Hatharom / Blog / Bejegyzések
Saját nevelések - Real Madrid
A Real Madrid elég sokszor megkapja azt ,hogy nincsenek sajátnevelései. Nincsen akadémiája, ha van akkor is szar. Nos most megpróbálom kicsit...

 

A Real Madrid elég sokszor megkapja azt ,hogy nincsenek sajátnevelései. Nincsen akadémiája, ha van akkor is szar. Nos most megpróbálom kicsit felnyitni az emberek szemét.

Néhány Real Madrid nevelés, akik sokra vitték és úgymond híresebbek. Akikről valahogy mindenki mindig megfeledkezik, olyan értelemben, hogy sajátnevelés.

Soldado: Csatár. Real Madrid B-ben az első évében nagyon sikeres volt, azonban a 2. évében a gólok elmaradtak. Így került kölcsönbe a Getafe csapatához. Majd Schuster  igényt tartott rá így került a Real Madrid felnőtt csapatához a 2007/2008-as szezonban. Azonban sok lehetőséget nem kapott, ezért Getafe, később a Valencia csapatához csatlakozott. Ahol 66 meccsen 35 gólt szerzett. Minden korosztályos válogatottban pályára lépett.


Negredo: Csatár. A Real Madrid Castillához került Soldadoval együtt, azonban kevesebb szerepet kapott mögötte. A nagycsapatban nem szerepelhetett, pedig megérdemelte volna. Szép számmal termelte a gólokat, azonban a Castilla így is kiesett a harmadosztályba. Visszavásárlási opcióval az Almería csapatához került, de a klub később továbbadta a Sevilla együttesének. Ahol 103 meccsen 45 gólt szerzett.

Mata: Támadó középpályás/szélső. 15 évesen csatlakozott a Real Madridhoz, 18 évesen már a Castillába is bekerült. Kezdőnek számított, hiszen 39 meccsen lépett pályára és 10 gólt szerzett. Ez után a Valenciához szerződött, ahol 129 meccsen lépett pályára, 34 gólt szerezve. A 2011-es idényt pedig a Chelsea-ban kezdte ahol 34 meccsen 6-szor talált az ellenfelek kapujába.

Borja Valero: Középpályás. Tizenkét éven keresztül szolgálta a Real Madridot, illetve az utánpótlás csapatokat. U19-es Európa bajnok. 2010-ben ő lett az év játékosa Spanyolországban. Felnőtt csapatban csak kétszer kapott lehetőséget, csereként. 2010-ben még csak kölcsönben, de 2011-ben már hivatalosna is a Villarreal játékosa volt. 2 év alatt 71 meccsen 8 gólt szerzett.

De la Red: Középpályás. 14 éves kora óta a Real Madrid focistája. Castilla vezére volt 3 éven és 95 meccsen keresztül. A felnőtt csapatban 17-szer lépett pályára, igaz 1 évig a Getafe csapatában szerepelt. 2008-ban tagja volt a Spanyol EB keretnek, illetve bajnoki címet ünnepelhetett a Real Madriddal. Sajnos 2010-ben a Real Unión elleni kupameccsen összeesett a pályán, majd az orvosok megállapították, hogy szívproblémái miatt fel kell hagynia a profi futballal. Jelenleg az utánpótlás csapatoknak segít, illetve Mourinhotól próbálja ellesni az edzői „fogásokat”. Remélhetőleg hallunk még róla.

Javi Garcia: Középpályás. 9 éves korában csatlakozott a Balncokhoz. Felnőtt csapatban is többször szerephez jutott, azonban kiemelkedőnek nem volt mondható. Osasunában szerepelt kölcsönben, majd visszakerült a Real Madridba. Végül a Benfica megvette, ahol már bajnoki címet is ünnepelhetett.

Filipe: Védő. Brazi származású, apja azonban lengyel. Első európai klubja az Ajax volt,  majd később egy uruguayi csapathoz került, amely kölcsönadta a Castillának. Később a Deporban láthattunk ismét. Spanyol bajnokság egyik legjobb balhátvédjének nőtte ki magát, a Real Madrid talán le is igazolta  volna, azonban 2010-ben eltört a bokája. U20-as bronzérmes, 2010 óta az Atletico Madrid játékosa.

Diego López: Kapus. Real Madrid C-ben kezdte a Madridi éveit.  Majd a Castillában is alapkezdőnek számított. A felnőtt csapatban azonban csak 2 meccsen lépett pályára. Ez részben Iker Casillas „oka” hiszen az ő stabil teljesítménye miatt nehéz bekerülni a Real kezdőjébe. Majd a Villarreal csapatába igazolt ahol 171 meccsen lépett pályára. 2012-től a Sevilla játékosa, hiszen a Sárga Tengeralattjáró lesüllyedt a 2. osztályba.

