Hatharom / Blog / Bejegyzések
Joselu, merre tovább? - Real Madrid
Mint már előző bejegyzésemben is említettem, Joselu a Real Madrid Castilla gólvágójának remek szezonja volt. Összesen 23 gólt szerzett,...

 

Mint már előző bejegyzésemben is említettem, Joselu a Real Madrid Castilla gólvágójának remek szezonja volt. Összesen 23 gólt szerzett, ha beleszámoljuk a felnőtt csapatban szerzett gólját a Copa del Reyben.  Esélye van bekerülni a nagy csapatba is.

De a Marca információi szerint több külföldi és belföldi klub is szeretné a soraiban látni. Angliából olyan kérői vannak mint a West Ham, a Southampton, a Reading és nem mellesleg az Arsenal is. Spanyol honban a következő csapatok szeretnék megerősíteni vele a támadósorukat: Deportivo de la Coruna, Celta Vigo és a Getafe.  Spanyol másodosztályból is vannak kérői, de a Real Madridnak az kevés, mindenképpen a magasabb szintre szeretné hozni őt és erre nagyobb esélye van az első osztályban. De az is lehetséges, hogy még egy évet maradni fog, hogy a Castilla megerősítse helyét a másodosztályban. 

Véleményem szerint a legjobb lenne neki ha maradna Spanyolországban. Deport én kilőném, hiszen a Valencia leigazolta a legjobb játékosát Guardadót, aki tulajdonképpen a Depor motorja volt. Celta Vigo szimpatikus és itt is nevelkedett sokáig, de a Getafe is előnyösnek mondható. Getafe mellet szól, hogy olyan játékosok szerepeltek ott mint Granero, Pedró León, hogy csak kettőt említsek, még akkor is ha Pedró León nem vált be annyira nálunk és jelenleg Sarabia, akivel tavaly még a Castillában játszott együtt. Castillában viszont én nem tartanám, kinőtte már a csapatot. Szóval legjobb választás a Getafe lenne számára.
Értékét 4 millió euróra becsülik.

Pár infó még róla:
Teljes neve:  José Luís Sanmartín Mato
Születési idő: 1990.03.27
Születési hely: Silleda
Poszt: támadó
Nemzetiség: spanyol
Magasság: 191 cm
Egyéb: A Celta Vigo nevelése. 2009-ben igazolta a Real Madrid Castilla, majd egy évre kölcsönbe került a nevelőegyesületéhez. U19-es, U20-as és U21-es válogatott. Már 14 évesen a Celta B csapatában játszott a harmadosztályban.







Joselu gólja a Los Angeles Galaxy ellen: