, megbüntettek volna minket. Számomra külön élmény volt lejátszani ezt a meccset. A Castillás srácoknak nagyszerű tapasztalat, a nagycsapat tagjainak pedig kiváló erőnléti teszt.”(madridista.hu)

Van még mit javítani, de remélem, helyes úton járunk és Mou összerak egy ütős csapatot a szezonkezdetre.

A Real Madrid C is lejátszotta 2. felkészülési meccsét, ahol a Southern United csapatával csapott össze. A találkozót a madridiak nyerték 3-1 arányban. A Castilla ma este 20.kor fogja játszani első felkészülési meccsét.