Cobeno: Kapus. Inkább Rayo nevelés, de mégis lehúzott 3 évet a Castillában. Casillas mögött szintén nem volt sok szerepe, ezért a Sevillához igazolt, ahol Palop mögött megint nem volt sok esélye bizonyítani. Almeriában is volt kölcsön ahol Diego Alves bizonyult jobbnak nála. Aztán a Rayoba visszaigazolt ahol kezdőnek számít. Másodosztály Zamora díjasa és már gólt is lőtt kapusként.

David Barral: Csatár. Bajnok lett a Castillával. Betalált már az Atleticonak, a Barcelonának és a Real Madridnak is. 2006 óta a Gijón csapatát erősíti és ő lőtte az 1000. góljukat a bajnokságban. 4 évet töltött a Real Madrid utánpótlásaiban.

Casilla: Kapus. Tehetséges, de ő sem tudott sok szerephez jutni Casillas mögött. U19-es és U21-es válogatott volt. Arsenal is le akarta igazolni. Espanyol kapuját őrzi jelenleg.

Felipe Ramos: Szintén kapus. 10 évig a Real Madrid korosztályos csapatait erősítette. 2010-ben a Depor B-be igazolt, ahonnan a Mallorca csapatába került. Itt jelenleg 2. számú kapusként számítanak rá.

Raúl: Csatár. A Kapitány. Neve egybeforr a Real Madriddal. Igaz nem a Real Madridban, hanem az Atleticoban kezdte a fiatal éveit, azonban ott egy időre megszűnt az utánpótlás ezért átjött a Fehér oldalra. Több időt töltött itt fiatalként ezért sajátnevelésnek mondható és ő is annak vallja magát. 741 meccsen lépett pályára és 323 gólt szerzett, Iker előtt ő volt a csapatkapitány. Első felnőtt mérkőzése 1994-ben volt 17 évesen. Csodálatos megoldásokra volt képes és klubszeretet is egyedül álló volt. Mourinho érkezésével ő távozott, hiszen a Special One nem számolt vele kezdőként, ezért Raúl több lehetőség reményében a Schalke csapatához igazolt. Ahol stabil kezdőnek is számított. Ott is vezéregyéniség lett, a szurkolók is imádták. 66 meccsen 28 gólt szerzett és a BL elődöntőig vitte a csapatát. 2012-től az Al Sadd csapatát erősíti.

Guti: Középpályás. Szintén a Real Madrid egyik nagy alakja. Lázadó természetű, tehát akkor játszott jól amikor akart. Viszont amikor akart, akkor posztja egyik legjobbja volt. Hihetetlen passzokra volt képes és nagyon tudott küzdeni a csapatért. Madridba 542 meccsen 77 gólt szerzett. Ő is Raúllal együtt távozott. De ő Törökország felé vette az irányt, mégpedig a Besiktas csapatához. 23 meccsen 7 gólt szerzett. Majd összerúgta a port az ottani vezetőséggel és felbontotta a szerződését. Jelenleg szabadúszó. West Hammal volt kapcsolata, azonban ott próba játékra hívták, amire nem volt hajlandó elmenni. Jogosan. Több jó ajánlata is van, sorsa 2-3 héten belül eldőlhet.

Iker Casillas: Kapus. 9 éves kora óta szolgálja Madrid fehér oldalát. Igazi Madridista, hiszen mindent megélt már a Blancokkal. Pályafutása alatt eddig mindent megnyert, kivéve a Konföderációs kupát, ahol csak bronzéremre volt elég a spanyol csapat. Real Madrid B-ben alig játszott, hiszen miután felkerült oda a C-ből, máris felhívták a felnőtt csapathoz. Eddig 625 mérkőzésen lépett pályára.  A csapat és a spanyol válogatott csapatkapitánya. Első spanyol akinek a válogatottal 100 győzelme van. Egy igazi vezér és példakép, játékosként és emberként is. Reméljük még évekig nálunk fog játszani.

Arbeloa: Védő. Védősorban bárhol képes játszani és a közelmúlt egyik legjobb játékosa aki kijött az akadémiáról. Real Madrid Castilla csapatkapitánya volt, vezérletével 2005-ben másodosztályba is feljutottak. Ez után a Deporban találta magát de utána a Liverpoolhoz igazolt ahol szintén alapkezdő és vezéregyéniség lett. 2009-ben újra csatlakozott csapatunkhoz. 123 meccsen 3 gólt szerzett és stabil teljesítménye Mourinhonak is tetszik. EB és VB győztes, illetve spanyol bajnokságot és kupát is nyert már.

