Hatharom / Blog / Bejegyzések
Gratulálunk Dani!
Nem sok alkalom lesz, hogy nem a fociról írok. Azonban most nagyon büszke vagyok egy magyar srácra, egy olyan srácra aki világcsúcsot úszott...

 

Nem sok alkalom lesz, hogy nem a fociról írok. Azonban most nagyon büszke vagyok egy magyar srácra, egy olyan srácra aki világcsúcsot úszott és olimpiai aranyat szerzett, egy olyan srácra aki szerény és ő megy oda gratulálni az ellenfeleinek, egy olyan srácra akire büszke lehet az egész ország, egy olyan srácra aki a legnagyobbak közé emelkedett. Büszkék vagyunk rád, Dani!


Gyurta Dániel Olimpia bajnok! Nem is akárhogyan, hiszen megdöntötte az Cristian Sprenger 2009-es római világcsúcsát(2:07.31)! Tehát Dani ideje: 2:07.28.

Már az Olimpia előtt magabiztos volt a kétszeres világbajnok és athéni 2004-es ezüstérmes úszó, hiszen így nyilatkozott: „Bombaformában vagyok!” Azonban nem csak a 200 mellen remekelt Londonban. 100 mellen országos csúcsokat döntött meg és negyedik lett.
A 200 mellet viszont nem bízta a véletlenre, az elődöntőben a 2. helyen végzet és megelőzte őt a brit Michael Jamieson, aki a döntőben alig maradt le a magyar olimpikontól.
A brit után még ott volt az a Kitadzsima Koszuke, aki 2004 óta uralja a mellúszó számokat és a mostani döntőben is erősen kezdett.  De nem maradt le Dani sem!  Utolsó 50 méteren megelőzte a japánt Jamiesonnal(brit) és Tateisi Rjoval(japán) együtt. De a mi fiúnk gyorsabbnak bizonyult a náluk!
Szép volt Dani!




„Nehéz bármit is mondani, azt hiszem ez életem úszása volt”- válaszolt a Magyar Televízió riporterének kérdésére a friss olimpiai bajnok Gyurta Dániel. „Nagyon szokatlan érzés volt, édesanyámra gondoltam, ő adott plusz erőket. Egyelőre még nem tudom feldolgozni ezeket a perceket, nagyon elfáradtam. Nehéz verseny volt, de tudtam, hogy nem adják ingyen az olimpiai bajnoki címet. Ez a siker a teljesítményemnek, a felkészülésemnek, a családomnak és az edzőimnek is szól. Egy olimpiai bajnoknak ugyanolyan szerénységgel kell végeznie a dolgát. A vitrinem jobban tele lesz, de néhány másodperc nem változtatja meg az életem. Végig láttam a többieket, meglepett, hogy rám tudtak jönni a végén, szerencsére képes voltam plusz erőket mozgósítani.”(forrás:hatharom.hu)

Gyurta Dani így nyilatkozott a Kossuth Rádiónak: „15 millió magyart kellett végig vinnem ezen a 200 méteren”

 

 

 

                             


Dani egy igazi példakép a többi fiatal úszónknak és ha minden igaz a következő olimpián az öccse, Gergő is indulni fog. Aki szintén nagyon tehetséges.


Eddigi érmeink: 2 arany(Szilágyi Áron-vívás, Gyurta Dániel-200 mell), 1 ezüst(Ungvári Miklós-cselgáncs), 1 bronz(Csernoviczki Éva-cselgáncs)




Holnap pedig Cseh Lacinak szurkolhatunk 200 vegyesen! Neki eddig elég nehezen indul ez az Olimpia, de reméljük a dobogó valamelyik fokán végzi majd!


Ha már Olimpia, el kell, hogy mondjam miért szép ez az esemény. Összehozza az embereket. Akár a családot, akár a barátokat. Együtt nézzük és együtt szurkolunk a magyaroknak. Örülünk, ha érmet nyernek, bánkódunk, ha nem. De mindig büszkék leszünk rájuk. Szurkolunk nekik a jóban, de leginkább a rosszban. Jó látni amikor küzdenek az olimpikonok. Jó látni amikor mindent megtesznek a győzelemért és jó látni, hogy értékelik a szurkolást. Jó látni, hogy még ők is családjukra és barátaikra gondolnak a legnehezebb pillanatokban. Jó tudni, hogy vannak ilyen szintű sportolók kicsiny hazánkban. Köszönjük nektek, magyar csapat!