Hatharom / Blog / Bejegyzések
Mourinho: Sajnálom, hogy nem edzhettem Beckhamet!
David Beckham 45 percet kapott a LA Galaxy - Real Madrid felkészülési meccsen. „Van valami, amit nem értek,” –Mondta Mourinho. „ Én tudom,...

 

David Beckham 45 percet kapott a LA Galaxy - Real Madrid felkészülési meccsen.

„Van valami, amit nem értek,” –Mondta Mourinho. „ Én tudom, én is benne voltam abban a programban, az Olimpiai Játékok most Londonban vannak, ez miatta jöhetett létre. Ez Sebastian Coe és sok más ember miatt, de Ő a legfontosabb ember, ebben a programban. Nem értem, miért nem játszhatott. Egyszerűen nem tudom felfogni.”

Az Olimpiai labdarúgó csapatokba 3 túlkoros játékost lehet nevezni, a brit válogatottban ezek Ryan Giggs, Micah Richards és Craig Bellamy. Beckham nem került be.

„Azt gondolom, hogy az a 18 fős csapatnak képviselnie kell labdarúgói értékeket és emberi értékeket, a Pierre de Coubertin ideált. Szerintem ő az egyik legjobb  labdarúgó a szakemberek számára, hogy képviseljék az említett ideált. Nagyon sajnálom, hogy nem lehet ott.”

„Beckham mindig kedves volt velem. Mindig jó szavai voltak hozzám. Sajnálom, hogy soha nem edzhettem, mert nagyon szerettem volna. Most sajnos túl késő van ehhez, David a karrierje utolsó éveiben van.”



Beckham is hasonlóan jó dolgokat tud csak mondani a portugál trénerről.

„Ő egy kivételes menedzser. Emberileg is elképesztő. Amit megtesz a csapatért és a játékosaiért, nagyon különleges. Nem sok edző van aki megtudná ugyan ezt csinálni.

„Ő egy lenyűgöző ember és menedzser. Amit elért a karrierje hamar, főleg ilyen rövid idő alatt, csodálatos.”

Beckhamnek ki kellet hagynia a 2010-es VB-t, mert megsérült az achillese.

„Elsők között hívott fel, miután megsérült az achillesem. Végig tartotta velem a kapcsolatot, ez teszi őt nagyszerű emberré.”

Személy szerint nagyon örülnék annak, hogy az MLS szünetében kölcsön vennénk Beckset, vagy legalább csak edzhessen velünk. Biztos sokat tanulnának tőle a fiatalok. Igazi vezéregyéniség.