Hatharom / Blog / Bejegyzések
Tovább, tovább elindultunk a siker útján. Real Madrid - Deportivo La Coruna 5-1
Gól gazdag mérkőzésen vagyunk túl, Ronaldo mesterhármast szerzett, Modric egy oltári passzt adott Di Maria-nak, Xabi...

Gól gazdag mérkőzésen vagyunk túl, Ronaldo mesterhármast szerzett, Modric egy oltári passzt adott Di Maria-nak, Xabi szabadrúgásából, Pepe fejelt a Deportivo kapujába.

 

 

 

Elindultunk és nem állunk meg, mert nem arról vagyunk híresek. Újra a saját elemében játszott a Királyi Gárda, gyönyörű megoldások, szép gólok, három pont, mi kell még?!
Talán egy Cristiano Ronaldo mesterhármas? Azt is megkaptuk, a 6. fordulóban meglett az első mesterhármasa ebben a szezonban. Ünnepelte a gólját/góljait? Igen, szóval erre se lehet panasz.
A siker ösvényéről pedig továbbra sem szeretnénk letérni.
 

A csapat

José Mourinho úgy küldte fel a pályára játékosait, hogy egy cseppet belenyúlt a védelembe. A jobb szélen nem Arbeloa, hanem jó öreg Ramos volt, majd Pepe és Varane, bal szélen Marcelo tündökölt. A középpálya "törzsét" Khedira és Modric alkotta. Majd Di Maria, Özil, Cristiano Ronaldo következett. Benzema és Higuain közül, az argentin kapta meg a kezdőlehetőséget. A cserepadon: Adán, Kaká, Benzema, Alonso, Arbeloa, Albiol és Callejón ült.

Az első félidőt egy cseppet álmosan kezdtük, ennek meg is lett az eredménye, hiszen egy szűk negyedóra elteltével a La Coruna megszerzi a vezetést, a gólt Riki juttatta Casillas kapujába.
Hideg zuhany volt a javából, nem éppen erre számítottunk. Már eljátszogattam azzal a gondolattal, hogy egyre dekoncentráltabban fogunk játszani, pontatlanok leszünk és ismét pontokat vesztünk.

Ám azonban ezt a Királyi Gárda nem így gondolta. Di Maria harcolt ki (jogosan) egy tizenegyest a 23. percben. A büntetőt a portugál világklasszis végezte el, amiből gól született. Kiegyenlítettünk, viszonylag hamar válaszolva Riki találatára. Kezdődhetett minden előröl. És mi kezdtük/ folytattuk jobban.

A 38. percben egy csodálatos játék után, Modric adott egy igen passzentos labdát az argentin mitugrásznak, Di Maria-nak, aki nem habozott és belőtte a Real Madrid vezető gólját. 2-1!
Öt perc múlva, Ronaldo megszerezte a második gólját is. Ramos került helyzetbe a Deportivo kapujánál, a lövését Aranzúbia még sikeresen védte, de az el/ki pattanó labdát Ronaldo befejelte a majdnem üres lapuba, ezt már nem védhette a kapus, 3-1!

Két gólos vezetéssel mentünk félidőre. Nem sok változtatás volt a félidőben, a 46. percben Özil hagyta el a pályát, és Kaká jött a helyére. További cserék az 58. és a 65. percben került sor. Modric és Higuain helyére, Xabi Alonso és Benzema érkezett.


Felcserélése után szűk 10 perccel Xabi Alonso végzett el egy szabadrúgást. Nagyon jól helyezte a kapu felé, a labdát Pepe juttatta a kapuba fejjel. A hónapok óta tanárian játszó portugál védő, megszerezte első gólját a bajnokságban. 4-1!

A pontot az "i" betűre Ronaldo rakta fel, a 84. percben büntetőből. Ez is jogosan lett megítélve. Ronaldo ismét bizonyította, hogy acél idegei vannak. A kapufára rúgta a labdát, ami onnan bepattant a kapuba. Lehet, hogy direkt így akarta, vagy csak véletlenül lett így, bár véletlenek nincsenek, a lényeg, hogy gól lett. 5-1!

Azt hiszem kijelenthetjük, hogy nagyon jó úton haladunk. Igazi Királyi módra fociztunk, szép passzok, jó megoldások, tiszta meglátások és gólok. A csapatban a játékosok szinte kivétel nélkül mindenki hozta a legjobb formáját. Bezsebeltük tehát a 3 pontot.

Ronaldo megszerezte idén az első mesterhármasát, Modric hozza amit elvárnak/elvárunk tőle, szép passzok és megoldások.

PEPE hónapok óta tanárian játszik, ezt megkoronázza a szerzett gólja is. Di Maria pedig mint egy sikló, siklik a pályán, és gólt szerez, csak a sérülés kerülje el őt.

Xabi Alonso, most hogy már itt van Modric egy kisebb teher alól lesz kivéve, talán több időt fog tudni pihenni, és még több ilyen gólpasszt fog tudni majd kiosztani. Varane pedig, ilyen fiatalon, ilyen jól játszani, lenyűgöző, ez a legjobb szó rá.

Egy valamit nem értek, Essien ügyét. Se a kezdőben, se a cserében nem szerepelt. Kérdés, hogy mikor szeretné már egy kicsit játszatni is a mester, talán majd szerdán.

Összegezve tehát, 3 pont, mesterhármas, bőséges gólzápor, szép megoldások jellemzik a mai mérkőzést, erre vártunk azt hiszem.

Mint ahogy korábban írtuk, folytatni kell a menetelést, ez legkorábban szerdán várható, az Ajax ellen.

Én pedig megköszönném figyelmeteket, továbbra is tartsatok velünk, nem fogtok lemaradni semmiről.

KÖVETKEZIK AZ AJAX AMSTERDAM CSAPATA.