Granero: Középpályás. Kalóz névre is hallgat. 100%-osan Real Madrid nevelés. Kisebb kitérője volt a Getaféban ahol alapembernek számított. Spanyol korosztályos válogatottakat is végigjárta. U19-es EB bajnok. Mourinho csapatának kiegészítő embere. Ritkán talál be a kapuba, de az általában bombagól. Több angol kérője is volt, de ő hű maradt a Blancokhoz.

Callejón: Támadó szélső. 2002 óta Real Madridot erősíti. Castillában 41 meccsen 21 gólt rúgott. Majd az Espanyol csapata megvette őt, ahol 97 meccsen 10 gólt szerzett. Aztán 2011 nyarán visszakerült a Királyi Gárdához, ahol 36 meccsen lépett pályára és 13 gólt ért el. Látszik rajta, hogy igazán szereti a klubbot, hajt és küzd minden esetben. Nagyon jól érzi a kiugratásokat és a kaput is nagyszázalékban eltalálja.

Most pedig térjünk át a legkiemelkedőbb Castilla játékosokra.

Mosquera: Középpályás. Nagy szerepe volt a a Castilla feljutásában. Igaz, ő most visszatért ide, hiszen Getafeba igazolt 2010-ben, de mivel ott nem számítottak rá, visszakerült a Castillába. 3 évig köti ide a szerződése, de nehéz lesz megtartani, hiszen több élvonalbeli klub szeretné leigazolni.

Nacho: Védő. A Castilla csapatkapitánya. Elsősorban balhátvéd, de nem riad vissza ha középen, vagy a jobb szélen kell ellátni a védő feladatokat. 2 meccs kivételével mindig pályára lépett. Felnőtt csapatban 3-szor kapott eddig lehetőséget, kétszer kezdett.

Carvajal: Védő. Méghozzá a jobb szélen. Szintén a Castilla egyik alapembere, hiszen 38 meccsen lépett pályára. Felnőtt csapatban nem szerepelt, de sokak szerint(Még Salgado szerint is) a felnőtt csapatba kéne felhozni Arbeloa cseréjének.

Mateos: Védő. Felnőtt csapatban 2 mérkőzésen játszott. Görög AEK Athensnál volt kölcsön, ahol nem sok szerepet kapott, utána viszont a Zaragozához került ahol már elég gyakran szerepet kap. 2012 nyarától újra a Castillát erősíti.

Alex: Középpályás. 2005 óta tagja a Real Madrid egyesületének. U17től U20-ig minden válogatottban megfordult. Nacho testvére. Egyszer pályára lépett a felnőtt csapat színeiben. 39 mérkőzésen szerepelt.

Jesé: Támadó szélső. Mozgását CR7-hez hasonlítható. Jó a cselező képessége és távolról is jól rúg kapura. 38 meccsen 11 gólt szerzett.

Joselu: Csatár. Nagyon érzi a kaput, lábbal és fejjel is eredményes. Nagy szerepe volt a feljutásban, hiszen 37 meccsen 26 gólt lőtt. Több spanyol és angol kérője is van. A vezetőség azonban csak drágán adna túl rajta.

Morata: Csatár. Szintén érzi a kaput, bár 9-el kevesebb találata van mint Joselunak. Ugyan annyi meccsen lépet pályára. Egyes hírek szerint Mou számol vele a következő szezonban.

Ezzel a kis összefoglalóval szeretném jelezni, hogy a Madridnak igenis jó utánpótlása van. Csak más a felfogása a klubnak. Amíg mi általában kölcsön adjuk a játékost és megvárjuk, hogy ott milyen szintet ér el. Addig a Barcelona beépíti őket. Hogy melyik a jobb? Nem tudni, hiszen mind a két csapat hozott rossz döntéseket. Nem fogok kitérni nagyon a Barcelona sajátneveléseire. De vannak ott is olyanok, akik 17 évesen mentek oda és sajátnevelésnek vannak ki kiáltva. Szóval nem kell mindent elhinni, amit az újságok írnak.

Továbbá kérek mindenkit, hogy ne úgy szurkoljunk, hogy a másik csapatot szidjuk mindenhol, mindig, ok nélkül és beszólunk a másik szurkolónak, vagy lehordjuk a klub dolgait. Hanem a saját csapatunk sikereiét szorítsunk.

Köszönöm, hogy végigolvastad, hiszen elég hosszúra sikerült, de remélem sikerült felnyitnom legalább egy ember szemét. Az nekem már megérte.